Kysymys

BUGI: EPG ei näytä ruudukkonäkymässä kaikkia tietoja

  • 28 helmikuu 2010
  • 1 kommentti
  • 1405 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Lyhyesti:
EPG:n ruudukkonäkymä olettaa, että näkyvissä olevien ohjelmien alkamis- tai loppumisaika on näkyvissä olevalla timelinella. Jos näin ei ole, ohjelman tietoja ei näytetä ruudukossa lainkaan.

Askeleet bugin toistamiseksi:
1. Etsi EPG:stä ohjelma, jonka kesto on yli 2 tuntia. Tällaiseksi sopii esim. olympialaisten päättäjäiset YLE HD -kanavalla.
2. Siirrä timelinea niin, että ohjelman alku ja loppu ovat sen ulkopuolella. Ilmeisesti tätä ei voi käsin säätää, vaan timelinen sijainti riippuu tämänhetkisestä kellonajasta. Sopivana ajankohtana tällainen on kuitenkin mahdollista.
3. Siirrä valinta em. ohjelman päälle

Odotettu lopputulos:
Alareunassa näkyy halutun ohjelman tiedot, ja EPG:n ruudukossa näkyy ohjelman nimi valittuna. Mikäli ohjelma on valittu tallennettavaksi, näkyy ohjelman palkki punaisena, mikäli valinta siirretään pois ohjelman kohdalta.

Havaittu lopputulos:
Alareunassa näkyy aivan oikein halutun ohjelman tiedot, mutta ruudukossa ohjelman tilalla on pelkkää tyhjää. Ohjelman nimeä ei siis näytetä, eikä ruudukko ole punainen kyseiseltä kohdalta, vaikka kyseinen ohjelma olisi valittu tallennettavaksi. Valinta ei myöskään siirry kyseisen ohjelman kohdalle, vaan pysyy edellisen kanavan päällä.
Kuva tilanteesta: http://drp.ly/uN0be ' TARGET='_blank
Sama kuva kommenteilla: http://drp.ly/uNjfI ' TARGET='_blank

Toistettavuus:
Bugin pitäisi olla toistettavissa yllä olevilla ohjeilla varsin usein. Kuitenkin bugin esiitymiseen täytyy liittyä jokin muukin seikka, kuin vain seuraavassa kohdassa esitetty oletus, sillä bugi ei toistu esim. maikkarin yöchatin kohdalla.

Akateeminen arvaus bugin syystä:
Koodissa varmaankin juurikin oletetaan, että ohjelman alku- ja loppuaika on näkyvissä olevan timelinen sisällä. Koska timeline on kuitenkin vain 2h pitkä, on tämä hieman huono oletus (monet elokuvatkin ovat tätä pidempiä). Kyseinen tietokantahaku pitäisi muuttaa älykkäämmäksi, eli edellisen oletuksen sijaan pitäisi näkyvissä ohjelmat saada selvillä jollakin toisella tapaa. Toinen vaihtoehto on laajentaa tietokantahaku kattamaan esim. pari tuntia timelinenäkymää aiemmin ja myöhemmin olevat ohjelmat. Toisaalta, kuten edellä totesin, bugin esiityminen johtuu tämän asian lisäksi jostakin toisestakin seikasta, mitä en vielä keksinyt.

1 kommentti

Käyttäjätaso 1
Kyllä EPG:n toiminta tuntuu olevan aika satunnaista: välillä näkyy tietoja suurimmalta osalta kanavia, välillä ei näy edes katsottavan kanavan tietoja sen paremmin ruudukko- kuin kanavakohtaisessa tilassakaan. Väliin jopa katsottavan kanavan info näyttää "ei tietoja" ja jonkin kerran info on kertonut, että katsomme seuraavaa, noin puolen tunnin kuluttua alkavaa ohjelmaa. Ei auta digiboksin uudelleenkäynnistykset eikä resetit, vaan tuolla tavalla toimii jatkuvasti päivästä toiseen.
Ajastaminen on käytännössä mahdollista vain netin kautta, koska digiboksin kautta ei ole koskaan varmaa, minkä verran se milloinkin ohjelmatietoja näyttää.

Osallistu keskusteluun