Vastattu

Elisa Viihteen ongelmia!

  • 15 kesäkuu 2016
  • 6 kommenttia
  • 397 katselukerrat

  • Vakiintunutta kalustoa
  • 6 kommenttia
13.06.2016 kun yritin katsella viihteen kautta TV-kanava 4 niin eipä näkynyt ei, ruudun alareunaan tuli teksti "heikko signaali" yritin ainakin kolme eri kertaa ja sitten suljin viihteen ja siirryin pelkän telkkarin varaan ja sieltähän tuo TV-4 eli uutiset näkyi moitteetta! Kokeilin vielä uutisten jälkeen siirtyä viihteen kautta katsomaan kanava 4 mutta sama teksti "heikko signaali" tuli ruudulle! Niin ja ainakin FOX kanavalla oli sama tilanne, HD kanavien kuva sentään näkyi! Lähes joka päivä puuttuu jostain HD kanavan ohjelmasta tekstitys kunnes vaihtaa kanavaa ja palaa takaisin niin tekstityskin löytyy! Samoin päivittäin pätkii ääni ja viikottain kuva viihteen HD kanavilla!
Vikaa on etsitty ja jo kolmannet laitteet ovat käytössä, digiboxi, modeemi ja kaapelit. Useita tehdasasetusten palautuksia ja laitteiden resetointeja on myöskin tehty mutta viat eivät vain poistu!
Onko samanlaisia ongelmia kenelläkään toisella Elisa Viihteen käyttäjällä ja mitä näille ongelmille olisi tehtävissä?
Kyseessä tuo uusin musta DIGIBOXI ja musta ZyXEL modeemi!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Red 16 kesäkuu 2016, 12:10

Tuo vahvuus on kyllä hiukan alhainen tuossa signaalissa, Netgemin viritin on hiukan herkempi kuin televisioiden eli jos tuo signaali on hetkellisesti pudonnet huonommaksi, on siinä varmaankin syy miksi Netgem ei ole kanavaa saanut näytettyä. Jos alkaa toistua usein, voi vaatia antenniasentajaa hiukan vahvistamaan signaalia.

Tuo Viron kanaviin liittyvä omituinen sekoilu kanavapaikkojen siirrossa on tekniikalla selvitettävänä , pyrkivät tuon syyn selvittämään ja saamaan jonkin ratkaisun tilanteeseen.
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Onko kyseessä antenni- vai kaapelitalous? Näkyikö kanavat ok tv:n kautta siis käyttäen samaa antennijohtoa sekä samaa antennirasiaa? Jos telkkariin tulee oma antennijohto eri antennirasiasta niin kannattaa kokeilla samasta rasiasta samaa johtoa ensin boksiin ja sitten telkkariin että ilmeneekö samoja ongelmia vai ei. HD-kanavat tulevat netin yli IPTV:nä, eli niiden pätkiminen johtuu yleensä riittämättömästä internet-yhteydestä. Mikä yhteystekniikka sulla on ja millaista yhteysnopeutta saat? Mittaus tulee suorittaa verkkojohdon päässä olevalla laitteella muiden verkkoa kuormittavien laitteiden ollessa poissa käytöstä. 🙂 Onko digiboksi kytketty modeemiin verkkojohdolla vai langattomasti?

Lisäähän myös asiakasnumerosi profiiliisi sille varattuun kenttään, niin päästään tarvittaessa tutkimaan lähemmin. 🙂 Asiakasnumero näkyy vain Palstatiimin jäsenille.
Tervehdys!
Kiitos vastauksestasi!
Vastauksia täsmäkysymyksiisi:
-Kyseessä antennitalous.
-TV:n kautta suoraan näkyvät kaikki ilmaiskanavat OK.
-Samasta antennirasiasta tulee piuha haaroittimella TV:lle ja digiboxille.
-ADSL yhteys 100M ja mitattu nopeus Ooklalla ja tulos piuhayhteydellä läppäristä 93,91/9,78Mbps ja langattomasti 51,97/9,81Mbps.
-Digiboxi on kytketty tällä hetkellä langattomasti mutta on myös testattu suoralla piuhayhteydellä ja pistorasiareitittimillä mutta samat ongelmat ovat esiintyneet poislukien tämä "heikko signaali" ilmiö.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eli myös verkkojohdon päässä pätkivät nuo HD-kanavat? Ainakaan nopeudesta tuon ei pitäisi olla kiinni. 🙂 Voisitko niitä peruskanavia kokeilla niin että ottaisitkin sen antennipiuhan telkkarin päästä pois ja kytketkin sen pään digiboksiin eli kokeilet näitä haarottimen päitä ristiin telkkarin ja boksin välillä? Näin varmistuttaisiin, ettei se johto joka menee haarottimesta digiboksiin vaan ole viallinen ja aiheuta tuota signaaliongelmaa. Voisit myös katsoa digiboksin asetuksien kautta millaista prosenttilukua siellä näyttää ongelmallisten kanavien, esim. sen nelosen, signaalinlaatuna ja vahvuutena.
Moi!
Kiitos taas vastauksestasi!
Tuo "heikko signaali" ilmiö on todennettu vain 13.06.2016 tapahtuneeksi ja nuo antennipiuhat ovat sen verran ahtaissa paikoissa, että testaan niitä sitten kun seuraavan kerran tuo vikatila ilmenee!
Täällä kun on kaikenlaisia testejä/kokeiluja tehty niin se edellinen valkoinen digiboxi oli sellainen, että sillä ei pätkimistä esiintynyt, mutta se oli muuten niin Aatamin aikuinen, että sitä en viitsinyt käyttää kuin hetken.
Signaalinlaatu 4-kanavalla on 100% ja vahvuus 59% ja samaa näytti myös FOX kanavalla. Laatu oli kaikilla kanavilla 100% mutta vahvuus oli haarukassa 55-59%.

Tällaistakin ongelmaa on täällä esiintynyt:
"Mistä johtuu tällainen kummajainen? Sain ohjeet kanavapaikkojen siirtämiseen eli näin: Näin saat suosikkikanavat haluamaasi järjestykseen: 1. Siirry valikkoon kaukosäätimen Menu-painikkeella. 2. Siirry nuolinäppäimillä Asetukset-osioon ja valitse listasta uudestaan "Asetukset". 3. Siirry kohtaan TV-signaali ja laatu ja valitse "Järjestä kanavapaikkoja". 4. Aktivoi listasta OK-painikkeella kanava, jonka kanavapaikkaa haluat vaihtaa. 5. Näppäile kaukosäätimen numeropainikkeilla kanavapaikka, jolle haluat valitsemasi kanavan siirtyvän, ja paina uudestaan OK-painiketta. No kolmasti olen yrittänyt siirtää HD kanavan 511 paikalle 1 mutta lopputulos on se, että kanavapaikalle 1 onkin siirtynyt ETV kanava eli EESTIN TV! Pilkulleen olen toiminut tuon ohjeen mukaan mutta miksi lopputulos on eri mihin pyrin niin ja kolmasti ole yrittänyt? Onko vika järjestelmän ohjeissa vai käyttäjässä? Tutkin asiaa lisää ja tällaisia havaintoja tein: Tarkkailin tuossa äskettäin tuota perinteistä pätkimisongelmaa ja kummeksuin kun tuossa perinteisessä klo 15:05 uutisissa ei tullutkaan mitään pätkimistä ja syykin selvisi! Nyt ELISA Viihteestä on automaattisesti kanavapaikka 511 muuttunutkin niin, että paikalla 511 onkin perinteinen TV1 ilman HD ominaisuutta! Onko tämä normaalia vai miten se on voinut tapahtua? On tämä VIIHDE meloinen kokonaisuus ja työllistävä vaikutus tuntuu olevan! En luovuttanut vieläkään ja tällaista infoa löysin: Tutkin asiaa syvällisemmin ja tein uuden kanavahaun ja vieläkään ei HD kanavat näy vaan tulee ruudulle tällainen teksti: HD KANAVAA EI PYSTYTÄ NÄYTTÄMÄÄN! Mikä on pielessä ja mitä pitää nyt tehdä?"

Sain nuo kanavapaikat siirrettyä melkoisen hakuammunnan avulla eli näin:
"Jatkoin jumppaa tuon kanavapaikkasiirron kanssa tänäänkin ja sain tulosta aikaan! Sama homma jatkui eli 511 kanavapaikan siirto 1 paikalle tuotti tulokseksi sen, että 1 paikalta löytyi ETV ja satunnaissiirto-otannalla siirtelin tuota ETV kanavaa sinne sun tänne ja aina välillä suoritin kanavapaikkapalautuksen ja kanavien uudelleen haun! Tarpeeksi monta kanavapaikkasiirtoyritystä kun tein niin vihdoin ja viimein sain sellaisen ihmeen aikaan, että tuo ETV olikin poistunut (Useita kanavanhakuoperaatioita!) ja sain 511 kanavan paikalle 1! Samassa siirtorytäkässä hävisi kanavalistalta MTV3 HD mutta se löytyi seuraavalla kanavanhakuetsinnällä mutta nuo ETV ja ETV2 kanava eivät enää tulleet esille ja nyt siirto-operaatiot sujuivat ohjeiden mukaisesti! Eilisen kanavahaun tulos piuhayhteydellä löytyi 60 radio ja TV kanavaa, kokonaismäärä 1-917! Eilisen kanavahaun tuloksena WLAN yhteydellä löytyi 57 radio ja TV kanavaa, kokonaiskanavamäärä 1-914! Tänään kanavahaun tuloksena WLAN yhteydellä löytyi 52 radio ja TV kanavaa, kokonaiskanavamäärä 1-905! Melkoisen työllistävä vaikutus on edelleen tämä ELISA VIIHDE!"
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuo vahvuus on kyllä hiukan alhainen tuossa signaalissa, Netgemin viritin on hiukan herkempi kuin televisioiden eli jos tuo signaali on hetkellisesti pudonnet huonommaksi, on siinä varmaankin syy miksi Netgem ei ole kanavaa saanut näytettyä. Jos alkaa toistua usein, voi vaatia antenniasentajaa hiukan vahvistamaan signaalia.

Tuo Viron kanaviin liittyvä omituinen sekoilu kanavapaikkojen siirrossa on tekniikalla selvitettävänä , pyrkivät tuon syyn selvittämään ja saamaan jonkin ratkaisun tilanteeseen.
Moi!

Kiitokset kommentista!

Kuten huomaat on hieman ollut vaikeuksia ja on vielä paljonkin muita vastustuksia tämän Elisa Viihteen kanssa mutta niistä en tohdi kertoa tällä palstalla!
Niin ja kaikki vastoinkäymiset ovat tapahtuneet täysin minusta riippumattomista syistä!

Leppoisaa kesän jatkoa!

Osallistu keskusteluun