Kysymys

Elisan 3G-verkon päivitetty kuuluvuuskartta julkaistu

  • 26 April 2010
  • 9 kommenttia
  • 6359 katselukerrat

Päivitetty Elisan 3G-verkon kuuluvuusaluekartta on julkaista. Kuuluvuusaluekartta löytyy osoitteesta http://www.elisa.fi/kuuluvuus/ ' TARGET='_blank . Kuten kartasta näkyy, niin 3G-verkkomme peittoalue on laajentunut varsin mukavasti kevään aikana.

/ panu.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Onpa jo melko mahtava 900MHz-3G-peitto, hieno homma!

Voi kun vielä saisitte järjestettyä jonkinlaisen keinon tarjota käyttäjille kätevän tavan saada tieto sopivimmasta tukiasemasta, mihin osoitella suunta-antennilla. Tämän ihmettelyt ja kyselyt asiakkailta on meillä Siptunella nykyään likimain jokapäiväistä.

Päivitetty Elisan 3G-verkon kuuluvuusaluekartta on julkaista. Kuuluvuusaluekartta löytyy osoitteesta http://www.elisa.fi/kuuluvuus/ ' TARGET='_blank . Kuten kartasta näkyy, niin 3G-verkkomme peittoalue on laajentunut varsin mukavasti kevään aikana.

/ panu.


Vielä kun olisi tieto missä hspa+ olisi saatavilla ja mihin täällä mökkeillessä kannattaa antenni suunnata. Nyt vie hieman aikaa antennia käännellessä löytää paras "suunta", kun muutaman tutun mökille on antennit asenneltu. Kerkeää useamman olusen lipitellä, kun vähän kääntää ja sitten taas tovin odottaa.
Käyttäjätaso 1
Vot harasoo :D

Onhan tuohon noin pikasilmäyksellä jo tullut kovasti paljon lisää sitä vaaleamman-haaleamman mutta paremman punaista väriä,ainakin omalla asuinalueellani eli Lapinjärven suunnilla 900 Mhz verkkoa vihdoin parin vuoden odotuksen palkkioksi.
Tosiaan jostain syystä,nämä päivitykset&tiedotteet asikkaille tahtovat kovasti venyä&vanua matkan varrella.
Ottakaa hyvät uudet asiakkaat tämä huomioon.

Minulla esim on "korkattuna" uusi ulkoantenni 19.03.2010 alkaen,mutta en vielä silloin tiennyt päivityksistä mitään.Ainoastaan aavistin koska matkapuhelimeni alkoi toisinaan käyttäytyä oudosti.Joskus siinä vilahteli kotona ollessani 3G logo,ja samaan aikaan kylläkin puheluliikenteen kuuluvuus heikentyi huomattavsti,jopa usein kelvottomalle tasolle.Monesti vielä nytkin puhelut saattavat katketa tai verkkoyhteys katkeaa kokonaan.Siksi joudun joskus pakottamaan puhelimen 2G verkkoon.
3G ja 3,5G yhteys sensijaan tikun läpi toimii nyt erinomaisesti,satunnaisaesti jopa ylitse profiilin(384)mahdollistaman latausnopeuden.Silloin tietenkin jää uloslähtevä liikenne hitaammaksi,mutta kokonaisuudessaan olen toistaiseksi erittäinkin tyytyväinen mobiililaajakaistaan,niin ulos kuin sisäänkinpäin tulevan datan osalta :)

Antenninsuuntaukseen voi olla vähän hankala saada apuja Saunalahdesta tai Elisasta-tai varmaan yhtälailla muiltakaan operaattoreilta; yhtenäisen käytännön vuoksi.Koska käytännössä asiakkaan tiedustellessa asiaa puhelimitse mennään vielä vanhoilla säännöillä eli "salaista tietoa".Melko kettu siis pitää olla että saa vähän tavallista tarkempia koordinaatteja urkittua,ja kokemukseni mukaan jonkin verran vaikuttaa se miten asiat esität,kenen kanssa asiasta keskustelet jne..eikös olekin mielenkiintoista?
Nyt viimeksi tukiaseman sijaintia kysyessäni Sauniksesta sain jo niin tarkkaa tietoa että uusimman 900 tukarin täsmäsijainnin etsiminen käyttäen moottoripyörää&jalkautumista voi tuottaa exaktin ja halutun tuloksen ;D

Asiaan kuuluu,että kehitys vie aikansa,Ja se voi voi tuntua hitaalta heikkohermoisimpien mielestä.Mutta uskokaa tai älkää,luulen että jonain kauniina päivänä vielä saamme siedettävät yhteydet Suomen joka kolkkaan,tavalla tai toisella.Kuka mitäkin nopeutta ynnä varmuutta  sitten pitää pitää  siedettävänä on sekin "makuasia".Omalta osaltani minulle riittää aika pitkälle se kun saan mitä sopimuksessa lukee ja siitähän myös maksan.

Jälleen kerran Kiitos Saunikselle edelleenkin "ns. mukavista hinnoista",lainatakseni erään kaupparatsun hokemaa 😃
Käyttäjätaso 3

Päivitetty Elisan 3G-verkon kuuluvuusaluekartta on julkaista. Kuuluvuusaluekartta löytyy osoitteesta http://www.elisa.fi/kuuluvuus/ ' TARGET='_blank . Kuten kartasta näkyy, niin 3G-verkkomme peittoalue on laajentunut varsin mukavasti kevään aikana.

/ panu.


Aika harvaa vielä on kun lähtee Torniosta pohjoiseen päin!
Taisi päivitys homman myötä lähteä kajaanin laitamilta 3g yhteys kokonaan pois,,,miten tämä on mahdollista.!!?? liki viikko kohta menty gprs nopeudella eikä ole muutosta tullut,,ja aika iso alue millä ei toimi 3g eli ihan kaupunki alueesta on kyse,ja saunalahden mokkulassa täydet kentät mutta suluissa sitten roaming lukee mobile partnerissa ja netti ei toimi todellakaan kuin gprs yhteydellä.... 😠 😠 😠 >:(
hieno 2 meganen,joo-oohh,!! tahtoo rahat takasin ja 2 vuoden sopimuksen loppu osan hyvitykseen välittömästi!!!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Taisi päivitys homman myötä lähteä kajaanin laitamilta 3g yhteys kokonaan pois


Missä päin Kajaania touhuat? Ilmeisesti alkuperäisen 2100-verkon solujen suuntausta on muutettu, kun tuonne pohjoispuolelle on lisätty 900-tukiasema. Kuinka moneen soluun saat yhteyden? Kannattanee kokeilla joltain toiselta ikkunalta...
Käyttäjätaso 3
onko minun koneessa vika kun jos kuuluvuuskarttaa zoomaa niin kartta jumittaa heti siten että kuuluvuus värit ei enää näy. aikaisemmin karttaa pystyi zoomata.
siis kajaanissa abc aseman alue,osa lohtajaa,sitten huuhkajan vaara pimeenä 3g yhteydeltä,saunalahti ei toimi ollenkaan mokkula yhteydellä näillä alueilla!!  😮 😮 tämä on niin syvältä että.ELi saunalahden mokkula yhteys toimii gprs yhteydellä ja ilmoittaa  (roaming) asetusta....
Samaa dna puolellakin....ELi olisi aika reilua saada toimimaan nyt yhteydet... ::) ::)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
::) Tarkista vielä Sonera ainakin kartta näyttäisi..
http://www.sonera.fi/Asiakastuki/Matkapuhelin/Kuuluvuuskartta
😉