Kysymys

Digiboksi ei päivity automaagisesti?

  • 30 elokuu 2010
  • 5 kommenttia
  • 2314 katselukerrat

Tere!

Huomasin juuri pienten digiboksin "ominaisuuksien" kanssa taistellessani, että se ei ole päivittynyt maailman aikoihin. Muistaakseni niin ei ole käynyt muuta kuin ensimmäisen käyttökerran yhteydessä, ainakaan itse en ole huomannut. Softaversio inforuudun mukaan on 4.7.47-2 - 14-Apr.2010. Melko vanhalta vaikuttaa, kun ilmeisesti heinäkuussa on viimeisin versio lähetetty bokseihin?

Kuinkahan tuon saisi päivitettyä ja korjaantuuko samalla esim. ajansiirto-ongelma USB-tikun osalta? Harva se kertahan sen joutuu boksilla alustamaan, kun ajansiirto "ei ole käytettävissä" tjms. ja ellei alustaminen boksilla onnistu, niin PC:hen kiinni ja alustus siellä. Olisi mukava vaan, kun ei-niin-nördähtävä perheen lapsikin osaisi laitetta käyttää.

-K-

5 kommenttia

Kunniamerkki
Kyllä toi on uusin boxin softaversio. Noita uusia muutoksia on tehty tonne elisan päähän (josta boksi latailee "sivuja").
No tuohon sitten asiantuntijoille looginen jatkokysymys, että onko peruskäytettävyyttä parantava softaversio kenties joskus tulossa? Ainakin ajansiirron nyt pitäisi olla peruskauraa, jonka toimivuuteen tulisi kiinnittää runsaasti huomiota.

-K-
Kunniamerkki
Eiköhän ne sitä pikkuhiljaa rakentele 🙂 Tommonen softa vaan vaatii melko hyvän testauksen, ettei päivityksellä aiheuteta enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tosta tikku jutusta, niin itellä ainakin tuntu paranevan tikun toimivuus kun alustin sen FAT32:ksi ja laitoin klusteri kooksi (allocation unit size) 1024kB.

Tosin HD kanavilla tikku tilttaa hetken päästä (eikä ajansiirto ylipäätään HD kanavilla toimi), mutta homma palautuu lähes aina sammuttamalla ja käynnistämällä boksin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Uusi digiboksin firmware on tulossa kohta puoliin, kunhan muutama pikku juttu saadaan vielä korjattua. Uusista ohjelmistoversioista tiedotetaan täällä:
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,302.0.html
Hmmm... pitääpä kokeilla formata tuo Elisan viihdetikku uusiksi toisella klusterikoolla. Mitä meillä yleensä tapahtuu siis on käsittääkseni se normijuttu, että kun tikun formatoituna laittaa paikalleen, se toimii moitteetta jonkin aikaa - kenties siihen saakka kun se tulee täyteen tms. Sen jälkeen se alkaa jumittaa ja ajansiirto ylipäätään ei toimi. Siksipä mielessä on käynyt hankkia suurempi tikku, niin ei tarvitsisi koko ajan (tai ainakaan ihan yhtä usein) olla tuon kanssa räpläämässä.  :)

Groner: Juu, bongasinkin sitten ensimmäisen viestin tähän ketjuun lähetettyäni tuon nimenomaisen listan. Toivottavasti uusimpaan versioon tulee parannusta ajansiirron toimintaan. Muutenhan tuo boksi tuntuu valtaosin toimivan kohtuullisesti. HD-kamaa en ole katsellutkaan tuolla, joten sen puolen toiminnasta ei ole tietoa. Eipä sillä, tuo vanha putki-TV varmaan tukehtuisi HD:hen.  :P

-K-

Osallistu keskusteluun