Vastattu

Rikkoutunut usb-liitin

 • 20 toukokuu 2015
 • 6 kommenttia
 • 2990 katselukerrat

Kahden viikon vanha Alcatel puhelimeni ei enää latautunut, joten toimitin sen huoltoon. Huollossa on havaittu "mekaaninen vaurio, usb-liitin on revennyt piirikortista, takuu ei korvaa, ja varaosaa ei saatavilla"  Uskomatonta että uusi laite hajoaa tuolla tavalla vain kahdessa viikossa, ja ihan normaalissa käytössä. Täytyyhän niiden vähän paremmin kestää! Kaiken huipuksi tilasin puhelimen osamaksulla elisan verkkokaupasta, joten ei todellakaan tunnu kohtuulliselta että joudun vuoden maksamaan puhelinta jolla ei tee enää yhtään mitään =(  Onko kellään mitään vinkkiä, onko mitään tehtävissä??
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kake1 22 toukokuu 2015, 10:03

Mikäli laitteessa on huollossa todettu takuun piiriin kuulumaton mekaaninen vaurio, laitevalmistajan rajoitettu takuu raukeaa ja myyjän eli tässä tapauksessa Elisan virhevastuu päättyy.
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Kunniamerkki +3
 • Laittaisitko minulle yksityisviestiä, jossa ovat henkilötietosi niin voisin katsoa asiaa tarkemmin. 🙂
 • Kunniamerkki +3
  Mikäli laitteessa on huollossa todettu takuun piiriin kuulumaton mekaaninen vaurio, laitevalmistajan rajoitettu takuu raukeaa ja myyjän eli tässä tapauksessa Elisan virhevastuu päättyy.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Kohtuutonta?

  Ei mitään eroa onko osamaksulla maksettu tai kerralla, maksaa se puhelin pitää. Ihan maalaisjärjellä ajateltunakin.

  Ihan sama, jos auton ostat osamaksulla ja ajat sen päin puuta, niin kyllä se pitää maksaa loppuun, vaikka auto olisi jo useampi vuosi sitten paalattu. Kaskovakuutus on noita varten pakollinen, kun asiakkaat alkaisivat valittaa kk-maksuista.

  Jos puhelimesi on pudonnut lasten tjms. syyn vuoksi latauspistoke kiinni ollessa ja se luuri rikkoutut, niin kotivakuutuksesta voi kysellä, että korvaisivatko.

  Jos taas itse murjottu usb-liitintä luuriin voimalla väärin päin tai jotain vastaavaa, niin...  siperia opettaa.
  Tuota... no laturiahan on mahdotonta työntää puhelimeen väärinpäin, muotoilu estää. Että siitä se vaurio nyt ei ainakaan johdu.. Eikä se luuri myöskään ole pudonnut laturissa ollessaan tms.

  Lisäksi kyseinen puhelin oli teini-ikäisen tyttäreni käytössä, jolla on (ja myöskin minulla) ollut ennenkin vastaavanlaisia puhelimia eikä koskaan, ei koskaan, ole niistä tuo usb-portti hajonnut. Ei edes kaksi vuotta vanhasta Samsungista jonka tyttö joutui ottamaan takaisin käyttöön kun tästä kyseisestä uudesta Alcatelista se hajosi kahdessa viikossa. Todellakin ihmetyttää..?! Mun mielestä se kertoo ihan vaan huonosta laadusta, ei käyttövirheestä.  Ainakin nyt tiedän minkä merkkistä puhelinta en enää osta, enkä suosittele sitä kenellekään.
  Kyllä minun käsittääkseni takuu koskee myös viallista usb-liitintä, kun sitä ei ole väärällä käyttötavalla rikottu.
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +1
  Kyllähän se huolto sen näkee onko sitä käsitelty normaalisti vai ei.

  Portin repeytyminen irti piirikortista, ei ole normaalilla käytöllä tuleva vika. Tällöin valmistajan takuu ei asiaa kata.

  Osallistu keskusteluun