Vastattu

Digiboksi ei näytä kaikkia tallenteita


Harmaa digiboksi ei näytä osaa jatkuvalla tallennussäännöllä tehdyistä tallenteista. Ongelma ilmaantui 4.8 käytettäessä jatkuvan tallenteen ehtona Rion olympia* kanavalla yle2. Esim. Toinen jalkapallo ottelu ja toinen lähetys avajaisista ei näy digiboksin tallenteiden listauksessa. Kännykällä ja tietokoneella tallenne näkyy listauksessa ja sitä voi katsoa. Digiboksi on käynnistetty uudelleen ja palautettu tehdasasetukset, ei muutosta.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 10 elokuu 2016, 18:49

Sinulla on tuo vanhempi musta Netgem, vikapuolen mielestä viittaa tallennussääntöjen ja tämän laitteen yhteyspeliin. Yksi vaihtoehto olisi vaihtaa sinulle uudempi Netgem 7700 (saisit sen ilmaiseksi koska vanhojen Netgemien vaihtokampanja on vielä voimassa). Toinen vaihtoehto on että lähdetään tutkimaan digiboksisi, mutta laitevaihto luultavasti olisi helpompi, sillä kyseessä on kuulemma hyvin harvinainen vika joka koskettaa todella harvoja. Miten haluat edetä?
Katso alkuperäinen viesti

19 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Oletko asettanut tallennuksen normaalilaatuiselle YLE:n kanavalle vai sen HD -versiolle? Onko tallennuksen punainen pallukka näkynyt sinulla aikaisemmin (ennen 4.8) tällä kanavalla? Näkyvätkö muiden kanavien tulevat tallenteet normaalisti?
Normaalilaatuinen YLE:n kanava. Tallennuksen punainen pallukka on näkynyt aiemmin. Tänään huomasin että myös YLE FEM kanavan olympiatallenteista ei kaikki näy listauksessa. Muilla kanavilla en ole havainnut ongelmaa. Eli suurin osa tallenteista näkyy digiboksin listauksessa, mutta muutama satunnainen tallenne ei näy. Kaikki tallenteet näkyvät siis jos kännykällä tai tietokoneella katson tallennelistausta. Tallennukset siis näyttäisivät onnistuvan, mutta jostain syystä kaikkia ei voi valita tallennuslistasta katsottavaksi digiboksin kautta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kirjoita vaikka tänne nuo tallenteiden ajankohdat sekä ohjelman nimi + kanava. Lisää myös asiakasnumerosi palstaprofiiliin ja kuittaa tähän, niin selvitetään asia 🙂
Lisäsin asiakasnumeron palstaprofiiliin. Tallenteet jotka ei näy digiboksilla:

to 04.08.2016 18.47 Yle TV2 Rion olympialaiset: Jalkapalloa

la 06.08.2016 01.45 Yle TV2 Rion olympialaiset: Avajaiset

la 06.08.2016 19.40 Yle Fem Rion olympialaiset: Pyöräily, ratsastus, pöytätennis

su 07.08.2016 07.00 Yle TV2 Rion olympialaiset: Nyrkkeily

su 07.08.2016 17.30 Yle TV2 Rion olympialaiset: Beach volley, pyöräily

ma 08.08.2016 19.45 Yle Fem Rion olympialaiset: Ratsastus, purjehdus

Noiden jälkeen tulleet tallenteet näyttäisi kaikki näkyvän digiboksilla. Noiden välissä siis useita tallenteita, joissa ei näkyvyys ongelmia.

Ei nuo mitenkään tärkeitä ole, mutta kiva olisi saada selville syy tuohon sekä mahdollinen korjaus ja ettei enää toistuisi
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Sinulla on tuo vanhempi musta Netgem, vikapuolen mielestä viittaa tallennussääntöjen ja tämän laitteen yhteyspeliin. Yksi vaihtoehto olisi vaihtaa sinulle uudempi Netgem 7700 (saisit sen ilmaiseksi koska vanhojen Netgemien vaihtokampanja on vielä voimassa). Toinen vaihtoehto on että lähdetään tutkimaan digiboksisi, mutta laitevaihto luultavasti olisi helpompi, sillä kyseessä on kuulemma hyvin harvinainen vika joka koskettaa todella harvoja. Miten haluat edetä?
Vaihdetaan uusi laite, niin pääsee helpommalla
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Lähetimme sinulle uutta digiboksia ja se saapuu lähimpään postin toimipisteeseen 1-2 arkipäivän kuluessa 🙂 Uuden pakkauksen mukana tulevat johdot kannattaa vaihtaa aikaisempien tilalle ettei väliin jää vanhaa piuhaa. Uuden digiboksin tulisi korjata tallennusten tilanne taas normaaliksi 🙂
Sama vika täälläkin. Fem on kanavana ja vika koskee vain Rion jatkuvia tallenteita
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
jmi83: Näkyvätkö jatkuvat tallennukset muilla kanavilla normaalisti? Käytätkö Elisa Viihteen yhteydessä arjuvi:llakin ollutta vanhempaa mustaa/harmaata Netgemiä tai valkoista Pacea? Milloin olet huomannut tämän vian? Ovatko ohjelmat kuitenkin tallentuneet Femmalta normaalisti? 😕
Muut jatkuvat tallennukset näkyy normaalisti. Tähän mennessä muut tallenteet on Femmalta tallentuneet normaalisti vaikka eipä sieltä kovin usein tule mitään tallennettua. Ongelma alkoi 8.8 ja tosiaan koskee vain Rio-lähetyksiä. Niistä karkeasti arvioituna 1/3 tallentuu oikein eli on digiboxinkin kautta katsottavissa muut vain tietokoneen kautta. Käytössä on vanhempi Pace:n boxi. Tähän mennessä ei kertaakaan miltään kanavalta ole käynyt tallenteiden kanssa niin ettei olisi boxin kautta näkyvissä. Muutaman kerran on ollut toisin päin, eli jokin tallenne on ollut katsottavissa boxin kautta, mutta ei ole löytynyt tietokoneen kautta
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Oho, kuullostaapa kummalle.. 😮 Olisiko sinulla jotain esimerkkiä Rio -tallenteesta joka ei näy digiboksilla mutta olisi katsottavissa kuitenkin https://elisaviihde.fi/ -kautta?
Mulla on Pacella kyllä ihan kaikki Rio-tallenteet kyllä ilmestyneet valmistuneiksi ja jokusen äsken kokeilin noista tulla yllälistatuista ja toimivat ihan ok. Tallennuspyynnöt olen asettanut Ylen HD-kanaville ja jatkuvalla tallennuksella.
Käyttäjätaso 3
Yritin eilen katsoa elokuvaa, joka oli tallennettu keväällä 2013. Tabletissa se näkyi, mutta boksilla sitä ei ollut listalla. Selailin boksilla listaa monta kertaa ylös alas, mutta sitä ei löytynyt. Jätin sitten fokuksen lähemmäs puuttunutta tallennetta ja vertailin listaa boksissa ja tabletissa. Boksin listalta puuttui muitakin tallenteita samasta kohtaa. Jonkun ajan kuluttua boksin lista kuitenkin päivittyi ja ne puuttuvatkin tallenteet tulivat näkyviin myös boksin listalle.
Jotain vikaa tuossa boksin tallennelistauksen päivittymisessä on.
Lisäksi tulevat tallenteet ja tallennetuimmat kansion avautuminen kestää todella kauan ja joskus tulee yhteys virhe ilmoitus.
Boksi Netgem N7700.
Esimerkiksi: Rion olympialaiset: Ratsastus to 11.08.2016 16.00 Yle Fem 120 min

Tallentuvat suoraan tallennekansioon jonka saldoksi digiboxi näyttää 4 ja tietokoneen kautta 5 ohjelmaa. Luonnollisesti koska digiboxilla ei tuo yksi tallenne ole katsottavissa.

Niin joo, ja olen ihan varon vuoksi (jälleen kerran) kiskonut virtapiuhankin irti, vaan ei auttanut sekään tällä kertaa...

Ja siinä on vielä liitteenä kuvat. Ensimmäinen tietokoneelta, toinen tv:ltä...
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
jmi83: Hyvä että olet antanut digiboksille myös tuota virtanollausta 🙂 Laitteet olisi vielä hyvä palauttaa tehdasasetuksilleen, koska se voisi korjata tilanteen normaalille tolalle digiboksin tallenteissa. Voit palauttaa modeemille tehdasasetukset laitteen takaa löytyvästä reset/rst -kolosesta jonka perässä on painike. Tuota painiketta tulisi pitää pohjassa n. 10sek, niin että valot räpsäisevät.

Tämän jälkeen palautettaisiin tehdasasetukset myös digiboksille valikosta Menu > Asetukset > Diagnostiikka > Tehdasasetusten palautus. Löytyvätkö kaikki tallenteet tämän jälkeen digiboksista normaalisti? :)

juke: Suosittelisin myös sinun tilanteessa näitä kahta nollausta 🙂 N7700 digiboksi nollataan hieman erilailla kuin valkoinen, etupaneelin pientä virtanäppäintä käytetään 5krt nopeasti pohjassa. Auttoiko tämä myös sinun tallenteiden tilanteeseen?
Olen palauttanut myös tehdasasetuksille. Ei minkäänlaista hyötyä ainakaan aiempien kadonneiden tallenteiden suhteen
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tein vikailmoituksen tuosta tallenneongelmasta, katsotaan mitä selviää. Sinulle kuitataan erikseen kun tuo on tutkittu, mutta pyrin tuomaan vastauksen myös tänne palstalle.
Todettakoon vielä että vika ei näköjään ole pelkästään jatkuvissa tallenteissa. Ajattelin josko onnistuisi paremmin laittamalla halutut lähetykset yksitellen tallennukseen. Eipä ne sen paremmin ole digiboksin kautta katsottavissa. Ja koskee siis vain Rion lähetyksiä
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Auttaisiko ongelmatallenteen siirtäminen toiseen kansioon elisaviihde.fi-sivustolla? En tiedä, miksi auttaisi, mutta voisihan tuota kokeilla.

Osallistu keskusteluun