Elisa Viihteen kanavapaikkojen piilottaminen

  • 16 syyskuu 2017
  • 6 kommenttia
  • 505 katselukerrat

Hei

Minulla on Netgem N7700-T2C-4-D boksi. Pitääkseni ohjelmaoppaan (Guide) selkeänä ja helppokäyttöisenä olen onnistunut poistamaan oppaasta tarpeettomat kanavapaikat. Valitettavasti en ole löytänyt muuta konstia tarpeettomien kanavapaikkojen lukitsemisen turva-asetuksista. Tämä on toiminut hyvin aina uusimpaan ohjelmistopäivitykseen asti.

Päivityksen jälkeen on kanavapaikkojen 20 ja 100 välille ilmaantunut läjäpäin Ruudun ja DNA:n maksullisia kanavia. Vaikka ne lukitsen, ilmaantuvat ne aina uudelleen jonkin ajan kuluttua eli niiden lukitsemisesta on jo muodostunut arkirutiini.

Onko kukaan löytänyt tähän ongelmaan ratkaisua vai onko kyseessä yksinkertaisesti bugi ohjelmistopaivityksessä

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tunnettu bugihan tuo on.
Jos bugi on tunnettu niin tekeekö Elisa jotain asialle?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jos bugi on tunnettu niin tekeekö Elisa jotain asialle?
Kyllä siitä varmasti eroon haluavat, mutta softakehitys ilmeisesti tapahtuu jossain kolmannella osapuolella ulkomailla ja eivät vissiinkään saa ongelmaa siellä toistettua. Tai sitten on muuten vaan kovin hankala korjattava, joten tässä on nyt bugin kanssa kärvistelty jo kuukausitolkulla.
Ja tässä ongelma hiukan yksilöitynä.

Olen jo aiemmin lukinnut ja piilottanut turvallisuusasetuksista kanavapaikat 15 (Estradi) ja 17 (Harju&Pöntinen). Aiemmin poisto on toiminut kanavat ovat pysyneet piilossa. Boksin ohjelmapäivityksen jälkeen piilotetut kanavat tulevat piilostaan seuraavana päivänä kun boksin avaan.

Samoin tekevät myös seuraavat kanavapaikat, jotka ilmaantuivat boksiin päivityksen jälkeen.
21 YLE TV1 HD
22 YLE TV2 HD
23 MTV3 (salattu)
25 YLE Teema/Fem
28 Estradi
47 Ruutu+ Urheilu 1
48 Ruutu+ Urheilu 2
49 Ruutu+ Leffat ja Sarjat
50 Ruutu+ Lapset
51 Ruutu+ Dokkarit
99 DNA infokanava 1
100 DNA infokanava 2
103 Ruutu+ Urheilu 3
104 Ruutu+ Urheilu 4
105 Ruutu+ Urheilu 5
106 Ruutu+ Urheilu 6
107 Ruutu+ Urheilu 7
108 Ruutu+ Urheilu 8
950 TLC (salattu)
951 FOX (salattu)

Kun edellä mainitut kanavapaikat piilottaa pysyvät ne piilossa koko illan ja putkahtavat uudelleen Ohjelmaoppaaseen (Guide) kun boksin seuraavana päivänä avaa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Tuosta asiasta on laitettu palautetta viankorjaus- ja kehitystiimille, ja pyritään toki parantamaan toimivuutta tulevaisuudessa. Asiasta on useammassakin viestiketjussa keskustelua, kyseessä on siis valitettava tiedossa oleva bugi. Laiteviasta ei ole kyse, vaikka kaikki asiakkaat eivät samaa ongelmaa ole kokeneetkaan. Tällä hetkellä tuon kanavien katoamisen voit estää mahdollisesti sammuttamalla boksi vetämällä töpseli irti seinästä. Eli kun boksi ei ole verkkoyhteydessä, ei se pääse tekemään yöllä päivitystä ja näin ollen kanavat eivät ilmesty tai katoa mihinkään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tällä hetkellä tuon kanavien katoamisen voit estää mahdollisesti sammuttamalla boksi vetämällä töpseli irti seinästä. Eli kun boksi ei ole verkkoyhteydessä, ei se pääse tekemään yöllä päivitystä ja näin ollen kanavat eivät ilmesty tai katoa mihinkään.

Eikös se loota tehnyt vastaavat kanavalistatarkistukset kuitenkin sitten takaisin verkkoon kytkiessä.

Osallistu keskusteluun