Kysymys

Digiboksin jumiutuminen

  • 25 elokuu 2013
  • 28 kommenttia
  • 7528 katselukerrat

Tänä viikonloppuna on ilmennyt formulalähetysten seuraamisen jälkeen, kun boksin sulkee ja jonkun ajan päästä käynnistää boksin uudestaan, niin kanavat ei näy. Ongelma poistuu, kun ottaa sähköpistokkeen seinästä ja laittaa pienen ajan päästä takaisin. Tällaista ei ole aiemmin ilmennyt, kun asuimme antennitaloudessa. Nyt olemme asuneet kuukauden kaapelitaloudessa. Olen kuullut vastaavanlaisesta ongelmasta kaapeliverkossa. Ei sen näin pitäisi olla.

28 kommenttia

Täällä myös antennitaloudessa ja adsl-yhteydellä joutui tuulettamaan virtaliitintä ennenkuin tokeni
Onks tää niin pieni ongelma, ettei Elisan puolelta ole asiaa syytä kommentoida?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
mariha1 kirjoitti:
Onks tää niin pieni ongelma, ettei Elisan puolelta ole asiaa syytä kommentoida?
Kyse ei ole viasta tai ongelmasta, kyseessä on ominaisuus...
Käyttäjätaso 3
Niinpä! Mä en tajua miten ne henkilöt jotka aikoinaan ovat päättäneet että "kyllä tää on se toimiva boxi" eivät ole vankilassa syytettynä petoksesta!!! Tässähän tietoisesti petetään ihmisiä että kyllä valitse elisa viihde se on paras ja toimiva jne. Mut v1tut edes ole!
Käyttäjätaso 3
Digiboksin jumittelua tullaan korjaamaan ohjelmistopäivityksillä.

Akuutisti jumittelua voi välttää tarkistamalla että boksille tuleva TV-signaali on tarpeeksi hyvä, koska heikko signaali saattaa hidastaa laitteen toimintaa. Antennitalouksissa antennivahvistin on erittäin suositeltava ja antennijohto kannattaa aina pitää mahdollisimman suorana.

Boksi saattaa myös jumitella, jos se kuumenee liikaa, eli kannattaa huolehtia että ilmanvaihto laitteen alla on riittävä ja alusta ei myöskään ole liian kiiltävä. Kiiltävä alusta, esimerkiksi lasipöytä, voi heijastaa lämpösäteilyn takaisin boksiin.
Käyttäjätaso 1
Heh.. hyviä ohjeita! Jännä kuinka sitä äkkiä tottuu huonoihin laitteisiin ja palveluihin. Alussa Pace-boksi jumiutumisineen ja boottaustarpeineen tuntui todella surkealta ja koko Elisa Viihde paluulta kivikaudelle normaalin tallentavan digiboksin jälkeen, mutta jo pitemmän aikaa olen pitänyt sitä ihan normaalina. Jos laite jumiutuu, tuuletan virtajohtoa. Jos kanavanvaihtaminen tuntuu hitaalta, keitän kahvit odotellessa. Koska katseluajansiirto ei toimi, katson vain jo menneitä ohjelmia ja jos joskus innostun katsomaan livenä illan matsin/elokuvan, käyn wc:ssä, saunassa ja jääkaapilla ennen alkua. Koska maksukanavien tallennus ei ole mahdollista, valvon yöt katsoakseni NHL:ää ja PGA:ta. Mutta luulenpa, että sopimuksen päättyessä kaatopaikalle lentää Elisa Viihde ja Pace ennemmin kuin olohuoneen lasinen tv-taso. Kävin jo kaupassa kokeilemassa uutta digiboksia. Se toimi kuin ajatus 🙂
Ei tässä hätäillä. Kunhan korjaatte asian. Tänään jälleen sai repiä töpseliä seinästä, kun aloitin Maxia katsomaan. Digiboksi on puualustalla ja avnaisessa hyllyssä. Signaali kulkee kaapelissa. Enemmän epäilen boksin tuntien tulleen täyteen kuin asian olevan ohjelmistopäivityksestä kiinni. Boksi on ollut minulla siitä saakka, kun Viihdettä on myyty.
Mulla on nyt ollut toi viihde-paketti 15.8. alkaen. Minua oli kyllä varoitettu järjestelmän toimivuudesta. Kaverit on kantaneet näitä takaisin viiemistään silloin, kuin sopimus loppuu.

Elisan digiboksi kaatuilee ilman mitää järjellistä syytä ja ilmoittaa lisäksi statuksekseen "laite ei vielä verkossa" Omaelisassa. Samaan aikaan adsl-yhteys ei kaadu.

On resetoitu, uudelleen tallennettu, jne. Nyt luen, että tämä ei ole vika, vaan ominaisuus, jonka ehkä ohjelmistopäivitys joskus korjaa.

Katselen vielä F1 lähetyksiä plustv:n kautta eri boksilla ja se on toiminut, mutta vanhasta boksista, alkaa tunnit loppumaan. Kuvittelin voivani luottaa Elisa-viihteeseen jo nyt, kun aikaa sen käynnistyksestä on kulunut.

Olen nyt tehnyt asiasta lukuisia vikailmoituksia, eikä vastausta siihen, miksi digiboksin verkkostatus ei muutu, ole saatu. Vikapalvelun soitot sattuu keskelle työpäivää, jolloin ei ole mahdollisuutta olla päivystämässä laitteiston vieressä. Sähköpostiin tulee vain häiriöilmoituksen automaattivastaus.
niinpä..se on vähintään 20 boottia boxille kuukaudessa joskus voi olla jopa 50...ikävä on samsungin digiboxia..tämä on ihan täyttä pas***kaaa!
Täällä samaa jumiutumista ollut pidemmän aikaa. Nyt rupeaa riittäämään. Onkohan tuota harmaata boksia mahdollisuutta vaihtaa siihen uudempaan ( valkoiseen) ?
Käyttäjätaso 4
Onko useammalla modeemilla testattu. Telewell voisi olla kova sana.:)
Siis jumittaminen on enemmänkin rautavikaa, käynnistyä ei meinaa millään, kaukosäätimen komentoihin ei vastaa, tai jos vastaa niin todella huonosti. Uusi kaukosäädin tuli syksyllä tuohon.
Voisikohan tuon Elisavahdin etäohjattavan on/off pistorasian tuotteistaa mukaan Elisaviihde pakettin. Voisi resetoida Pace boxin mukavasti sohvalla istuen :-)

Joo boxi on siis edelleen hanurista. http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Viihdepaketin-digiboksi-on-t%C3%A4ysin-hanurista/m-p/200541/highlight/true#M24556
toi kiiltävän pinnan välttely on taas niin puppua koska jokainen pinta heijastaa lämpöä. eriasia miten se varastoi sitä. minulla ainakin on jokainen laite ilmastoitu avonaisilla seinillä (lue reikiä) eikä umpinaisen kuten esim kaikki elisan boxit. niissä jopa mainitaan suositeltu tilavaatimus jos on normaalista poikkeava. virtajohdon tuulettelu taas jostuu siitä et laite käy kokoajan täysillä kun sisällä on liian raskas firmware laitteen suorituskykyyn nähden joten se käyttää sen pienen jännitteen mitä sille annetaan niin hyvinkin tarkkaan. tässä ollaan menty se p-llä alkava edellä puuhun. liian tehoton laite huonosti tehtyyn firmwareen ja kaikenlisäksi liian pieni jännite laitteelle. kun nämä korjaisi voisi ehkä laitteet toimia. se on kuin alkaisi uusinta photoshop cs6 ajamaan 486 pcllä ni tökkiihän se nyt varmasti. järki käteen.

lupaukset korjaamisesta annetaan mut ne tapahtuu vuoden sykkeellä.
Käyttäjätaso 1
Titano kirjoitti:
Onko useammalla modeemilla testattu. Telewell voisi olla kova sana.:)

Minulla auttoi, kun vaihdoin Telewelliin. Olin hieman epäilevä mutta eipä ole vaihdon jälkeen kertaakaan tarvinnut virtajohtoa tuuletella! (sormet ristiin:p)
Käyttäjätaso 1
>Antennitalouksissa antennivahvistin on erittäin suositeltava ja antennijohto kannattaa aina pitää mahdollisimman suorana.

Ette voi olla tosissanne? Mitä muka vaikuttaa isossa taloyhtiössä se onko viimeinen 1,5m antennijohtoa mutkalla vai ei? Toisekseen neuvonne siitä että ADSL modeemin ja puhelin pistorasian välinen johto pitäisi tarkastaa /  vaihtaa sillä sen ominaisuudet huononevat on yhtä järjetön kuin että vaatisitte vaihtamaan talojakamosta asuntoon tulevat johdot kahden vuoden välein. Samoin perustein voidaan sitten  vaatia Elisaa vaihtamaan DSLAM:lta kiinteistöön tulevan kaapeli kahden vuoden välein jos kerran kaapelin kupari happanee väittämässänne ajassa.
Nyt on eräs ratkaisu saatu alkuun. Vaihdetaan boksi. Kampin liike ehdotti vaihtoa, kun kerroin jumiutumisesta. Tämä palsta taitaa olla ihan turha paikka informoida ongelmista. Jatkossa asioin suoraan liikkeessä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Nyt alkoi täälläkin boksai jumitella. Nopeus on hyvä (kaapelissa 85/4).

Tallenteen katselu hyytyy useasti. Joskus katselu jatkuu, mutta silloinkin se on kelvoton, ohjelma ottaa ikään kuin  menetetyn ajan takaisin näyttämällä tallennetta nopeutetusti. Useasti tallenteen katsominne vaatii boksin uudelleen käynnistämisen.

Koska yhteydessä ei näytä olevan vikaa, ja tuo "menetetyn ajan ottaminen takaisin" tuntuu oudolta boksi vialta, oln oletettavaa että lähetyspäässä kaikki ei toimi kuten piäisi...
Käyttäjätaso 5
sanoivatko et mihin vaihtavat jos tuohon sinivalkoiseen paceen taas niin ei voi kuin todeta että turhaan vaivaavat itellaa omilla mokillaan, ei nimittäin pacen vaihto toiseen paceen auta nimimerkillä kokemusta löytyy ainaskin 4 pacea ja useampia bewanin modeemi ja myöskin useampi ciscon modeemi käytetty täällä taloudessa eikä toimi vieläkään.
jos toisaalta saatkin netgemin vanhemman 7600 digiboxin tai tämän viihde ilman laajakaistaa netgem 7700 digiboxin, niin silloin huomaat jotain epätavallista viihteen toiminnassa, ei nimittäin pätki noi netgemin boxit toisin kuin pacen romut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
atomi kirjoitti:
sanoivatko et mihin vaihtavat jos tuohon sinivalkoiseen paceen taas niin ei voi kuin todeta että turhaan vaivaavat itellaa omilla mokillaan, ei nimittäin pacen vaihto toiseen paceen auta nimimerkillä kokemusta löytyy ainaskin 4 pacea ja useampia bewanin modeemi ja myöskin useampi ciscon modeemi käytetty täällä taloudessa eikä toimi vieläkään.
jos toisaalta saatkin netgemin vanhemman 7600 digiboxin tai tämän viihde ilman laajakaistaa netgem 7700 digiboxin, niin silloin huomaat jotain epätavallista viihteen toiminnassa, ei nimittäin pätki noi netgemin boxit toisin kuin pacen romut.
Ihmeen monta laitetta on turhaan sinulle vaihdettu.

Olisikohna vika oikeasti ihan josssain muualla?

  • Kuvitellaan saatavan jotain parempaa kuin saadaan?
  • Netti ym. yhteydet hieman viallisia?
  • Käyttötavat pitää mm. Pacelle opetella hieman erilaisiksi kuin muilla. Esim, jos kanavia vaihtaa niin kuin kaikilla muilla laitteilla, niin jumissa tuo boksi on, vaikka 20 eri laitetta kokeilisia. Vaan jos ymmärtää pitää vähintään 2-3 sekunnin tauon joka kanavan vaihdon välillä, niin eipä tuo Pace jatkuvasti jumissa ole. Turhan usein silti, mutta ei päätä seinään kannata omien muuttumattomien käyttötapojen vuoksi jatkuvasti lyödä.  :smileyembarrased:
Eli pienellä opettelulla, ja piuhojen ja laitteiden parhaimmalla laadulalla ja kytkentätavoilla kyllä tämän viihteen kanssa toimeen tulee, vaikka paremmasta toki aina unelmoikin.
Aivan samaa mieltä boxin toimivuudesta olen. Tänään boxi puutattu 4 krt peräkkäin ja tehty kanavahaku mutta ei suostu näyttämään netin kautta kanavia ( on antenni talous) kuitenkin netti toimii muuten normaalisti. Ja olisi ihan kiva jos elisa viitsisi parantaa heidän oman verkon siirto kykyä jotta ohjelmat ja tallenteet näkyisivät kunnolla ilman nykimistä ja pikselöitymistä. Tuntuu että elisan *****itä ei kiinnosta parantaa palvelua ja laitteiden toimivuutta. Rahat pois ihmisiltä tyyliin ihan sama toimiiko laitteet vai ei. Ehdotankin seuraavaa että me kaikki jotka on huijattu elisa viihteeseen niin lopetetaan maksujen maksaminen laitteista ja yhteyksistä siksi aika kunnes elisa korjaa virheensä eiköhän ala sielläkin silloin tapahtua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
jawaru kirjoitti:
Aivan samaa mieltä boxin toimivuudesta olen. Tänään boxi puutattu 4 krt peräkkäin ja tehty kanavahaku mutta ei suostu näyttämään netin kautta kanavia ( on antenni talous) kuitenkin netti toimii muuten normaalisti. Ja olisi ihan kiva jos elisa viitsisi parantaa heidän oman verkon siirto kykyä jotta ohjelmat ja tallenteet näkyisivät kunnolla ilman nykimistä ja pikselöitymistä. Tuntuu että elisan *****itä ei kiinnosta parantaa palvelua ja laitteiden toimivuutta. Rahat pois ihmisiltä tyyliin ihan sama toimiiko laitteet vai ei. Ehdotankin seuraavaa että me kaikki jotka on huijattu elisa viihteeseen niin lopetetaan maksujen maksaminen laitteista ja yhteyksistä siksi aika kunnes elisa korjaa virheensä eiköhän ala sielläkin silloin tapahtua.
Tuo kuulostaa siltä , että modeemissa on jotakin hämärää. Kokeilepa buutata myös modeemi ja sitten vielä digiboksi uudelleen. Kanavahaku ei vaikuta IPTV-kanaviin , vaan niiden pitäisi ilmestyä listalle automaattisesti.

Jos sinulla on Elisan modeemi , niin suosittelen vaihtamaan sen toimivampaan. Itselläni on tällainen ja toimii kuin junanvessa.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/3291/dhvgd/TeleWell-TW-EAV510-VDSL2-ADSL2-3G-4G-LTE-WLAN-modeemi-ja-rei

Toki jokin muukin käy , mutta tuossa TeleWellissä saa sen LAN-portin , johon digiboksi on kytketty , sillattutua ja muut voivat olla NAT:n takana. Se siltaus on se taikasana , joka auttaa useimmiten , jos vaan linjan nopeus riittää.

Oletkos mitannut vaikkapa Speedtestillä paljonko sinulla sitä kaistaa on. Sopimusehtojen mukaan pitäisi olla DL = 10...20 Mbit/s. No HD-kanavat kyllä vaativat vähintään 13 Mbit/s , että toimii pätkimättä.

http://www.speedtest.net/
Hei

meillä anteenitaloudessa tänään ihan sama juttu aamulla toimi ihan ok kymmenen aikaan ei sitten pelittänyt netti toimii, tallenteita ei psyty katsomaan ei näytä ohjelmatietoja jne, buutattu on kolmeen kertaan ei auta oltiin koiran kanssa ulkona välillä ja sama vika jatkuu, jatkuvat buuttaukset ovat mielestäni typerä edes tehdä koska nyt on vika kyllä jossain muualla kuin meidän laitteissa, kesällä viimeksi kävin taistelua tästä mutta silloin oli luultavasti modeemissa vika kun netti tökki..häiriötieto info aika surkea ja jos jotain muutokisa tehdään Elisan puolelta olisi tosi kiva jos näitä edes laitettaisiin kunnolla tiedotukseen - jos aiheuttavat tai saattaisivat aiheuttaa höäiriöitä, kyllä tämä nykytekniikka vaan tuntuu takkuilevan yhä enemmän..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
mkaikko kirjoitti:
Hei

meillä anteenitaloudessa tänään ihan sama juttu aamulla toimi ihan ok kymmenen aikaan ei sitten pelittänyt netti toimii, tallenteita ei psyty katsomaan ei näytä ohjelmatietoja jne, buutattu on kolmeen kertaan ei auta oltiin koiran kanssa ulkona välillä ja sama vika jatkuu, jatkuvat buuttaukset ovat mielestäni typerä edes tehdä koska nyt on vika kyllä jossain muualla kuin meidän laitteissa, kesällä viimeksi kävin taistelua tästä mutta silloin oli luultavasti modeemissa vika kun netti tökki..häiriötieto info aika surkea ja jos jotain muutokisa tehdään Elisan puolelta olisi tosi kiva jos näitä edes laitettaisiin kunnolla tiedotukseen - jos aiheuttavat tai saattaisivat aiheuttaa höäiriöitä, kyllä tämä nykytekniikka vaan tuntuu takkuilevan yhä enemmän..

Ainakin tällä hetkellä meillä tallenteet ja EPG toimivat ihan normaalisti. Siis mitään yleistä vikaa ei näyttäisi olevan päällä.

Se , että netti toimii ei vielä takaa sitä , että tallenteet ja muut Elisan palvelut toimisivat. Joskus se modeemi menee jotenkin jumiin ja siihen auttaa useimmiten buutti. Olen toki samaa mieltä siitä , ettei niitä vermeitä pitäisi tarvita buuttailla , mutta eipä siinä kauan mene. Selviääpähän ainakin oliko vika siinä. Jos ei auta niin , niin sitten vain vikailmoitusta Elisalle.
Käyttäjätaso 5
Taitaa yleisin syy pacen toimimattomuuteen olla se että pace ei mene standby tilaan, ainakin oma boxi käy niin kuumjuhlanäyttelyana siinä "standby" tilassaankin että, en ihmettelisi että jos pacen "insinööreillä" olisi ollut kuvitelmana että standby tilaksi riittää pelkkä av liitäntöjen sulkeminen.

Boxi on tv tason päälimmäisellä tasolla ja sekä molemmat kyljet että pintapuoli ovat avoimena, ainoa kohta mikä on motissa on boxin takaosa, siellähän ei ole mitään ilma-aukkoja joten senhän ei pitäisi haitata?

Jos vain joku elisalainen voisi kertoa että siirtyykö viihteen jatkokehittely resurssit tuohon netgem 7700 boxiin kunhan siihen saadaan samat kanavat/palvelut mitä paceenkin.
Tuon lisäksi olisi hyvä tietää että saavatko kaikki pacetetut viihde asiakkaat halutessaan päivittää netgemiin, nuo kun joku elisalainen varmistaisi niin olisin täysin tyytyväinen.

Osallistu keskusteluun