Kysymys

Elisa Viihde tilttasi

  • 6 joulukuu 2014
  • 36 kommenttia
  • 1937 katselukerrat

Viime maanantaina 1.12. tuli häiriöilmoitus Armonkalliolle Tampereelle, että yhteydet on poikki ja homma ei toimi. Näin mentiin eiliseen 5.12. saakka, jolloin tuli ilmoitus, että häiriö olisi korjattu. 

Koko viikon mulla toimi netti ja tallennettua sai. Tallennuksia myös pystyi katsomaan. Suoraa lähetystä ei nähnyt miltään kanavalta (mulla ei ole mitään ostokanavia). Ruudussa oli joko ihan pimeää, tai sitten muutami pikseleitä tai vielä vaihtoehtoisesti kokonaan vihreänkirjava ruutu.

Eilen illalla yritin sitten taikatemppuja -kaikki piuhat irti ja takaisin, Zyxel-modeemin resetointi ei auttanut. Tänä aamuna toistin eilisen illan jumppailut ja lisäksi palautin viihde-boksin tehdasasetukset sillä tuloksella, että nyt boksi huutaa ettei ole verkkoyhteyttä, ei löydä kuin maksulliset kanavat, ei löydä tallenteita.

Piuhat on tarkistettu, että ovat kunnolla kiinni ja oikealla paikallaan - muutamaan kertaan. Tehdasasetusten palautus on tehty pariin kertaan. Piuhat on irroitettu ja kiinnitetty pariin kertaan ja nyt alkaa keinot loppumaan.

Se on kiva, että olisin voinut soittaa OmaGurulleNI, mutta mulla on firman liittymä, eikä sillä voi soittaa noihin numeroihin. Muuta puhelinta ei ole...

Olisiko kellään antaa neuvoja, mitä seuraavaksi kannattaisi kokeilla?

36 kommenttia

Niin ja siis laajakaista toimii ihan moitteettomasti, sillä tässä surffailen.

Telkkari ei vaan toimi eikä mitään näy mistään
Pääsetkö soittamaan tänne, jonne tavalliset vikailmoitukset tulisikin tehdä:

Ilmoita häiriöistä asiakaspalveluumme:
Puh. 01019 0240 (mpm/pvm)

Häiriöilmoitukset, PUK-kyselyt ja ilmoitukset kadonneista laitteista Ma-Su 24 h.

Eikö TV:n omalla virittimelläkään näy mitään kanavia?

Mikä Viihteen digiboksi sinulla on?

Tulevatko peruskanavat kaapeli- vai antennikanavina?

Tulevatko lisäkanavat kuten Eurosport netin kautta kanavapaikoilta 510 alkaen?
Piuhat edelleen oikeassa paikassa.

Asun kaapelitalossa. Jos haen antennipuolelta saan näkyviin TV1, TV2, ruotsinkielisen kanavan, Teeman, Avan ja Foxin. Jos haen kaapelipuolelta, en saa näkyviin yhtään peruskanavia.

Tallenteet löytyivät yhtäkkiä ja niitä pystyy katsomaan.

Soitin häiriöilmoituksiin ja sain vinkiksi resetoida myös viihdeboksin. Viihdeboksi on sini-valkoinen Pace, laajakaistalaatikko on ZyXel. Yritin etsiä Viihteen laatikosta takaa resetointinappulaa, mutta en löytänyt. Voi olla, että en katsonut tarpeeksi .
Resetointi on sama kuin tehdasasetusten palautus, jonka olit jo aiemmin tehnytkin.
Puhelimen toisessa päässä neuvottiin, että se on huono juttu, vaan pitää painaa jotain nappia ja resetoida niin. En vaan löytänyt sitä resetointinappia boksista...
Oliko varma, etteivät tarkoittaneet modeemin resetointia, joka tehdään resetreiästä.

Täällä on tuo Pacen ohje siihen tilanteeseen, jos asetusvalikkoon ei pääse. Käsittääkseni tämä tehdasasetusten palautus c-napilla on aivan sama kuin asetuksistakin.

https://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Digiboksit-ja/Pacen-p%C3%A4ivitys-Tehdasasetusten-palautusohje/m-p/404963#M28403

Tuo on tosi outoa, jos antennipuolen kanavahaulla löytyy kaapeli-TV-verkosta kanavia.

Olethan Pacella tehdasasetusten palautuksen yhteydessä valinnut kaapelikanavat.

Ilmeisesti sinulla laajakaista ei ole kaapelimodeemilla, joten lisäkanavien pitäisi näkyä kanapaikalta 510 alkaen.
Sori, selitin huonosti.

Siis antennihaulla löytyy TV1, TV2, ruottalainen, Teema ja pari muuta. Kaapelihaulla ei löydy mitään muita kanavia, kuin sellaisia, johon mulla ei ole oikeuksia (maksukanavat, korttikanavat ym), mutta ei TV1, TV2, MTV tai mitään muutakaan "paikallista" kanavaa.

Eiliseen asti tallennukset löytyy, mutta nyt ei voi tehdä tallennuksia, kun ei ole kanavia riittävästi.

Kun taas kannettavassa saapi tallennettua, kun laajakaista toimii ja Elisan tallennuspalvelut sitä kautta...

Mä en ole mikään tekniikan ihmelapsi, mutta kyllä mä yleensä suoriudun ihan hyvin näistä perusasennuksista. Mutta nyt ei ole perusosaamisesta enää mitään hyötyä. Ei ole hajuakaan, mitä mä vielä voisin tehdä
Tallenteet ovat Elisan palvelimella, joten tallennuspyynnöt voi tehdä kannettavalla ja katsoa sitten boksilla.

Kokeile vielä kerran digiboksin tehdasasetusten palautusta siten, että kaapelikanavat on valittuna.
Kokeilin. Kauhiasti tulee kanavia, mutta ei näitä "peruskanavia" lainkaan
Päätin vielä kerran kokeilla ja tein ihan pelkän kanavahaun. En siis eilisen viimeisen tehdasasetusten palautusten jälkeen ole koskenut koko laitteeseen.

Nyt löytyi sitten kaikki kanavat. JIPPII!!

Ainoa, että jokaikinen kanava pätkii tosi pahasti (puhe tökkii ja kuvaruutu on pikeseliä täynnä), joten eipä niitä voi kattella :)

Mutta kanavat löytyi!!
Hyvä, että vihdoin kanavat löytyivät.

Nuo häiriöt selittävät sen, miksi kanavia ei löytynyt aiemmin.

Nyt ei pidä tehdä uutta kanavahakua tai palauttaa tehdasasetuksia, jotteivät kanavat taas katoaisi.

Onko sinulla toista antennijohtoa, jolla voisi varmistaa, ettei nykyisessä ole vikaa?

Jos se ei auta, niin vika on ilmeisesti kaapeli-TV-verkossa ja uusi häiriöilmoitus kannattaa tehdä.

Oletko kokeillut näkyykö esimerkiksi Yle1 HD kanavapaikalta 511?
No kappas! HD-kanavat (TV1, TV2, Femma, MTV ja Teema) näkyvät. Eivät ole näkyneet ennen...

Täytyy jostain kaivaa toinen antennikaapeli ja kokeilla Heikkoa signaalia se kertoo syyksi, että kanavat ei näy. Ja ohjelmatiedot näkyy, niin saan tallennettua muilta kanavilta kiinnostavat ohjelmat :)

Jos ei tilanne parane, niin täytynee huomenna soitella Elisan suuntaan.
Niin, ja kiitos kovasti avusta!!
minnala kirjoitti:
No kappas! HD-kanavat (TV1, TV2, Femma, MTV ja Teema) näkyvät. Eivät ole näkyneet ennen...

Täytyy jostain kaivaa toinen antennikaapeli ja kokeilla Heikkoa signaalia se kertoo syyksi, että kanavat ei näy. Ja ohjelmatiedot näkyy, niin saan tallennettua muilta kanavilta kiinnostavat ohjelmat :)

Jos ei tilanne parane, niin täytynee huomenna soitella Elisan suuntaan.

Vikailmoituksiin pääsee usein nopeammin silloin, kun samassa numerossa toimiva tavallinen asiakaspalvelu ei ole auki. (Avoinna Ma-Pe 8-19, La 10-16.30.)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
antero kirjoitti:
minnala kirjoitti:
No kappas! HD-kanavat (TV1, TV2, Femma, MTV ja Teema) näkyvät. Eivät ole näkyneet ennen...

Täytyy jostain kaivaa toinen antennikaapeli ja kokeilla Heikkoa signaalia se kertoo syyksi, että kanavat ei näy. Ja ohjelmatiedot näkyy, niin saan tallennettua muilta kanavilta kiinnostavat ohjelmat :)

Jos ei tilanne parane, niin täytynee huomenna soitella Elisan suuntaan.

Vikailmoituksiin pääsee usein nopeammin silloin, kun samassa numerossa toimiva tavallinen asiakaspalvelu ei ole auki. (Avoinna Ma-Pe 8-19, La 10-16.30.)

Pitää vain kuunnella se automaattiviesti loppuun asti. Eli maltti on valttia! ;)
Nonniin.

Soitin aamulla häiriöilmoituksiin, koska ongelma ei ole poistunut. Ero parin päivän takaiseen on se, että kaikki muut, kuin ylen kanvat näkyvät jotenkuten. Ajoittaista pikselipätkimistä löytyy. Ylen kanavat taas tilttaavat, eivätkä suostu näkymään.

Häiriöilmoitus otettiin vastaan ja sieltä näkyi, että joku juttu oli vaan 20% (siis ilmeisesti signaali...). Lupasivat katsoa asian ja palata asian tiimoilta. Ja palasivatkin äkkiä - noin tunnin päästä soi puhelin, että asentaja on oven takana 😃 Asentaja tsekkasi, että johdot ovat oikealla paikallaan. Pace-boksi oli ookoo, seinän signaali heikko. Seuraavaksi lähdettiin katsomaan talon johtoja ja taloon (kerrostalo) tuleva signaali oli ihan kunnossa samoin kuin mun kämpän signaali. Eli vika on jossain matkalla. Tää on viisikerroksinen talo ja me päällekkäiset kämpät mennään saman johdon puitteissa.

Eli ohjeena oli ottaa yhteyttä isännöitsijään sekä kysellä samassa linjassa olevilta, että onko heillä ongelmia. 

Puuh! Huomenna lienee sitten illalla edessä rappustenravaus-kierros 😃 Kattotaan kuin käy...
Noniin.

Rappukysely tuotti sen, että tällä linjalla kaikilla oli ollut ongelmia, mutta oli sitten palautunut samoihin aikoihin, kunitse olin asiaa kysellyt Elisalta.

Kanavat toimivat hetken joten kuten, joulun olin poissa ja sen jälkeen kanavat taas ovat toimineet joten kuten. Nyt sitten n. 2 viikkoon en ole voinut katsoa muita kun hd-kanavia suorana. Mikään muu kanava ei ole toiminut lainkaan.

Olen tallennellut ohjelmi ja katsellut niitä, mutta sitten äsken suivaantuneena ensin otin taas kaikki johdot irti ja laitoin ne takaisin ja laitoin tehdasasetusten palautuksen, kun ajattelin, että se auttaisi.

Tilanne on nyt sitten se, että en saa enää yhdenyhtä kanavaa näkyviin. Kanavat on haettu n. 3 kertaa ja ei mitään. Ei edes hd-kanavia. Tyhjä on lista.

Tilanne on tietysti myös se, että en pääse eteenpäin, eli ei anna mun jatkaa mihinkään suuntaan ja nyt en edes pääse katsomaan niitä tallenteita.

Täytyy rehellisesti sanoa, että alkaa tää 40 euroa kuussa suoraan sanoen nyppimään... Mitä hittoa mä voin tän kanssa enää tehdä?
Kanavahaku ei vaikuta iptv-kanaviin 510-. Nämä tulevat netin kautta.

Olethan  buutannut (=ottanut virrat pois) myös modeemin.
Juu, modeemin nappasin irti myös.

Nyt pääsin eteenpäin ja valmistelee kanavaoikeuksien päivitystä. Kanavia ei edelleen löytänyt, joten mennään sitten niillä netin kautta tulevilla ja tallennellaan viihteen sivujen kautta niitä, mitä haluaa muilta kanavilta nähdä... puuh! 

Veikkaan, että koska vika on sama, ei kannata enää vikailmoituksiin soitella. Vika on mun seinässä (ilmeisesti) ja viimeksi täällä käyneen asentajan mukaan "todennäköisesti joku tässä teidän linjassa on tehnyt jotain omia asennuksiaan ja sen vuoksi sulla ei näy kanavat. Sen pitää ottaa niihin yhteyttä. Eihän ne semmosia tunnusta, mutta voi olla, että tilanne parantuu sen jälkeen, kun pelästyvät. Me ei tälle asialle voida tehdä yhtään mitään..." 

Kävin kysymässä, mutta muilla toimi ihan hyvin. En voinut tietysti syyttää mistään omista virityksistä. Tilanne ei ole parantunut...
Kanavaoikeuksien päivitystä tehty nyt n. 25 minuuttia...
Nyt ei näy edes hd-kanavat (paikat 511 ja eteenpäin). Väittää niiden olevan maksukanavia. Eli ei yhden yhtä kanavaa viihteen kautta ole enää käytössä.

Nyt harmittaa, että tein tehdasasetusten palautuksen. Sitä ennen käytössä olivat ylen kanavat ja kolmonen. Nyt ei ole enää niitäkään...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

on kyllä kökkö systeemi.

jos haet kanavat uudelleen, ja vaikka monta kertaa peräkkäin, löytyykö noita kanavia sitten?

ja jos digiboksi on kovin vanhakin, niin kannattaa pyytää boksivaihtoa. näkyvätkö samat kanavat esim. television omalla boksilla? laitevaihto vikatapauksissa on viihteessä yleensä maksutonta ellei ole itse laitetta rikkonut omilla toimillaan.

mukavaa lopputorstaita!
Kun digiboksi on Pace, niin käy sinisellä napilla viihdevalikossa, mikä päivittää kanavaoikeudet.

Vikapalvelusta voisi vielä pyytää kanavien uudelleen valtuuttamisen varmuuden vuoksi.
Kanavista saatu näkyviin hd-kanavat (Yle1, yle2, mtv3, teema ja femma), muista kanavista ei ole hajuakaan. Ei löydä, ei.

Kanavahaku tehty noin 10 kertaa eilisen ja tämän hetken välillä.

Taitaa olla aika irtisanoa koko *****a.
minnala kirjoitti:
Kanavista saatu näkyviin hd-kanavat (Yle1, yle2, mtv3, teema ja femma), muista kanavista ei ole hajuakaan. Ei löydä, ei.

Kanavahaku tehty noin 10 kertaa eilisen ja tämän hetken välillä.

Taitaa olla aika irtisanoa koko *****a.

Millä kanavapaikoilla nuo kanavat näkyvät?

Minkä kaapelioperaattorin kaapeli-TV-kanavat ovat talossa tarjolla?

Oletko kokeillut löytääkö TV omalla virittimellään mitään kanavia?

Mikä nettiyhteys sinulla on? Zyxel-modeemi viittaa ADSL- tai kuituyhteyteen.

Kyllä tuo edellä kertomasi asentajan ilmoittama vika mitä ilmeisemmin vaatii taloyhtiötä hoitamaan korjauksen. Ota yhteys isännöitsijään.

Osallistu keskusteluun