Elisa ilmoitti kirjeitse että vanha sinivalkoinen Pace lakkaa pikkuhiljaa toimimasta

  • 25 syyskuu 2017
  • 77 kommenttia
  • 4446 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

77 kommenttia

Käyttäjätaso 3

Joku tässä yhtälössä ei oikein natsaa, sillä koen ajoittain (harvoin toki) että kuvan ja äänen laatu on alle kaiken arvostelun. Kun minulla on VDSL ja boksi kiinni modeemissa kaapelilla ja telkku boksissa HDMI:llä niin luulisi, että bittivirta olisi tasaista. Kuitenkin kun tilanne iskee päälle pystyn mittaamalla Speedtestillä toteamaan, että bittivirta laskee noin 80%.

Osaako joku viisaampi selittää minulle miksi koen vaihteluja bittivirrassani, joka normaalisti pyörii 30/10 tasolla, ja sitä kautta laadun heikkenemistä tallenteiden tai boksin läpi suoraan katsotuissa ohjelmissa. Joskus jopa niin että tilanne tulkitaan boksissa siksi ettei minulla ole verkkoyhteyttä lainkaan.


Kertomasi perusteella kallistun kyllä enemmän siihen suuntaan, että vika löytyy nettiyhteyden tai modeemin päästä ennemmin kuin sieltä digiboksista. Se, että digiboksi tulkitsee tilanteen niin, että nettiyhteyttä ei ole ollenkaan niin jotainhan siinä yhteydessä silloin tapahtuu. Millainen modeemi sinulla on käytössä? Jos on meidän modeemi / meidän nettiyhteys niin mieluusti katsotaan vähän, miten se linja noin muuten toimii. Laita vaikka ihan yksityisviestiä.

Onko tuota ongelmaa muillakin laitteilla, että nettiyhteyden laatu yhtäkkiä muuttuu radikaalisti?
Käyttäjätaso 2
Laitoin YV:n Elisan toimittamasta modeemista.

Osallistu keskusteluun