Kysymys

Saunalahti NettipuhelinNäytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

835 kommenttia

Ei ole ainakaan niin selvästi mainittu missään , että huomaisi. Outoa ettei voi laittaa sitä tuohon palvelu hinnastoon. Pitää sitä etsiä ja kaivella muilta sivuilta.
Tälläisen löysin :
Mitä maksaa soittaminen jostain muusta liittymästä Saunalahti Nettipuhelimeen?
Saman kuin soittaminen tavalliseen lankapuhelimeen kyseisellä telealueella.

täältä: http://saunalahti.fi/nettipuhelin/faq.php

Tuosta voi vetää sen johtopäätöksen (ja ilmeisesti se niin on) että Nettipuhelimeen soitto  kännykästä maksaa saman kuin ko. kännykästä/liittymästä lankapuhelimeen.
Eli ei siis ilmaista.


Mitä maksaa soittaminen jostain muusta liittymästä Saunalahti Nettipuhelimeen?
Saman kuin soittaminen tavalliseen lankapuhelimeen kyseisellä telealueella.

Eli ei siis ilmaista.


Kiitos tuosta vastauksesta. Tosin tulkinnan varaa on siinäkin. Tarkoittaako "muusta liittymästä" muita kuin Saunalahden liittymiä, jolloin Saunalahden gsm-liittymästä soitettaessa olisi puhelu ilmainen... Täytyy ilmeisesti vain soittaa puhelu Nettipuhelimeen ja odotella tiedon päivittymistä laskutustietoihin. Kumma jos tätä ei ole kukaan ennen pohtinut.
Käyttäjätaso 2
Nettipuhelimeen ja Kotipuhelimeen soittaminen maksaa lankaliittymään soittamisen verran, mikäli toisin ei mainita sen liittymän hinnastossa, josta soitetaan.
  Nyt se viirus on täälläkin(TR/crypt.ZPAK.gen)    Virus torjunta huutaa täyttä kurkkua!!  Suomenkielinenvalikko on muuttunut eng.
Käyttänyt olen netti puh. viimeksi noin kk sitten!!!!  MITÄS pitäis tehdä???  Koti konstilla en saa pois pirua :- Kertokaa hyvät ystävät!
t.se
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Oisko siellä jollain jotain tiedostoa, jonka voisi lähettää tuonne:
http://www.f-secure.fi/tietoturvakeskus/laheta_haittaohjelmatiedosto.html
    Kiitos vaan taas  kerra HYVIS!!!  Mutta ei auttanut niitten työkalut ! poistamalla koko ohjelman ja lataamalla uudestaan  saan saman viruksen ja englannin kielisen käyttiksen!!!!!! oliskohan se siellä lähtö päässä se vika?  t.se
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Siis kysyin, että herjaako se torjuntaohjelma jostain tiedostosta, jonka vois lähettää tuonne osoitteeseen vai onko joku jo tehnyt sen? En ehdottanut etsittäväksi mitään työkalua tuolta.
  No kyllä ymmärsin että tarkoiti t tiedoston( Minkä?) lähettämistä  F-securelle! mutta en oikein tiennyt että , mitä!  Herjaamisesta en sen kummempaa tiiä kun avaan nettipuh. windows alkaa asentaa sitä , ja vähän ajan kuluttua virustorjuta ilmoittaa ohjelman olevan saastunut/ tai jotain  (tulee ilmoitusTR/crypt.ZPACK.gen) ja läppäri HUUUTAAA niin per.........leleesti että korvat soi!!!  Edellisissä viestik. kyllä joku oli lähettänyt tutkittavaksi,mutta eikö siinä ollut mitään vaarallista? en tiiä ko oo tumpelo!!!!  Tämmöisenä tätä ei viitsi käyttää,kun naapurikin herää!!!!!  t.se
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

  No kyllä ymmärsin että tarkoiti t tiedoston( Minkä?) lähettämistä   F-securelle! mutta en oikein tiennyt että , mitä!   Herjaamisesta en sen kummempaa tiiä kun avaan nettipuh. windows alkaa asentaa sitä , ja vähän ajan kuluttua virustorjuta ilmoittaa ohjelman olevan saastunut/ tai jotain  (tulee ilmoitusTR/crypt.ZPACK.gen) ja läppäri HUUUTAAA niin per.........leleesti että korvat soi!!! 


Itselläni on koneella F-secure Internet Security 2009 ja ei se kyllä mitään herjaa, kun tuossa kokeeksi asensin tuon ohjelman. Joo eli ajattelin sitä, että kun tuo tietoturvaohjelmasi herjaa, ilmoittaako se mikä tiedosto on saastunut? Vai onko ilmoitus jotain tyyliin "asennuksen yhteydessä havaittu...."? Jos ilmoitus sisältää maininnan saastuneesta tiedostosta, kyseisen tiedoston voisi lähettää ja kertoa jotain lisätietoa. Jos viitsit, niin kokeile tuon tietoturvaohjelmasi poistamista ja asennat tilalle kokeiluversion tuosta mikä minulla on. Sen jälkeen vielä kokeile uudestaan tuon Nettipuhelinohjelman asennusta. Jos herja tulee uudestaan, voisko koneellasi jotain muuta olla saastunut?

Edit:
Jaa tuolla on jotain http://www.virustotal.com/analisis/374bc512bb892534d72c5daafaea666c
    HUOMETA!!!  Kuule HYVIS ! ei tartte ÖITÄ valvoo näitten saunalahden juttujen kanssa :)  C:PROGRAM FILES/ Sjlabs/Spone/Finnis.ing.ipk    Noin sinne tulee tekstiä!  Tuliko  Sulle muuten englanin kielinen kun latasit uudestaan??  Mua ihmetytti kun mulla oli kielikin(ei ollut oma) vaihtunut ja  windowsin asennusohjelma alkoi asentaa/ korjata uudestaan, siinä kohtaa toimii virustorjunta!      t.se
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

poistamalla koko ohjelman ja lataamalla uudestaan  saan saman viruksen ja englannin kielisen käyttiksen!!!!!!


Suurella todennäköisyydellä kyse ei ole viruksesta vaan virusskannerin tekemästä virhehavainnosta (false positive). Syy englanninkielisyyteen liittynee siihen että viruskannerisi siirtää Finnish.lng.lpk tiedoston pois käytöstä. Ohjelman suomenkieliset tekstit ovat oletettavasti tuossa Finnish.lng.lpk-tiedostossa. Kun suomenkielisiä tekstejä ei löydy, SJPhone vaihtaa ilmeisesti sitten englanninkieliset tilalle. Muutenhan ruutuun ei tulisi mitään tekstejä.

Eikö sitä viruskanneria saa olemaan huomioimatta Finnish.lng.lpk tiedostoa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

     HUOMETA!!!  Kuule HYVIS ! ei tartte ÖITÄ valvoo näitten saunalahden juttujen kanssa :)   C:PROGRAM FILES/ Sjlabs/Spone/Finnis.ing.ipk    Noin sinne tulee tekstiä!  Tuliko  Sulle muuten englanin kielinen kun latasit uudestaan?? 


Sillon pitää nukkua kun nukuttaa, jos ei nukuta niin tehdään muuta. (Vanha viidakon sanonta.)  ;)

Mitähän tarkoitit tuolla uudelleen lataamisella? Eli mikä tuli englanninkielisenä? Siis tuo Virus Total tuli englanninkielisenä ja kun yritin vaihtaa suomenkieliseksi, ei onnistunut.
Saunalahden netti puhelimen käyttökieltä(suomi ennen)  Voinhan yrittää otta pois koko virustorjunnan ja asentaa sitten uudestaan!!!  Kysyit että mitä lataa?  kun painan työpöydän kuvaketta, alkaa windowsin asennus/ korjaus,Uudestaan ja siinä toimii virustorjunta ,kun kuittaan ,niin se jatkuu ja kaikki ääni säädöt ym.. pitää tehdä joka kerta uudestaan. Käyttökieli englanti UK  t.se
Niin tein kun lupasin ja tuli suomi käyttökieleksi , toivottavasti ei sitten kun sammutan , tuu uudestaan!  KIITOSTA!!    HYVIS  ja IRRITUS  neuvoista!!!!  Nyt soittelemaan piruvie, kun häiritsee halon hakkuuta moinen! ;D  t.se
  Kylläpäs osasi tulla takaisin >:(    Mut ei oo nyt aikaa takuta tään kanssa ,ku halko mettä kutsuu 😉 t.se
Viruksesta varoittelee täälläkin:
"Finnish.lng.lpk" Is the TR/Crypt.ZPACK.Gen trojan

Virustorjuntana Avira antivir.

Viruksesta varoittelee täälläkin:
"Finnish.lng.lpk" Is the TR/Crypt.ZPACK.Gen trojan

Virustorjuntana Avira antivir.


Tässä ohjeet miten saatte tuon väärän hälytyksen estettyä:

1. Avaa hiiren oikealla napilla Aviran punaisesta sateenvarjo-ikonista valikko
  ja valitse ylin vaihtoehto (Antivir Guard enable) niin että ruksi poistuu ja
  varjo muuttuu sulkeutuneeksi.
2. Uudestaan avaa valikko ja valitse Configure Antivir.
3. Avautuvassa ikkunassa valitse Expert mode.
4. Avaa puusta Guard -> Scan -> Exception.
5. Kohdassa File objects to be omitted valitse nappi jossa on kolme pistettä.
6. Paikanna tiedosto Finnish.lng.lpk ja paina OK.
7. Paina Add-nappulaa ja sitten OK.
8. Toista kohta yksi niin että varjo aukeaa taas.
    Tere!  JARMOLLA  on tosi hyvät ohjeet(seikkaperäiset) Minulta ainakin häipyi "ulina"  , Vaikka  ehdin jo ladata  AVG FREE virus torjunnan.  Pitää miettiä kumpaako käyttää!! Toi avg näyttää tosi viisaalta?? mutta tiedä siitä!!    KIITOS JARMO :)  t.se
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Aviran suhteen kannattaa myös kokeilla ihan vain päivittää virustunnisteet. Kaveri kertoi ettei hänellä Avira enää valita Finnish.lng.lpk tiedostosta.
Mikähän mulla on pielessä kun en saa nettipuhelinta pelaamaan. Herjaa jatkuvasti että ---palvelu ei käytettävissä kaksoisklikkaa tarkistaaksesi kirjautumisen tila--- Käyttiksenä XP Professional SP3 ja Palomuurina Norton. Kun yritän soittaa  niin tulee ilmoitus että kirjautuminen epäonnistunut. HELP!

Täältähän saa apua ongelmiin toooodella nopeasti. Vitsi koko saunalahti
Tiedoksi: Itselläni oli ongelmia saada puhelu Linksysin (Sipuran) purkista toiseen nettipuhelinliittymään.Toisesta nettipuhelinnumerosta puhelu Linksysiin tuli ok, samoin puhelut muista verkoista tai muihin verkkoihin (esim. gsm) onnistuivat. Näyttäisi, että lääke tuohon vaivaan oli puhekodekin pakottaminen G711a:ksi, eli puhekodekiksi tuo ja Use Prefec Codec Only kohtaan Yes. Varmuuden vuoksi laition myös Stunin päälle (stun.fwdnet.net). Nyt kaikki puhelut ovat pelanneet ok.
WinXP/SP3
Nettipuhelimena pelkkä Saunalahden ohjelma

Huomasin jo viikko, pari sitten, että nettipuhelu katkesi yllättäen, mitään ennakolta ilmoittamatta. Tämä tapahtui aina pidempien puhelujen yhteydessä. Selvisi, että puhelu katkeaa melko tarkkaan 15 minuutin kuluttua. Aina. Tilanne on erittäin kiusallinen, jos puhuu esimerkiksi presidentti Obaman sihteerin kanssa, saati sitten itse pressan.

Aikaisemmin en ole vastaavaa huomannut. Onko nettipuheluihin tullut aikarajoitin, vai mistä kummasta on kyse ja onko muilla ilmennyt vastaavaa?

Löysin haulla ao. viestin, josta selviää, että Nokian E90 Communicator
tekee samoin, jos asetuksissa on wlanin virransäästö päällä. En käytä
wlania ja virransäästökin asetettu kymmeneen minuuttiin, joten siitä
ei kaiketi ole kyse.

http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,10321.msg80959.html#msg80959
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Mitä asetuksia on tehty adsl -modeemiin? Mikäli sinne on tehty porttien edelleenohjausta, niin ne tulisi poistaa. Ongelma viittaa osoitteenmuunnokseen ja siihen liittyviin tyypillisiin ongelmiin. Pitkässä puhelussa tehtäneen jotain muutoksia aina 15 minuutin välein. Vaikka muutospyyntö on turvallinen tulkitsee nat ja siinä oleva palomuuri pyynnön vihamieliseksi ja estää sen. Siksi puhelu katkeaa tuossa kohtaa.

Joten moodemista SIP ALG pois.
Porttien edelleenohjaus pois, jotka liittyvät VoIP:in viritykseen.
Myös koneessa itsessään olevat palomuurisäännöt kannattaa tarkistaa, sillä ongelma voi olla siellä.

Mikäli rohkeutta, taitoa ja mahdollisuuksia on, niin kokeile katkeaako puhelu ilman osoitteenmuunnosta.

Itse en ole havainnut vastaavaa ongelmaa. Viimeksi 19.4. olen soittanut muutaman pitkän puhelun eikä ongelmaa ole ollut. Toinen puhelu noin 25 minuuttia ja toinen vajaan tunnin. Erona kuitenkin se että käytössä joko X-lite ohjelma tai Zyxelin P2002L voip purkki.
Kiitos vastauksesta, jonka perusteella ymmärsin soittaa Telewellin tukeen  (modemini on TW-EA5001 v2 & v3).
Sanoivat ettei vika liene SIP ALG:ssa ja suhtautuivat epäilevästi muihinkin vaihtoehtoihin. Tämä tuntuu minustakin luontevalta, koska aikaisemmin ei moista ongelmaa ole esiintynyt, vaikka modeemi ja asetukset ovat olleet jo vuosia samat. Tuesta kerrottiin lisäksi, että Saunalahden voipista on viime aikoina tullut muitakin vastaavia kyselyjä, mutta modeemeista ei ole voitu osoittaa vikaa.

Tiedä sitten, missä totuus, mutta vika on ja pysyy - edelleen...
Eikö yllä olevaan tosiaankaan löydy keneltäkään minkäänlaisia vastauksia tai kokemuksia?

Viimeksi tänään puhelu katkesi mitenkään etukäteen ilmoittamatta hiukan yli 15 minuutin kuluttua.
Sanoisin että hämmentävän raivostuttavaa...