Kysymys

Apuri 3G-yhteyden vianhakuun

  • 23 April 2010
  • 4 kommenttia
  • 599 katselukerrat

Tällaista kehittelen pienessä päässäni, että tekisin vianhakuwebbisivut mokkulayhteyksiä varten siptune.net:iin. Vuokaavion tapaan, mutta nettisivuston mahdollisuuksia hyödyntäen.

Eli vaikkapa kysymys per sivu, ja vastauksen mukaan haarautuminen oikealle sivulle kohti ongelman ratkaisua. Esim. Microsoftin helpeistä tuttu systeemi siis, mutta nettisivuilla ja kokemusten ja palautteen mukaan jatkuvasti päivittyen, ja lisälinkkejä ym apuja tarjoillen.

http://www.facebook.com/pages/Siptune/111392962233904?v=stream#!/photo.php?pid=302002&id=120015884682678 ' TARGET='_blank on jo whiteboardilla, eli järjestelmä siis melkein valmis. :D

Jos tulee mieleen oire - ratkaisu -yhdistelmä 3G-yhteyden tiimoilta, lähetätkö vinkkiä tähän viestiketjuun, ja lisään apuriin.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Sanoisin että vielä vikatietojakin kiinnostavampi sivusto/database on todelliset sijainnit operaattoreiden 2G/3G tukiasemille (GPS paikannuskoodit) tukiasemat kun harvemmin edes vaihtavat paikkaa vuosiin.
Kunhan ensin kerrotaan millä parin kympin laitteilla niitä etsitään, mobiilikäyttäjät kyllä etsivät ne sivuston ylläpitäjän puolesta. Ja jos ongelmia tulee pitää kyseinen sivusto/database Suomessa nin ainahan sen voi ulkomaanliputtaa sopivaan maahan minne suomalaiset operaattorit eivät pääse sorkkimaan sensuurillaan. Sivusto voisi toimia wikipedia-tyylisestikin.

Nykyiset kuuluvuuskartathan varsinkin taajamissa lähinnä itkettävät sekavuudellaan ja epätarkkuuksillaan.

Näistä tiedoista olisi apua niin suunta-anteeneja suunnatessa ja vikatilanteissa, kun voi etsiä toisen tukiaseman helposti minimoidakseen sen asian että omissa laitteissa on vikaa (ainakin itse vikatilanteessa testaan heti toista tukiasemaa vian paikallistamiseksi) Ei pahalla mutta kuulostaa ylläpitämättömänä turhalta idealta.

Samalla kykenisi seuraamaan miten paljon uusia tukiasemia pystytetään todella, ettei pääse semmoisia markkinointisammakoita suusta että 1000 asemaa per vuosi ( sori vaan plehti ).
Tuo on hyvä idea, ja on kyllä ollut mielessä. Aikoinaan väsäämäni php-harjoitelma http://hotspots.fi ' TARGET='_blank olisi itse asiassa hyvinkin valmis pohja ja melkein 1:1 kopioitavissa tällaiseen. Tuo käytti aikoinaan GPS-koordinaatteja, mutta ei niitä ihmiset oikein osanneet laittaa, ja siksi pelaa nykyään katuosoitteilla.

Riittäisiköhän siis ehdottamaasi sivuun kuitenkaan tarpeeksi osaavia harrastajia, että materiaalia saataisiin kasaan? (Säälittäviä, ei-koskaan-lentoon-lähteneitä huippuideoita on tullut toteutettua jo monta. T. nimim. Leuka rintaan, ja nöyränä kohti uusia pettymyksiä.)

Tukiasemat sinänsä ovat näkyvissä ja jopa operaattorin nimikyltillä varustettuja, joten en uskoisi kenelläkään olevan mitään noiden tietojen keräämistä vastaan. Luulisi olevan operaattorieden etu, että asiakkaat osaisivat auttaa itse itseään suuntaamalla antennin oikeaan suuntaan tms.
...sitä vaan, että tuossa mokkulan vianhakusivustossa on sellainen perustavaa laatua oleva ongelma että miten sinne sivustolle pitäisi päästä mikäli se mokkula ei satu toimimaan?
Sen sijaan graafinen, käyttäjien (helposti? automaattisesti?) ylläpitämä sivusto olisi poikaa. esim, google maps api + custom overlay.
SOnerallahan on toi vian korjaus/tutkija ohjelma jo valmiina olevana,eli mitä sitä uutta samanlaista kehittelemään  ;D
Ja miten voidaan palvelun turvallisuus jos joku yksityinen rupeaa tälläisiä kehittelemään??  😮 😮