Kiinnitetty keskustelu Blog

Elisa Viihde Premiumin käyttöönotto

Elisa Viihde Premiumin käyttöönotto
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Eilen kusti polkaisi paketin perille ja Elisa Viihde Premiumin laatikko saapui! Itselle tämä toki on jo entuudestaan tuttu pilotin myötä, mutta nyt sain käsiini virallisen julkaisun paketin sekä sen sisältämän uuden mallisen kaukosäätimen (pari nappia eroa pilotin aikaiseen). Katsotaampa siis mitä paketti on syönyt :sunglasses:

Paketti pussista otettuna
Paketin kyljessä löytyy suoraan asennusohjeet, toisella puolella päädyssä asiakaspalvelun yhteystiedot

Kuoressa löytyy katkoviiva josta kääreen sai nätisti auki, pitkästä aikaa oli jopa katkoviiva jota pitkin repäisy meni kiltisti ja kuori säilyi ehjänä :sweat_smile:

Kääreen avatessa löytyy suoraan tärkeimmät ohjeet, eli mitä paketista löytyy ja mitä kaukosäädin tekee
Käyttöönottoon langattomasti ja langalla ohjeet
Lopuksi vielä kytkentäkuvat sähköä ja telkkaria varten

Itse tykkään ajatusmallista että kääre hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti, ainoa miinus on kääreen mahdollisesta säästämisestä jatkoa varten sillä nyt sen joutuu vähän runnoen taittelemaan jotta menee pieneen tilaan laatikkoon. Toisaalta onko tämän säilömiselle tarvetta, tuskin ainakaan itselläni :blush:

 

Laatikon avatessa boksin päällä on boksin tekniset huomautukset vihkonen, kaukosäätimen pussissa löytyy patterit
Laatikossa on kaksi kerrosta, alakerrasta löytyy johdot mitä kansilehdykkä esitteli mukaan kuuluvan

Varsin siististi ja ilman turhia krumeluureja pakattu boksi tarvikkeineen. Kiiltävä musta pinta boksin kyljissä on tyylikäs, mutta vaatii valitettavasti vähän ylimääräistä pakkausmuovia. Kaukosäätimen pussissaololle en oikein keksi tarvetta, tästäkin saisi vähän muovia karsittua pois pakkauksesta. Johdot on ilahduttavasti nykyään ilman omia pussukoitaan ja pakkaus muutenkin on aikas kivasti ilman mitään käsittelyä eli kierrätysystävällisempää :blush:

Boksin liitännät takaa, vasemmalta lukien:
Antennijohto (ei pakollinen, Optinen äänilähtö (ei pakollinen), HDMI, USB (ei juurikaan käyttöä), Ethernet (ei pakollinen) ja virta

Liitäntöjä on entisestään yksinkertaistettu, aiemmin tarjolla ollutta SCART liitäntää ei enää ole ja ehkä tuo on ihan jo hyväksyttävä muutos kun boksi kuitenkin on 4k tarkkuudella ja SCART taipuu vain 576p resoluutioon.

 

Käyttöönotto

 

Koska boksi kaipaa vain kaksi johtoa (HDMI ja virta) oli kytkennät helppo tehdä. Ensimmäisellä käynnistyksellä tulee ensimmmäisenä ruutuun päivitys jonka saa nopsaan langattomastikin ladattua ja asennettua, tämän jälkeen boksi buuttaa ja pääsee tekemään kielivalinnat ja muut vastaavat. Tässä kohtaa itse jatkoin langattoman verkon käyttöä aiemman määrityksen mukaisesti ja ohitin kanavahaun koska johtoa ei ole kytkettynä. Asennus oli valmis mainoskatkon aikana kytkennöistä lähtien :blush:

 

Valikot ja muut muutokset vanhaan verrattuna

 

Mietin ensin että ottaisin uusista valikoista kuvat, mutta nämä kuitenkin ovat kehityksessä jatkuvasti saadun palautteen perusteella eli noi voivat vielä muuttua nopeastikin eri näköisiksi niin en viitsinyt kuvien vanhenemisen riskillä lähteä kuvia laittamaan.

Kerrottakoon ennemmin siis sanallisesti, eli uudet valikot toimivat vanhaan tyyliin ylhäältä navigoitavina välilehtinä. Nyt sisällöt  kuitenkin mukautuvat enemmän käyttäjän itsensä mukaisesti ja tarjolla on nauhoina menevät pikavalikot uusimmille tallenteille ja muille sisälllöille (sisällöt laajenevat pikkuhiljaa koskettamaan useampia ohjelmakirjastoja). Esimerkiksi tallenteisiin siirryttäessä nauhalta on valikko erilainen kuin mitä tallennekansiosta löytyy, nauhan takaa löytää sarjan jaksot kausittain eriteltynä. Pääsääntöisesti uusi näkymä on toiminut hyvin omassa käytössä ja helpottanut huomattavasti yksittäisen jakson löytämistä kolmevuotiaan kaivatessa lempparipiirretyn suosikkijaksoa :blush:  Pääsääntöisesti siksi, että joitain yksittäisiä kausia ja jaksoja vielä näkyy eksyvän Muu-kategoriaan jossa löytyy sitten ne, minkä kautta ja/tai jaksoa ei suoraan EPG tiedoista tunnistettu. Nämäkin kuitenkin siis tuolta löytyvät kun etsii.

Uusi kaukosäädin toimii huomattavasti paremmin aiempaan verrattuna, suurin kiitos tästä bluetooth yhteydelle. Nyt boksin voi halutessaan piilottaa vaikka TV-tason kaappiin piiloon ja komennot menee silti perille. Uuden boksin infrapuna vastaanotin tuntuu myös olevan aiempaa herkempi, sillä vanhan boksin kaukosäätimellä kun tovin käyttelin uutta boksia ei kaukosäädintä tarvinnut niin tarkkaan tähdätä boksia kohden kuin esimerkiksi N7700 tai N7800 boksien kanssa.

Muutenkin boksin toimivuus tuntuu huomattavasti jouheammalta ja yllätyksekseni 4k sisältö toimii moitteetta myös langattomasti. Käytössä itselläni on 250/20M kaapelimodeemiyhteys jonka langaton verkko on jaettu Huawei HG635 reitittimen kautta, digiboksin kytkin 5GHz Wi-Fi-verkkoon. Sekä modeemi että reititin ovat noin kuuden metrin päässä toisessa huoneessa, välissä on eteisen peiliovikaappi eli ihan herkästä ei signaali itselläni ole häiriintynyt.

Langattomasti käytellessä boksi tuntuu kuumiavan aika paljon, eli mihinkään täysin suljettuun ahtaaseen tilaan en lähtisi tuota sijoittelemaan.

Boksissa on myös uudistettu Haku-toiminto joka on aikas hyvin onnistunut löytämään aina sen mitä haen, EPG kuvauksen pohjalta tuo ei kuitenkaan ainakaan vielä ihan täysin kaikkea sisältöä tunnista.

2500 lisätuntia tallennustilaan on myös itselleni hyvä bonus Premiumin myötä, nykyinen tallennustila kun lähentelee täyttymistä toistuvasti :sweat_smile:

N7700 sarjaiseen boksiin verrattuna muutosta virtanapin sijainnissa on tullut, mutta N7800 boksin asiakkaille sijainti on jo tuttu eli tuolla edestä katsottuna vasemmalla. Kyseessä on ihan koko tuon kyljen mattaosuuden kokoinen nappi eikä esimerkiksi avattava luukku, eli enää ei tarvitse etsiä missä se nappi luuraa vaan tämä löytyy todella helposti jo boksista! :blush:

 

Palvelun tulevaisuus?

 

Premium on jo mielestäni varsin hyvä ja tuon 5e/kk hintalisän arvoinen (tämä toki on aina subjektiivista), vielä enemmän koen palvelun itselle mielekkääksi kun tämä on tulevaisuudessa kehittymässä vielä huomattavasti. Esimerkiksi 4k sisältöä ei vielä paljoa ole tarjolla, mutta tämänkin suhteen toki tilanne tulee paranemaan kun enemmän ja enemmän tulevaisuudessa sisältöjä on kovemmalla laadulla tarjolla.

Sen mitä olen kuullut niin valikot tulevat tulevaisuudessa tarjoamaan enemmän vielä käyttäjän itsensä käytön perusteella sisältöjä ja suosituksia, tämä on yksi mikä itseäni kiinnostaa kovasti nähdä sillä boksilla on kolmea erilaista käyttäjää nyt joilla jokaisella on oma tottumuksensa katseltujen sisältöjen osalta :sweat_smile:

 

Entäpä te?

 

Mitä toiveita teillä löytyy Premiumin suhteen? Onko uusia ohjelmakirjastoja, lisäominaisuuksia tai muita mitä me voitaisiin mahdollisesti tuonne lisäillä? Tai jos olet jo Premiumin hankkinut olohuonetta koristamaan, mikä on suosikkiominaisuutesi uudistuksista? :blush:


169 kommenttia

Kuulun itse noihin miljoonaan suomalaiseen silloin kun ei oo päivän mittaan kerennyt seuraamaan muita uutislähteitä kunnolla ja tiedän että jotain isompaa on meneillään 🙂 Ja kyllä itekin noi mieluummin katselen isolta töllöltä, jos missaan uutisten lähetyksen ja haluan sieltä katsoa koosteen päivän jutuista niin katselen sitten Areena/MTV kautta lähetyksen jälkijunassa enkä koe ongelmaa tuosta kun jokatapauksessa uutiset on vanhoja tuolloin :D 

Niinhän se menee ja ei siinä mitään , että on vaihtoehtoisia tapoja saada tietoja.

Tokihan kaikki muuttuu , mutta tuo Sakarin väite , että perinteinen TV:n katselu on kuolemassa on vähintäänkin ennenaikainen. Televisio voi hyvin ja porskuttaa vielä kauan ennen kuin se kuopataan , sillä se on ylivoimaisesti halvin tapa tavoittaa kaikki kansalaiset luotettavasti. Nettitv ei sitä ole vielä pitkään aikaan.

En ole väittänyt, että on kuolemassa, vaan vähenee koko ajan merkittävästi ja sille meistä kumpikaan ei voi mitään, halusimme tai emme. Jossain kohtaa pidemmällä tulevaisuudessa väkisikin tulee käymään niin, että perinteinen DVB-verkko ajetaan alas, kun internet on lähetystienä sen korvannut. En tiedä, onko meistä kumpikaan silloin enää elossa, kun näin tapahtuu.

Vähemmän yllättäen ne perustelut puuttuvat edelleen!

Tiedossa on että löytyy asiakaskuntaa joita tämä kiinnostaisi, mutta kyseinen ominaisuus ei ole niin suosittu ollut että sitä tällä hetkellä kannattaisi kehittää vaan enemmin satsaamme kehityspaukut ominaisuuksiin joita enemmän kaipaillaan :blush:  Olen pahoillani etten tätä kattavampaa vastausta pysty tarjoamaan

 

Noi ominaisuudet ovat sellaisia minkä takia itse siirryn takaisin Canal Digitalin asiakkaaksi heti kun nykyiset viihde sopparit päättyvät.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Violetti kilpailija on oikein tutkinut miten ihmiset katsovat TV:tä  :joy: (varmaan maksoi paljon tämäkin tutkimus) : https://www.telia.fi/artikkelit/artikkeli/televisio-teki-paluun-newsroom

Joku pikkupomokin oikein yllättyi tuloksesta :rofl:

Aika pahoja nämä käyttäjien tapojen aliarvioiminen palveluja toimittavien operaattorien taholta. Itselläni on IPTV-palvelu, jossa toiston voi pysäyttää vaikka “täysistunnon” ajaksi

Käyttäjätaso 2

 

Tuo on Finnpanelin sivuilta, mukana on sekä suoria lähetyksiä, että “tavallisia”. Urheilulähetykset tuosta puuttuu, kun ne suuria katsojamääriä saavuttavat tilaisuudet ovat kerran vuodessa toistuvia ja muut ovat maksukanavatarjontaa, eivätkä ole tuossa seurannassa lainkaan mukana.

Käyttäjän ikä ja aiemmat käyttötottumukset määrittävät paljon ja kun iäkkäämpää väestöä keskuudestamme poistuu, “perinteinen television katselu” muuttaa muotoaan.

 

Näin varmaan on, ja en itse kaipaa ajansiirtoa, mutta orjallisesti saatan monesti katsoa televisiota. Joskus on saattanut jäädä vaikka ulkolinjan dokkari katsomatta, jos ei tullut oltua silloin television ääressä. Jotenkin ei vaan tule katsottua kaikkea netin kauttakaan. Taidan kuulua tuohon iäkkäämpien joukkoon, vaikka olen kuitenkin X- sukupolven nuorin edustaja. Varmaan vanhana sitten kiroan, kun ei saa telkkariakaan enää katsoa orjallisesti. :grinning:

Ymmärtääkseni Elisa Viihteessä voi tallentaa livenä tulevan ohjelman alusta asti, vaikka ohjelma olisi kesken. Liven sijaan katsotaan sitten tallennusta. Sen voi tauottaa ihan milloin vain.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Ymmärtääkseni Elisa Viihteessä voi tallentaa livenä tulevan ohjelman alusta asti, vaikka ohjelma olisi kesken. Liven sijaan katsotaan sitten tallennusta. Sen voi tauottaa ihan milloin vain.

 

Kyllä, mutta tallenteen toisto alkaa alusta eikä siitä milloin lähdit jääkaapille. Lisäksi ajansiirto toimi kaikilla kanavilla, tallennus taas toimii vain peruskanavilla.

 

Näistä kahdesta toki valitsisin ennemmin maksukanavien tallennuksen, jos valita voisi.

Ymmärtääkseni Elisa Viihteessä voi tallentaa livenä tulevan ohjelman alusta asti, vaikka ohjelma olisi kesken. Liven sijaan katsotaan sitten tallennusta. Sen voi tauottaa ihan milloin vain.

 

Kyllä, mutta tallenteen toisto alkaa alusta eikä siitä milloin lähdit jääkaapille. Lisäksi ajansiirto toimi kaikilla kanavilla, tallennus taas toimii vain peruskanavilla.

 

Näistä kahdesta toki valitsisin ennemmin maksukanavien tallennuksen, jos valita voisi.

Tallenteen voi kelata (lähes) live-tilanteeseen heti, kun tallenteen on tehnyt, vaikka ohjelma olisi edelleen kesken. Ei tarvitse alusta asti tuijottaa. Maksukanavilla ei toki toimi. Itselleni ei ole ongelma, kun en maksukanavia käytä.

Käyttäjätaso 7

Tallenteen voi kelata (lähes) live-tilanteeseen heti, kun tallenteen on tehnyt, vaikka ohjelma olisi edelleen kesken. Ei tarvitse alusta asti tuijottaa.

Epäilemättä niin voi tehdä , mutta ei se voita yksinkertaisuudessa taukotallennusta. Siis painat vain pausea ja kun haluat jatkaa painat uudelleen. Ei tarvitse kelailla eikä muutakaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tallenteen voi kelata (lähes) live-tilanteeseen heti, kun tallenteen on tehnyt, vaikka ohjelma olisi edelleen kesken. Ei tarvitse alusta asti tuijottaa.

Epäilemättä niin voi tehdä , mutta ei se voita yksinkertaisuudessa taukotallennusta. Siis painat vain pausea ja kun haluat jatkaa painat uudelleen. Ei tarvitse kelailla eikä muutakaan.

Tämän tiimoilta kirjailin ehdotusta ja toivetta eteenpäin josko tuon tallenteen puolelle siirtymisen saisi jotenkin sidoksiin pause/takaisinkelaus nappeihin, eli jos ohjelma olisi tallentumassa taustalla jo, niin noi napit vaihtaisivat lähetyksen tallenteen puolelle jolloin ajansiirrottelu toimisi ko. ohjelmalle 🙂 Takeita ei ole että tuo tulisi, mutta pidetään peukkuja :) 

Tänään sain omani kotiin. Heti heräsi kysymys, kun laitteen ominaisuuksissa mainitaan, että tukisi Dolby Atmos passthroughtia, niin mitä ja miten materiaalia pääsee Atmoksen kanssa nauttimaan? esim. Netflix ei ainakaan antanut kuva/äänimaailmaksi kuin 4K 5.1.

Löytyy siis Dolby Atmos kotiteatteri johon tämä premium digiboksi kytketty. Boksin asetuksista ei ainakaan suoraan löytynyt apuja. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tuohon ajansiirtoon liittyen, tätä Yhteisöä vuosia taaksepäin selattuna keskustelua ja toivetta löytyy paljon.

Mutta suurelta osin ne keskustelut ja kyselyt ovat lähtöisin yllättävän pienestä joukosta keskustelijoita. Olisihan se ajansiirto kiva, mutta en minä ainakaan koe sitä kynnyskysymyksenä. Minulla se hyvinkin korvaantuu tuolla aloitusmahdollisuudella alusta kesken ohjelman. 

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

Moro @Fts1506 ja tervetuloa OmaYhteisöön! Johan nyt! Koititko vielä nollailla laitteita? Lähinnä epäilen että siellä on joku tilapäinen jumittelu boksissa eli kannattaa siitä aloittaa

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

Moro@Fts1506 ja tervetuloa OmaYhteisöön! Johan nyt! Koititko vielä nollailla laitteita? Lähinnä epäilen että siellä on joku tilapäinen jumittelu boksissa eli kannattaa siitä aloittaa

@Patomiäs Juu, palautin tehdasasetukset ja siltikään ei kuulu ääni. Toki tänään en ole nyt kokeillut, mutta voisihan sitä vielä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

Moro@Fts1506 ja tervetuloa OmaYhteisöön! Johan nyt! Koititko vielä nollailla laitteita? Lähinnä epäilen että siellä on joku tilapäinen jumittelu boksissa eli kannattaa siitä aloittaa

@Patomiäs Juu, palautin tehdasasetukset ja siltikään ei kuulu ääni. Toki tänään en ole nyt kokeillut, mutta voisihan sitä vielä.

Kokeile nyt varmuuden vuoksi vielä. Jos ei palaudu ääni niin onko sulla jotain muuta laitetta minkä voisit laittaa testiksi tuon HDMI johdon päähän telkkariin digiboksin sijasta?

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

Moro@Fts1506 ja tervetuloa OmaYhteisöön! Johan nyt! Koititko vielä nollailla laitteita? Lähinnä epäilen että siellä on joku tilapäinen jumittelu boksissa eli kannattaa siitä aloittaa

@Patomiäs Juu, palautin tehdasasetukset ja siltikään ei kuulu ääni. Toki tänään en ole nyt kokeillut, mutta voisihan sitä vielä.

Kokeile nyt varmuuden vuoksi vielä. Jos ei palaudu ääni niin onko sulla jotain muuta laitetta minkä voisit laittaa testiksi tuon HDMI johdon päähän telkkariin digiboksin sijasta?

Laitoin vanhemman digiboksin ja siitäkään ei ääni kuulu, mutta kuva näkyy. Palautin tehdasasetuksetkin, mutta ei apua. Onpa hankala juttu, jääkö nyt vaihtoehdoksi, että vahvistimeen tuli yllättäen jtn vikaa yön aikana 🤔

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

Moro@Fts1506 ja tervetuloa OmaYhteisöön! Johan nyt! Koititko vielä nollailla laitteita? Lähinnä epäilen että siellä on joku tilapäinen jumittelu boksissa eli kannattaa siitä aloittaa

@Patomiäs Juu, palautin tehdasasetukset ja siltikään ei kuulu ääni. Toki tänään en ole nyt kokeillut, mutta voisihan sitä vielä.

Kokeile nyt varmuuden vuoksi vielä. Jos ei palaudu ääni niin onko sulla jotain muuta laitetta minkä voisit laittaa testiksi tuon HDMI johdon päähän telkkariin digiboksin sijasta?

Laitoin vanhemman digiboksin ja siitäkään ei ääni kuulu, mutta kuva näkyy. Palautin tehdasasetuksetkin, mutta ei apua. Onpa hankala juttu, jääkö nyt vaihtoehdoksi, että vahvistimeen tuli yllättäen jtn vikaa yön aikana 🤔

Vaikuttaisi ikävästi kyllä vahvistimen häikälle jos laitetta ja johtoa vaihtamalla tilanne ei muutu :grimacing: Sulla ei vahvistimessa toista HDMI paikkaa ole? Entä kerkesitkö vielä testata tuon optisen toimivuutta?

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

Moro@Fts1506 ja tervetuloa OmaYhteisöön! Johan nyt! Koititko vielä nollailla laitteita? Lähinnä epäilen että siellä on joku tilapäinen jumittelu boksissa eli kannattaa siitä aloittaa

@Patomiäs Juu, palautin tehdasasetukset ja siltikään ei kuulu ääni. Toki tänään en ole nyt kokeillut, mutta voisihan sitä vielä.

Kokeile nyt varmuuden vuoksi vielä. Jos ei palaudu ääni niin onko sulla jotain muuta laitetta minkä voisit laittaa testiksi tuon HDMI johdon päähän telkkariin digiboksin sijasta?

Laitoin vanhemman digiboksin ja siitäkään ei ääni kuulu, mutta kuva näkyy. Palautin tehdasasetuksetkin, mutta ei apua. Onpa hankala juttu, jääkö nyt vaihtoehdoksi, että vahvistimeen tuli yllättäen jtn vikaa yön aikana 🤔

Vaikuttaisi ikävästi kyllä vahvistimen häikälle jos laitetta ja johtoa vaihtamalla tilanne ei muutu :grimacing: Sulla ei vahvistimessa toista HDMI paikkaa ole? Entä kerkesitkö vielä testata tuon optisen toimivuutta?

Optinen toimii kyllä. On muitakin HDMI paikkoja ja nekään ei tuota ääntä mutta kuvaa kylläkin.

Käyttäjätaso 3

Tänään sain omani kotiin. Heti heräsi kysymys, kun laitteen ominaisuuksissa mainitaan, että tukisi Dolby Atmos passthroughtia, niin mitä ja miten materiaalia pääsee Atmoksen kanssa nauttimaan? esim. Netflix ei ainakaan antanut kuva/äänimaailmaksi kuin 4K 5.1.

Löytyy siis Dolby Atmos kotiteatteri johon tämä premium digiboksi kytketty. Boksin asetuksista ei ainakaan suoraan löytynyt apuja. 

Atmos tuki löytyy, mikäli leffassa on se ja vahvistimessa on sille tuki 🙂 Kuitenkin poikkeuksena tässä on Netflix, joka ei tätä tuolla boksilla tue.

Käyttäjätaso 2

Moikka!

Mulle tuli oma boksi toissa päivänä. Asensin sen ja toimi illan moitteetta. (HDMI:n kautta vahvistemessa kiinni.) Seuraavan aamun aloitin katselun niin ei äänen ääntä. Piuha vaihdettu, vahvistimen säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu, boksin säätöjä tarkasteltu ja kokeiltu. Ainoa keino jolla ääni saadaan kuuluviin on optisen piuhan kautta (yksi piuha lisää). Olisiko kenelläkään ehdotella mitä voisi vielä kokeilla vai onko niin että jolo vahvistin on rikkoutunuy yön aikana vai boksi?

 

Ethän mennyt laittelemaan ja vaihtamaan johtoja virran ollessa päällä? Minulla tuli oikosulku, siis päässä, kun en muistanut laittaa virtoja pois niin ei vahvistin oikein tykännyt, ja minulla meni kylläkin hdmi:n lisäksi myös optiset liitännät, vain analogiset toimivat. Reilut pari vuotta vanha oli vahvistin. ja iänikuinen vahvistin piti nostaa kaapista käyttöön.

Taitaa olla parasta ottaa ihan virtajohto pois, kun sörkkii noiden liittimien kanssa. On sen verran herkkiä vehkeitä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

 

Ethän mennyt laittelemaan ja vaihtamaan johtoja virran ollessa päällä? Minulla tuli oikosulku, siis päässä, kun en muistanut laittaa virtoja pois niin ei vahvistin oikein tykännyt, ja minulla meni kylläkin hdmi:n lisäksi myös optiset liitännät, vain analogiset toimivat. Reilut pari vuotta vanha oli vahvistin. ja iänikuinen vahvistin piti nostaa kaapista käyttöön.

Taitaa olla parasta ottaa ihan virtajohto pois, kun sörkkii noiden liittimien kanssa. On sen verran herkkiä vehkeitä. 

 

Tätä mietin kanssa kun lueskelin tätä ketjua ensimmäisen kerran, kun tuo aloituspostin laatikossa oleva ohje käskee laittamaan virtajohdon ensimmäisenä paikalleen ja vasta sitten HDMI:n, että miksi pitää oikein ohjeistaa tekemään juuri noin päin.

 

Varsinkin juuri vahvistimeen kytkiessä on vaarana poltella portteja jos vahvistimeen on kytketty myös esimerkiksi tietokone.

Käyttäjätaso 2

 

Ethän mennyt laittelemaan ja vaihtamaan johtoja virran ollessa päällä? Minulla tuli oikosulku, siis päässä, kun en muistanut laittaa virtoja pois niin ei vahvistin oikein tykännyt, ja minulla meni kylläkin hdmi:n lisäksi myös optiset liitännät, vain analogiset toimivat. Reilut pari vuotta vanha oli vahvistin. ja iänikuinen vahvistin piti nostaa kaapista käyttöön.

Taitaa olla parasta ottaa ihan virtajohto pois, kun sörkkii noiden liittimien kanssa. On sen verran herkkiä vehkeitä. 

 

Tätä mietin kanssa kun lueskelin tätä ketjua ensimmäisen kerran, kun tuo aloituspostin laatikossa oleva ohje käskee laittamaan virtajohdon ensimmäisenä paikalleen ja vasta sitten HDMI:n, että miksi pitää oikein ohjeistaa tekemään juuri noin päin.

 

Varsinkin juuri vahvistimeen kytkiessä on vaarana poltella portteja jos vahvistimeen on kytketty myös esimerkiksi tietokone.

 

On kyllä todella huono ohje. Saisivat muuttaa sen heti kun mahdollista. 

Käyttäjätaso 4

Tänään sain omani kotiin. Heti heräsi kysymys, kun laitteen ominaisuuksissa mainitaan, että tukisi Dolby Atmos passthroughtia, niin mitä ja miten materiaalia pääsee Atmoksen kanssa nauttimaan? esim. Netflix ei ainakaan antanut kuva/äänimaailmaksi kuin 4K 5.1.

Löytyy siis Dolby Atmos kotiteatteri johon tämä premium digiboksi kytketty. Boksin asetuksista ei ainakaan suoraan löytynyt apuja. 

Atmos tuki löytyy, mikäli leffassa on se ja vahvistimessa on sille tuki 🙂 Kuitenkin poikkeuksena tässä on Netflix, joka ei tätä tuolla boksilla tue.

Tämä olisi hyvä mainita laitteen spekseissä. Juuri Netflixissä Dolby Atmos materiaalia löytyisi. Vai onko tähän tulossa muutos?

Käyttäjätaso 2

Joko Digiboksia voi ohjata HDMI:n kautta television kaukosäätimellä ja osaako se vihdoin käynnistyä automaattisesti kun televisiosta valikoi oikean Inputin?  (eli HDMI CEC ominaisuudet.)

 

Nämä kaksi juttua eivät toimi ainakaan N7700:ssa ja olen ymmärtänyt täältä ettei myöskään N7800:ssa. Meillä kun digiboksi on vain tallennekatselukäytössä. Antennijohtokin menee suoraan televisioon sitä varten että livelähetyksiä katsotaan sen omalla virittimellä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Joko Digiboksia voi ohjata HDMI:n kautta television kaukosäätimellä ja osaako se vihdoin käynnistyä automaattisesti kun televisiosta valikoi oikean Inputin?  (eli HDMI CEC ominaisuudet.)

 

Nämä kaksi juttua eivät toimi ainakaan N7700:ssa ja olen ymmärtänyt täältä ettei myöskään N7800:ssa. Meillä kun digiboksi on vain tallennekatselukäytössä. Antennijohtokin menee suoraan televisioon sitä varten että livelähetyksiä katsotaan sen omalla virittimellä.

Nyt jäi kyllä kiinnostamaan että miksi katsot livelähetykset telkkarin omalla virittimellä? Eikö se toimi digiboksin kautta vai mikä siinä Viihteessä sitten viiraa? :thinking:

Ja niin, uudessa boksissa on uusi bluetooth-kaukosäädin millä boksia ohjataan eli siihen ei sovellu mikään muu kaukosäädin.

Osallistu keskusteluun