Kysymys

En del av Elisas kunder med fasta bredbandsabonnemang i Vasa, Laihela och Korsholm övergår till JNT (Jakobstadsnejdens Telefon Ab)

  • 1 lokakuu 2015
  • 0 kommenttia
  • 2221 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
  • Entinen elisalainen
  • 1759 kommenttia
Elisa säljer sina överlappande DSL-bredbandsnät för konsumenter inklusive kundavtalen för abonnemangen i dessa nät i Vasa, Laihela och Korsholm till JNT. Ändringen påverkar inte de fasta bredbandstjänsterna eller avtalspriserna för abonnenterna. Elisa tillhandahåller även i framtiden bland annat tjänster för mobila bredband och Elisa Viihde.

 

ADSL-bredbandstjänsterna och faktureringen av abonnenterna överförs från Elisa till JNT den 1 december 2015. Abonnenterna behöver inte vidta några åtgärder med anledning av detta.

 

- Vi önskar alla nya kunder välkomna till JNT. Vi är glada över att kunna bredda vår närvaro i vår hemtrakt Österbotten och ser fram emot att kunna erbjuda allt fler kunder JNT:s tjänster. Vi jobbar aktivt med att säkerställa goda kommunikationer i regionen och utvecklar hela tiden vår verksamhet på kundernas villkor. Ett led i utvecklingen är att uppgradera tekniken för dessa bredbandsanslutningar under hösten, säger Maria Höglund vd för JNT.

 

Ändringen omfattar endast de fasta bredbandsabonnemangen. Övriga tjänster levereras även i framtiden av Elisa.

 

- Högklassiga fasta bredbandsabonnemang tillhandahålls i framtiden av en lokal leverantör. Tjänsten Elisa Viihde och mobiltjänsterna i TuplaLaajakaista fortsätter som Elisas tjänster. Förändringen omfattar inte heller datasäkerhetstjänster, molntjänster eller e-post. Vi informerar om ändringarna i Elisas tjänster genom ett separat kundbrev och på www.elisa.fi/jnt, säger Elisas affärsverksamhetschef Matias Castrén.

 

Orsaken till transaktionen är Konkurrens- och konsumentverkets (KKV) beslut av den 8 april 2015 om att godkänna Elisas bestämmande inflytande i österbottniska Anvia. KKV ställde som villkor att Elisa ska sälja affärsverksamheten för de överlappande DSL-nät som parterna i företagsaffären har i Vasa, Laihela och Korsholm inklusive de till näten hörande konsumentavtalen om fasta bredbandsabonnemang.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun