Vastattu

Iphonen nollaus

  • 9 lokakuu 2015
  • 6 kommenttia
  • 2533 katselukerrat

Nollasin asetuksista iphonen ja myin sen. Myöhemmin luin että pitää ottaa pois käytöstä "find my iphone" ennen nollausta. Miten se vaikuttaa siihen ja onko siitä haittaa kun en ottanut? Icloudissa ei ainakaa näy enää sitä vanhaa laitetta, minkä nollasin ja myin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi karhu82 10 lokakuu 2015, 07:20

tuossa olisi applen ohje aiheeseen liittyen:



https://support.apple.com/fi-fi/HT201365
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Tein ite saman eilen ja tuli sähköpostiin viesti että find my iPhone on otettu pois päältä siinä puhelimessa, eli itse en tehnyt muuta kuin nollasin puhelimen, ohjelma nollaantui varmaan samalla.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1
tuossa olisi applen ohje aiheeseen liittyen:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201365
Mutta kaikki ohjelmat sekä yhteystiedot ja muut nollaantui kanssa? Mietin vain, onko mahdollista että sen takia sinne könnykkään jäisi jotain omia tietoja, koska en ottan pois find my iphone pois. Onko se mahdollista?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Tsikibriki kirjoitti:
Mutta kaikki ohjelmat sekä yhteystiedot ja muut nollaantui kanssa? Mietin vain, onko mahdollista että sen takia sinne könnykkään jäisi jotain omia tietoja, koska en ottan pois find my iphone pois. Onko se mahdollista?
Ei ole.

Ainoa ongelma olisi tullut jos tuo find my iphone olisi jäänt päälle, olsii ollut se että ostaja ei olisi saanut sitä käyttöön ilman sinun iCloud tunnuksia.
Käyttäjätaso 2
Kun nollaa puhelimen ottaa automaattisesti myös find my iPhone ominaisuuden pois. Kun ostaja ottaa käyttöön puhelin ns uudessa tilassa eli ottaa sen käyttöön suoraan uutena puhelimena.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Whity kirjoitti:
Kun nollaa puhelimen ottaa automaattisesti myös find my iPhone ominaisuuden pois. Kun ostaja ottaa käyttöön puhelin ns uudessa tilassa eli ottaa sen käyttöön suoraan uutena puhelimena.
En ole varma ymmärsinkö nyt viestiäsi oikein, siitä kun taitaa puuttua sana jos toinenkin. Mutta jos iPhonea nollatessa ei erikseen ota Find my iPhone-ominaisuutta pois päältä, ei sitä saa uusi ostajakaan otettua itsekseen pois. Ei, vaikka puhelimen ottaisikin iTunesin kautta uutena käyttöön.

iPhone on käytettävissä siinäkin tilassa, että Find my iPhone on päällä edellisen omistajan toimesta, mutta kyllähän siitä hyvin monenlaista haittaa kuitenkin on. iCloudia ei voi käyttää, joka estää mm. varmuuskopioinnin ilman iTunesia. Kuvavirta on pois käytöstä.

Ja ehkä se oleellisin; vanha omistaja voi koska vain paikantaa puhelimen, tyhjentää puhelimen täysin tai jopa lukita puhelimen, jolloin sitä ei voi käyttää lainkaan.

Ehdottomasti Find my iPhone pois päältä puhelinta nollatessa uudelleenmyyntiä varten! Jos se kuitenkin on unohtunut tehdä, niin yhteyttä myyjään/ostajaan, ja hoitaa tuon iCloud-tililtä uloskirjautumisen sitten vain jälkikäteen, jotta puhelinta voi jatkossakin käyttää kaikin sen tarjoamin ominaisuuksin.

Osallistu keskusteluun