Elisas populära digiskola ordnas i Karleby

  • 12 huhtikuu 2017
  • 0 kommenttia
  • 5184 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Elisas populära digiskola ordnas i Karleby

Elisas digiskola för barn ordnas idag i Österbotten. Under våren ordnas det digiskolor på totalt 13 olika orter.

Elisa fortsätter sin digiskoleverksamhet som inleddes hösten 2014. Idag tar Elisa med sig digiskolan till Karleby. I Karleby ordnas undervisningen på svenska, i Villa skola.

I digiskolan lär sig 10–12-åriga barn grunderna i programmering och bekantar sig med sakernas internet och digitalisering.

– Vi startade digiskolorna 2014 och tänkte då att vi vill förbereda elever och lärare för att kodningen kommer in i skolan. Det har visat sig att vårt digiskolekoncept är ett utmärkt sätt att sprida aktuell information om digitaliseringen i skolvärlden, säger Harri Suokko, som är regiondirektör vid Elisa i Österbotten.

– Vi vill hjälpa människor i alla åldrar att bättre förstå den digitaliserade världen och att verka i den. Till exempel just programmering behövs i allt fler apparaters funktion och därför är det bra att ha ett litet hum om det. Alla behöver inte bli kodare eller experter på robotisering, men det är bra för var och en att förstå funktionslogiken bakom saker i en nätverkad värld.Elisas erfarna personal som lärare i digiskolorna

– Elisas digiskola är ett utmärkt exempel på hur arbetsgivaren kan göra sin egen personal delaktig och ge konkreta möjligheter att förverkliga ansvarsfullhet och företagsmedborgarskap. Ansvarsfullhet och förnyelse hör till våra grundläggande värden. Idén till Elisas digiskolor kom ursprungligen från ett personalinitiativ. Elisas digiskolelärare har varit ivriga att lära sig nya saker och att göra saker tillsammans och det är ett exempel på hur Elisas värden tar sig uttryck i vardagen, säger Elisas samhällsansvarsdirektör Minna Kröger.

– Digitaliseringen för med sig många positiva möjligheter i samhället, men samtidigt kräver den gemensamma ansträngningar för att vi ska kunna försäkra oss om att vi har de färdigheter och det kunnande som framtidens digimedborgarskap förutsätter. Elisas digiskolor är med om att bygga upp en den kunskapshelheten.

Mer information: Harri Suokko, Elisas regiondirektör i Österbotten, Anvia Telecoms vd, tfn 050 2608, fornamn.efternamn@elisa.fi

Elisa är ett serviceföretag inom telekommunikation, ICT och onlinetjänster. Företagets kunder består av 2,3 miljoner privatpersoner och företag samt offentliga organisationer. Elisa erbjuder miljövänliga tjänster för kommunikation och underhållning samt verktyg som bidrar till organisationers digitalisering och produktivitet. Elisa är marknadsledande i Finland. Samarbetet med Vodafone och Telenor möjliggör internationellt konkurrenskraftiga tjänster. Elisa är ett publikt aktiebolag noterat på Nasdaq Helsinki i segmentet för stora bolag (Large Cap) och har cirka 200 000 aktieägare. År 2016 omsatte Elisa 1,64 miljarder euro och hade 4 300 anställda. www.elisa.fi

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun