Anvias extra bolagsstämma har godkänt Elisas och Anvias företagsarrangemang

  • 29 kesäkuu 2016
  • 0 kommenttia
  • 1081 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Elisa Abp och Anvia Abp, pressmeddelande 29.6.2016

Anvias extra bolagsstämma har godkänt Elisas och Anvias företagsarrangemang

Anvias extra bolagsstämma godkände den 29 juni 2016 det företagsarrangemang som bolagen har lagt fram där Elisa förvärvar Anvias verksamheter Telecom, IT-tjänster, Hosting, Anvia TV och Watson. De förvärvade verksamheterna hör till Elisas kärnverksamhet. För Anvia innebär den tydligare företagsstrukturen möjlighet att fokusera på tillväxtområden och ökande av ägarvärdet. Affären genomförs den 1 juli 2016 och har inga omedelbara effekter på kundernas tjänster eller personalen.

Anvia fortsätter med sina växande tjänsteverksamheter. Till dessa hör Securi, leverantör av säkerhetstekniska lösningar, Viria, ett nytt installationsföretag, Fenix och Hibox, leverantörer av applikationslösningar, och Sappa, tv-operatör i Sverige. Elisas bolag för säkerhetssystemtjänster Tansec Oy inklusive personalen övergår genom arrangemanget till Anvia.

– Det är glädjande att denna lösning som vuxit fram genom ett antal etapper har godkänts och att parterna kan utveckla sin egen affärsverksamhet. Elisa har nu en utmärkt möjlighet att erbjuda kommunikations- och underhållningstjänster i ännu större omfattning och visa för kunderna i regionen att Elisa är en bra samarbetspartner. Det är med glädje jag önskar Anvias kompetenta medarbetare välkomna till Elisa. Anvia Securi får också utmärkt förstärkning i form av Tansecs personal, säger Veli-Matti Mattila, vd för Elisa.

– Anvias styrelse beslutade att lägga fram detta avtal för bolagsstämman efter att ha övervägt olika alternativ noggrant. Osäkerheten kring ägandet har påverkat bolagets resultat och krävt ledningsresurser som annars skulle ha lagts på att utveckla affärsverksamheten. Det är bra att vi kom fram till ett beslut vid bolagsstämman och att vi nu kan blicka framåt. De bolag som utgör nya Anvia uppvisar alla god tillväxt och det överenskomna företagsarrangemanget gör det möjligt för oss att fokusera på att stärka dem. Anvias stabila placeringstillgångar fungerar som stöd när vi utvecklar affärsverksamheterna och ökar ägarvärdet, säger Mika Vihervuori, vd för Anvia.

Anvia Telecom Ab, Anvia IT-tjänster Ab, Anvia Hosting Ab, Anvia TV Oy och Watson Nordic Ab integreras med Elisa den 1 juli 2016 och planeringen av hur affärsfunktionerna kan förenhetligas inleds genast. Projektet leds av Elisas regiondirektör Ari Punkkinen tillsammans med Anvia Telecoms vd Harri Suokko.

De bolag som Elisa förvärvar fortsätter tills vidare att tillhandahålla service för Anvias kunder inom telekom och underhållning på normalt sätt och det görs inga omedelbara ändringar i de nuvarande tjänsterna. Kunderna informeras om eventuella ändringar i tjänsterna och nya tjänster i god tid.

Mer information finns på www.elisa.fi/anvia och www.anvia.fi.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun