Kysymys

MLK 384 6kk puoleen hintaan - tarjousehdot ja kuluttajansuoja?

  • 29 April 2010
  • 3 kommenttia
  • 288 katselukerrat

"- MobiililaajakaistaPaketti 384-2M (ei Nopsa): kuuden ensimmäisen käyttökuukauden kk-maksu -50 %. Tarjousjakson jälkeen paketista veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukainen kuukausimaksu."

"Voimassa oleva kuukausimaksu" tarkoittanee sitä kuukausimaksua, joka on voimassa sen 6 kk halvan jakson jälkeen? Tämä vaikuttaa aika arveluttavalta - periaatteessa tällainen sopimus mahdollistaisi kuukausimaksun noston vaikka 100 euroon ja 24 kk määräaikaisuus olisi edelleenkin voimassa.

Luonnollisestikin on selvää, ettette tule tekemään edellämainitun kaltaista radikaalia temppua asiakastyytyväisyyden laskusta aiheutuvien taloudellisten seuraamusten vuoksi. Joka tapauksessa tällaisen porsaanreiän olemassaolo ei juuri kannusta määräaikaisen hankintaan.

Onko laissa, esimerkiksi kuluttajansuojalaissa, jotain, mikä asettaisi rajan sille, kuinka paljon tällaisessa tapauksessa voi operaattori nostaa hintaa?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Jaha, ilmeisesti tulis Viestintävirastolta noottia, jos kk-maksua korotettaisiin kohtuuttomasti. Kait tämä on sitten odotusarvoisesti järkevä ottaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Säännöksissä tuskin lukee muuta, kuin että "korotus ei saa olla kohtuuton". Lisäksi korotuksesta on ilmoitettava vähintään kuukausi etukäteen.

Tämän hinnoittelun voisi tulkita niin, että 7. kuukauden kuukausimaksu on kaksi kertaa 6. kuukauden kuukausimaksun suuruinen. Mielenkiintoista olisi yleensä tietää, millä perusteella näitä mobiililiittymien kuukausimaksuja voidaan yksipuolisesti korottaa. Tietysti jotain valtiovallan toimenpiteistä johtuen.... mutta voiko syynä olla vaikka palveluntuottajan erittäin huono taloudellinen tilanne?
Tässähän on 24kk sopimus, eli järjellä ajateltuna hinnan pitäisi pysyä koko 24kk siinä luvatussa eli 2M 29,80 /kk,
joista 6kk tulee hintaan 14,90e ja sen jälkeen palautuu tuohon 29,80 hintaan.
Eli Saunalahti ei voi muuttaa sopimusta asiakkaan kannalta epäsuotuisaan suuntaan. Hinta muuttuisi vasta sopimuskauden jälkeen. Näin tämän ymmärtäisin.