Windows 10 kootut päivitykset

  • 14 December 2016
  • 11 kommenttia
  • 729 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • Tietolähde
  • 811 kommenttia
Olen kervistellyt ainakin kolmen viimeisen koneilleni tuleen päivityskokoelman kanssa. Sekä ASUS-pöytäkoneella että HP-kannettavalla on nyt joka kerta käynyt niin, että tuo päivityksissä mukana olleen version 1607 kootun päivityksen asennus ei ole onnistunut 1. kerralla. Ilmoittaa vain lakoonisesti muutaman tunnin puuhailtuaan, että asennus epäonnistui. Aikanaan sitten tulee tuo uudelleen, puuhailee taas tuntitolkulla koneessa ja nyt onnistuu.

Eilen meni pöytäkoneen kanssa iltapäivästä klo kolmesta iltaan klo 22 saakka, jolloin tuo riivattu koottu päivitys onnistui. Tänään kannettavalla keskipäivästä klo 18 saakka. Lataus kestää noissa tunteja, välillä parikin tuntia, ettei mitään tapahdu. Päivityspalvelin ehkä antaa vuorollaan kullekin päivityksiä hakevalle koneelle pienen aikaviipaleen, onko tämä sitä vanhanaikaista time sharingia?

Onkohan muilla saman kaltaisia kokemuksia Windows kymppinsä kanssa?

Onneksi internet-yhteyden kanssa ei ole ollut mitään sellaisia ongelmia, mitä joillekin tuntuu olleen. Mutta koputtelen päätäni...

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Mulla nuo päivitykset yleensä asentuvat 10-30 minuutissa mukaan luettuna uudelleenkäynnistykset ynnä muut.

Tänään meni tuo kymmenisen minuuttia. Käytössä kohta nelivuotinen HPn ultrabook, eli ei enää mikään tehopakkaus mutta silti toimii tuon W10 kanssa ripeästi, toki SSD-levy varmaan vaikuttaa aikalailla 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tääläkin 3 konetta, 2x Sampan läppärit (3v) ja pöytäkone (itse kasattu 8kk), WIN 10 jokaisessa, eikä minkäänlaisia ongelmia ollu päivitysten kans.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Se se vaan on sillä lailla, että nämä W10 päivitykset ovat melkoisen mielenkiintoinen asia:

- Itselläni on internet-yhteydet pelanneet ongelmitta päivitysten jälkeen, eräillä muilla tuntuu olleen ongelmia,

- Yritin eilen ajaa molemmissa koneissa CCleaneria, mutta antoi virheilmoituksen "CCleaner ei toimi tässä Windows-versiossa". On kyllä aikaisemmin toiminut myös Windows 10 koneillani. Ilmeisesti pitää ladata ohjelmasta jokin uusi versio, ainakin päivityksiä. Toimiiko muilla tuo puhdistaja?

- Syyskuun alkuun asti käyttämälläni Kotoboksi iBox ja 10/1 -nopeuksilla päivitykset menivät aina hyvin sutjakkaasti läpi, korkeintaan pari tuntia - ei puolta päivää ja jopa enemmän, kuten kohta 4 kk käytössä olevalla VMG3925-B10B modeemilla ja 30/3 nopeuksilla. Ei kai se sentään modeemista ole kiinni, eihän sentään :? Nimittäin latauksen aikana on piiiiitkiä aikoja, jolloin modeemin internet ja ao. LAN-valo eivät vilku. Ja mikäli ymmärrän, tällöin ei linjalla juurikaan mitään liiku?

No, huomenna ihmetellään porukalla...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

- Yritin eilen ajaa molemmissa koneissa CCleaneria, mutta antoi virheilmoituksen "CCleaner ei toimi tässä Windows-versiossa". On kyllä aikaisemmin toiminut myös Windows 10 koneillani. Ilmeisesti pitää ladata ohjelmasta jokin uusi versio, ainakin päivityksiä. Toimiiko muilla tuo puhdistaja?


Kyllä mulla rullaa ihan normaalisti. Koontiversio 14393.576.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Itse olen myös havainnut päivityksissä ongelmia.
Varsinkin joissain pakettikoneissa tai vähän vanhemmissa itsekasatuissa koneissa.

No lopulta löytyi ratkaisu miten saa päivitykset onnistumaan:
1. Lataa täältä työkalu https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
2. Avaa työkalu ja tee haluamasi asennusmedia (suosittelen USB-tikku ja valitse Win 10 ja jos kysyy biteistä jotain valitse molemmat)
3. Odottele
4. Kun valmis niin mene asennusmedialle ja käynnistä se (olikohan Setup) ja tulee ilmoitus pävitä Win 10
5. Aloita päivitys ja säilytä tiedot
6. Kone ruksuttaa pitkään ja kohta onkin Win 10 päivitetty ja kaikki tiedostot ovat pysyneet tallessa.

Kuta kuinkin noin menee, jostain löytyy (Googlesta) paremmatkin ja kuvalliset ohjeet, eli tarvitset tyhjän DVD-levyn tai tyhjän tikun (koko väh. 4Gt)

Samalla asennusmedialla voi sitten päivitellä kaikki koneet tai asennella vaikka kokonaan puhtaan Win 10:in.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
No nyt toimii CCleaner molemmissa koneissa, oli käytössä "ikivanha" ilmaisversio, joka päivitettiin nykyaikaan.

Todennäköisesti myös päivitysten viemä aika (enkä kenties mahdollisesti) lyhenee. Koneissani ei ollut ruksia kohdassa "Lataa myös paikallisilta palvelimilta" (jotain tuollaista, en viitsi käydä kurkkimassa...). Tämä oli käytössä saamani tiedon mukaan laajalti, kun tuota W10-ohjelmistoa tungettiin isolle määrälle tietokoneita ympäri maailmaa.

Odotellaan päivityksiä, niin sitten näkee...
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Läppäri lataa ja Lumia lataa ilman ongelmia. 🆒
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jatketaan vanhaa ketjua ja samaa "ongelmaa"...

Eilen tuli taas iso määrä W10 -päivityksiä. Lataukset sujuivat melko nopeasti, jonka jälkeen aloitettiin valmistella asennuksia. Kaikki meni nopeasti siihen asti, kun taas tuli vastaan tuo käyttöjärjestelmän koottu päivitys.

Tuon asennuksen valmistelu kesti puolisen tuntia, jonka aikana päästiin 90 prosenttiin. Tässä jököteltiin toinen puolisen tuntia, kunnes tuli ilmoitus tunnistamattomasta virheestä ja homma loppui vihjeeseen "yritä uudelleen".

Unihiekka painoi jo klo 23 aikaan silmiä, joten päätin sammuttaa koneen. Tämän seurauksena "valmisteltiin Windowsia" n. puoli tuntia ennen kuin sammui.

No, tänä aamuna aloitin taas siitä, mihin jäin. Ja nyt päivitykset asentuivat ongelmitta ja nopeasti. Aivan kuten aina ennenkin tällaisissa tapauksissa.

Jotain outoa tuossa on, kun tuo koottu päivitys ei halua asentua edeltävän "pikkuroskan" onnistuneiden asennusten jälkeen :?

Uskoisin, ettei koneen kapasiteetista ole kiinni, vieläkin 5 vuotta vanha laite kotikäyttöön melkoisen tehokas (ASUS CM6650-NRRE11, Intel core i7 2,6 GHz, keskusmuistia 6 Gtavua,...). Seurasin asennuksen aikana tehtävien hallintaa, CPUn käyttö aina alle 20 %, muistin käyttö vähäistä,...)

Taidanpa tehdä seuraavalla kerralla niin, että odotan, kunnes kaikki pikkukilkkeet ennen tuota mahdollista koottua päivitystä on asennettu ja sammutan koneen raa'asti. Ja käynnistän tämän jälkeen uudelleen.

Tuossa virheilmoituksessa oli jokin koodikin, en nyt ottanut sitä ylös. Joskus aikaisemmin sen tein ja johdatti Microsoft-yhteisön (jommoiseen en edes tiennyt kuuluvani...) sivuille, joka lienee MS:n "Palsta", jossa asiakkaat (?) keskenään selvittelevät ongelmiaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Tuossa virheilmoituksessa oli jokin koodikin, en nyt ottanut sitä ylös. Joskus aikaisemmin sen tein ja johdatti Microsoft-yhteisön (jommoiseen en edes tiennyt kuuluvani...) sivuille, joka lienee MS:n "Palsta", jossa asiakkaat (?) keskenään selvittelevät ongelmiaan.


Microsoft Community on tätä Elisan Palstaa vastaava yhteisö, jossa normaalit käyttäjät sekä Microsoftin henkilökunta auttavat pulassa olevia ihmisiä. Erona Elisa Palstaan on se, että MS Community on globaali yhteisö, joka on pilkottu markkina-alueisiin. Jos apua ei löydy suomenkieliseltä puolelta, voi se löytyä lontooksi. Omat kokemukset Microsoftin palstalta ovat hyvät.

Mitä noihin koottuihin päivityksiin tulee, olen joskus aiemminkin törmännyt samaan. Päivitystä ladataan/valmistellaan pitkään ja hartaasti, jonka jälkeen operaatio keskeytyy syystä tai toisesta. Myöhemmin päivitys voi asentua kiltisti ilman ongelmia. Syitä tähän yllättävään keskeytymiseen voi olla monia. Joskus muinoin joissain koneissa äänikortin ajurit estivät joitain järjestelmäpäivityksiä asentumasta..
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
No niin, en siis ole yksin tuon ongelman kanssa.

Tällä kerralla tuli ensiksi muiden hommien aikana keskelle ruutua ilmoitus, että Silverligth-päivitys olisi saatavilla pitäisi ladata ja asentaa.

Halusin katsoa, että ei ole mikään feikkisanoma ja käväisin asetuksien kautta katsomassa päivitysten saatavuutta ja sieltähän niitä alkoi tulla, myös tuo edellä mainittu.

Olen miettinyt myös saattaisiko tuohon virheeseen olla ainakin osasyynä se, että tällaisissa tapauksissa jätän usein tuon päivitysruudun auki ja käyn aika ajoin katsomassa, miten etenee. Ei tuon nyt luulisi olevan niin kriittistä toimintaa, etteikö tuota ruutua ehtisi samanaikaisesti latauksien ja asennuksien aikana päivittää?

Päivityksiä tulee myös taustalla muiden hommien aikana ja nämä huomaa siitä, että ruudulle tulee jossain vaiheessa ilmoitus uudelleenkäynnistyksen tarpeesta päivitysten viimeistelemiseksi. Enkä ainakaan muista, että tällaisissa tapauksissa olisi ollut merkintöjä asennuksen epäonnistumisesta.

Täytyy vielä ladata kannettavalle ja taidan antaa tuon latauksen tulla taustalla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Täytyypä testata W10-koneella mitä kaikkea sieltä tulee. Viimeksi avattu joskus loka-marraskuussa 😃