Kysymys

Muilla ongelmia Option GlobeTrotterin kanssa?

  • 10 August 2008
  • 2 kommenttia
  • 9704 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Pistetään nyt tämä tännekin jos apua saisi, Saunalahden asiakaspalvelusta eivät ole 8 päivään ehtineet vastaamaan. Varmasti kova kiire sielä.
Sen verran historiaa, että reilun vuoden olen megan 3G-yhteyttä käyttänyt Tampereella, ja muita ongelmia ei ole ollut paitsi satunnainen pätkiminen. Nyt kuitenkaan yli viikkoon en ole saanut minkäänlaista yhteyttä tuolla liittymällä (laskut on kyllä maksettu). Globetrotter Mobily Manager vain ilmoittaa 'Rekisteröinti verkon kautta käynnissä. Odota.' Ilmoitus vain seisoo eikä ole havaittavissa merkkejä että homma tuosta menisi eteenpäin. Asetukset ovat samat kuin aiemminkin (APN: internet.saunalahti jne), joten onko noihin tullut viime aikoina muutoksia?
DNA:n liittymällä yhteys muodostuu, joten tietoliikennekortista tuskin vikaa löytyy. Sama teksti kyllä tulee (Rekisteröinti verkon kautta käynnissä. Odota) mutta se ei ruudussa kauaa pala. Onkohan SIM-kortti voinut vioittua vai mistä kiikastaa?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Täällä on kanssa ollut GlobeTrotterin nettitikku Sauniksen (Elisan 3G verkossa) jo keväästä alkaen.

Sauniksen APN on edelleen tuo mainitsemasi, mutta oletko varmistanut, ettei GT käytä oletusasetuksia, jotka osoittavat Elisaa. Niillä yhteyttä ei saa Sauniksen asiakkaana vaan APN pitää asettaa itse. Samalla pitää varmistaa että käyttis ja salasanakentät ovat varmasti tyhjiä.

Omat yleiset havainnot GT:n käytettävyydestä puolen vuoden ajalta ovat seuraavanlaisia:
Käyttis XP:
- Ensimmäinen käyttöönotto helppoa.
- Netti pätkäisee satunnaisesti ja vaatii koko koneen boottaamisen jotta lähtee uudelleen pyörimään.
- Jos liikutaan 3G ja GSM-peittojen välillä 3 vaihdoksessa 4:stä yhteys katkeaa.
- XP ei aina tunnista GT:tä vaan pitää poistaa GT:n driverit ja antaa XP:n löytää tikku kokonaan uudelleen. Sitten taas toimii.
Kokonaisarvosana asteikolla 4 - 10 on 7 -

Käyttis Ubuntu 8.04:
- Vaikea ottaa käyttöön kunnes usean päivän Googlettamisen jälkeen vihdoin löytyi ohje graafisen käyttöliittymän asentamisesta.
- Edellisen kohdan selvittyä toiminut kuin junan vessa.
- Jos liikutaan 3G- ja GSM-peittoalueiden välillä yhteys katkeaa ehkä kerran kymmenestä vaihdoksesta ja epäonnistuessa riittää että klikka GTK-liittymästä 'Connect' ja taas homma jatkuu.
Kokonaisarvosana asteikolla 4 - 10 on 10 - ja jos alun asennusongelmia ei olisi jopa tasan 10.
Tuossa GT:ssä tulee käytettyä DNA:n ja Sauniksen liittymää ihan sen mukaan kummasta saan 3G:n ja GT:ssä sattui olemaan vielä Sauniksen SIMmi sisällä kun suljin koneen (toimi vielä ongelmitta), mutta kun käynnistin koneen seuraavana päivänä ei se enää toiminut. Asetukset ovat mielestäni kunnossa, eikä niillä pitäisi vissiin olla mitään merkitystä tuossa rekisteröinti verkon kautta kohdassa? Ainakin DNA:n SIMmillä rekisteröinti sujuu ongelmitta vaikka asetukset olisivat Saunalahdelle. Yhdistys ei sitten tietenkään onnistu.