Vastattu

iPhone5 laturin kuumeneminen

  • 27 heinäkuu 2013
  • 10 kommenttia
  • 7609 katselukerrat

Mulla on alle puoli vuotta vanha iPhone 5 ja siihen toki oma laturi, tilasin laitteen Saunalahdelta. Kapula on mun makuun hyvä. Nyt laturi on alkanut kuumentua joka kerta kun puhelin on latauksessa, ladattuna noin 66% ja ihan turvallisuussyistä olen laturin ottanut seinästä pois siinä vaiheessa, kun olen huomannut, että laturi on niin kuuma ettei siihen paljain sormin pysty koskeen. Puhelinta en ole latauksen aikana käyttänyt sen enempää kuin olen katsonut esim. kelloa tai paljonko se on jo ladannut. Puhelin itsessään ei kuumene, vain laturi. Pitäiskö mun viedä laite johonkin elisa shopitiin vai mitä ihmettä?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Be-attery 28 heinäkuu 2013, 09:45

Jos laturi on niin kuuma ettei siihen voi koskea ilman jotain suojaa käsissä, niin kannattaa viedä se kyllä huoltoon. Jos laite on ostettu meiltä, voit viedä sen lähimpään Elisa Shopitiin ja sieltä laturi lähetetään joko huoltoon tai tilalle annetaan uusi.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Heti kauppaan ja ostamaan toinen merkki. Terveytesi on vaarassa!

http://www.iltalehti.fi/digi/2013032016805849_du.shtml

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194826573933/artikkeli/is+13-vuotias+poika+joutui+sairaalaan+kun+iphonen+laturi+rajahti+kateen.html
Käyttäjätaso 5
Jos laturi on niin kuuma ettei siihen voi koskea ilman jotain suojaa käsissä, niin kannattaa viedä se kyllä huoltoon. Jos laite on ostettu meiltä, voit viedä sen lähimpään Elisa Shopitiin ja sieltä laturi lähetetään joko huoltoon tai tilalle annetaan uusi.
Kiitos vastauksista. Kun huomasin laturin kuumenemisen, googlasin asian ja sitä kautta myös löysin tän fooruminkin. Samoin löysin noi ekan vastauksen linkitkin.
Joo, tilasin ompun saunalahdelta tosiaan keväällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä, ehdottomasti takuuseen ja pyydät uuden moitteettomasti toimivan alkuperäisen Apple-laturin.
En tiedä, kiinnostaako ketään, mutta kerronpa silti. Kävin tänään Elisa Shopitissa. Jonotin ensin yli puoli tuntia, minkä jälkeen nuori nainen tulee kysyyn multa, minkälaista asiaa. Kerroin tän laturin kuumenemis-ongelman ja neiti sanoo, että hällä on ihan sama ongelma, mut ei sille mitään voida tehdä. Ei meinannut mulle antaa suunvuoroa lainkaan, hoki vain, että ei hän pysty antaan mitään uutta laturia eikä edes lainalaturia mulle, kun hän itsekään ei ole sitä saanut. Sanoi myös, että hän voi kyllä lähettää sen laturin kokonaisuudessaan huoltoon, mutta siinä menee about kuukausi. Tätä mimmi hoki, kunnes sanoin tyynen rauhallisesti, että kuuntelepas nyt.

Sanoin mimmille, että ei tää homma ihan näin nyt mene. Sitten sainkin ihmeekseni suunvuoron ja sanoin, että milläs kuvittelet mun lataavan puhelintani tuona aikana. Mun täytyisi kuulemma ostaa uus laturi nyt samantien, ja hän lähettäisi laturini huoltoon, missä menee se kuukausi. Lähes rautalangasta vääntäen ilmoitin neidille, että tottakai siinä menee se kuukausi, kun näet koneeltasi, että kuukauden päästä takuu menee umpeen (latureilla on puolen vuoden takuu). Että sitten se huolto/vaihto ei enää menekään takuuseen. Kerroin myös, että hän saa lähettää pelkän sen loppuosan siitä laturista, että mulle jää se usb-osa, jolla voin ladata puhelintani. Mimmi aukas huollon sivun koneeltaan ja näpytteli sinne tiedot, koneelta tuli tiedot, että se pistorasiaan menevä osa vaihdetaan maksutta uuteen takuun ollessa voimassa. Tietysti!

Tältäkin rautalangan vääntämiseltä olis selvitty huomattavasti nopeammin, ellei mimmi olis alkanu vääntään asiasta niin hirveen monimutkaista. Järjenkäyttökin ois erityisen suotavaa. Neiti meinaan ihmetteli siinä suureen ääneen, ettei hänellä käynyt mielen vieressäkään että voisi sen pelkän pistorasiaan menevän osan huoltoon laittaa. Millähän perusteella Elisa Shopitiin palkataan työntekijät? Ei meinaan ollut eka kerta kun tunsin itseni niin paljon fiksummaksi asioidessani Elisa Shopitissa. Argh. Olen puhunut.
Yllättävää kuulla, että näin vaikeasti helppo asia hoidettiin, mutta vastasin ihan sen takia että pakko nostaa hattua sekä puheesta että pitkäjänteisestä toiminta tavasta!:)
Käyttäjätaso 3
    Mulla oli sama ongema otin Nokia laturin iphoneen   ( ei tarvitse pelätä kiina laturia ) 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Oletko varma, että Nokian laturissa ei lue "Made In China"?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:
Oletko varma, että Nokian laturissa ei lue "Made In China"?

Kyllä niissä Nokiankin latureissa useimmiten lukee Made in China , mutta se pointti on , että kuka sen on suunnitellut ja mistä komponenteista.

On niitä Nokiankin latureita kuumennut , mutta vähemmän kuin Applen  😉
Käyttäjätaso 3
Oot aivan oikes