Vastattu

Elisa viihteen tv on hidas - heikko signaali

  • 31 toukokuu 2016
  • 17 kommenttia
  • 1983 katselukerrat

En löytänyt aikaisemmista keskusteluista vastausta tähän: Elisa Viihteen tv-kanavat ovat heittäytyneet tosi hitaiksi eli latautuminen kestää kauan. Välillä tulee ilmoitus Heikko signaali.

Olen ollut Viihteen käyttäjä muutaman kuukauden ja tämä ilmiö on ihan uusi. Muuten kaikki toimii hyvin (tallenteista ja arkitosta haku ja sieltä katselu).

Onko vika kerrostalomme antenniverkossa? Meillä on ihan vanhanaikainen antenniverkko. Olen palauttanut boksin tehdasasetukset, mutta se ei auttanut.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 1 kesäkuu 2016, 17:14

Kannattaa ensin kokeilla päivityspakotusta digiboksille; virtapiuha irti ja power nappia pohjaan kolme sekuntia samalla kun yhdsität virtapiuhan uudestaan. Palauta tämän jälkeen boksille tehdasasetukset. Jos ei auta, laita viestiä palstatiimille http://elisa.fi/palstatiimi, josta ilmenee asiakasnumerosi ja käyttöosoite, niin päästään katsomaan.
Katso alkuperäinen viesti

17 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Voisit kokeilla vielä toista antennijohtoa. Toimiiko kanavat normaalisti (onko signaali ok), jos kytket antennijohdon suoraan televisioon digiboksin sijaan?

Mikäli ongelmat jatkuvat, on vika verkossa tai antennirasiassa, jos ongelma korjaantuu, on vika digiboksissa.
Minulla on ns. vanhan mallinen telkkari, joka ei toimi ilman digiboksia, mutta kokeilenpa vanhan digiboksin kautta. Se on onneksi vielä tallella.
Samaa pätkimistä täällä mutta vain Mtv:n ja Nelosen kanavilla (sub, liv, jne). Alkoi suunnilleen sen uusimman päivityksen jälkeen. Ylen kanavat ja Jim, tv5, kutonen, fox ja Ava (ihme kyllä) näkyy aivan loistavasti. Välillä valittaa heikkoa signaalia eikä näy olleenkaa ja välillä taas melkein näkyy mutta mosaiikki on melkoista.
Vaihdoin kokeeksi kaikki antenninjohdot mutta niissä tuskin on vikaa koska teevessä (Sony Bravia 2016) kuva näkyy hyvin.
Kaikki tallenteet näkyy kyllä hienosti, ainoa vika on ettei muutamaa kanavaa voi katsoa ollenkaan. Ja kaikki tämä alkoi aivan varmasti vasta uusimman päivityksen tultua, Että mitäs tehdään?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kannattaa ensin kokeilla päivityspakotusta digiboksille; virtapiuha irti ja power nappia pohjaan kolme sekuntia samalla kun yhdsität virtapiuhan uudestaan. Palauta tämän jälkeen boksille tehdasasetukset. Jos ei auta, laita viestiä palstatiimille http://elisa.fi/palstatiimi, josta ilmenee asiakasnumerosi ja käyttöosoite, niin päästään katsomaan.
Nämä temput auttoivat ja nyt kanavat toimivat huomattavasti nopeammin, kiitos!
Täällä ei edelleenkään toimi muutamat kanavat (valittaa heikkoa signaalia ja on katselukelvotonta).
Myös käynnistyksessä esiintyy jumittamista jos jäänyt joku näistä huonosti näkyvistä kanavista päälle, ei anna vaihtaa kanavaa vaan odottaa sitä heikkoa signaalia.
Kaikki kanavat toimi loistavasti ennen sitä layout-päivtystä. Voiko sen palauttaa vai pitääkö alkaa puhua kaupan purusta koska palvelu ei vastaa luvattua!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Koskeeko ongelma edelleen noita samoja kanavia? Ja tv:n virittimen kautta on ok? Oliko kyseessä antenni- vai kaapelitalous? Kokeilitko jo tuota eBinin vinkkiä: virtapiuha irti ja power-nappia pohjaan kolme sekuntia samalla kun yhdistät virtapiuhan uudestaan. Palauta tämän jälkeen boksille tehdasasetukset. :)

Jos ei auta, laita viestiä Palstatiimille http://elisa.fi/palstatiimi, josta ilmenee asiakasnumerosi ja käyttöosoite, niin päästään katsomaan tarkemmin mikä mättää. 🙂
Koskeeko ongelma edelleen noita samoja kanavia?
Kyllä!
Ja tv:n virittimen kautta on ok?
Kyllä!
Oliko kyseessä antenni- vai kaapelitalous? Antenni on.
Kokeilitko jo tuota eBinin vinkkiä: Kokeiltu on, ei auta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tsekattiin vähän tekniikan kanssa tilannetta ja vaikuttaa siltä, että boksi koittaisi osaa näistä kanavista pyörittää IPTV:n kautta, vaikkei sun alueella pitäisi olla peruskanavien jakelua IPTV-puolelta. Tän takia kuva sitten on pimeänä boksilla. Boksin viritin on herkempi kuin vaikka telkkarin, minkä takia tv:n puolella ei välttämättä ongelmia ilmene. Usein tohon IPTV:n puolelle hyppäämiseen on syynä, että antennisignaali ko. kanavalla on liian heikko ja boksi koittaa sen vuoksi hakea niitä IPTV:ltä.

Palautahan vielä kertaalleen boksille tehdasasetukset painamalla 5 kertaa etupaneelin virtanäppäintä ja suorita kanavahaku sitten ton palautuksen yhteydessä. Löytyykö nuo ongelmakanavat kanavalistalle kuitenkin? Jos löytyy, mutta ovat pimeinä niin kokeile myös noilla ongelmakanavilla (MTV3, Nelonen, Sub tai Liv) valita boksin kaukosäätimen OK-napin takaa ohjelmalähde uudelleen, onko siellä IPTV valittuna? Ja vaihda se takaisin antenniin, mitä tapahtuu?
Huomasinkin että osa kanavista oli IPTV muodossa ja täällä ei netin nopeus riittänyt kunnolliseen kuvaan. Tein kanavahaun (vaikka olin sen tehnyt myös joskus aiemmin ilman vaikutusta asiaan) niin alkoivat kanavat taas näkyä. Eivät ole enää IPTV muodossa. Antennin signaali on täällä myös hieman heikko mutta aiemmin kanavat näkyi kyllä ilman ongelmia. Toivottavasti nyt myös jatkossa.
Ongelma ei ole edelleenkään kokonaan kadonnut. Tässä välillä on pari kertaa boksi vaihtanut kanavan signaalin ominpäiten IPTV:hen eikä kanavat näkyneet. Siis edelleenkin samat kanavat on kyseessä (mtv, nelonen, sub ja ava). Kerran auttoi kanavahaku mutta tänään ei auttanut sekään eikä boksi anna kanavalla ollessa vaihtaa signaalia antenniin.
Kun kanavat näkyy ne niitä pystyy ihan ongelmitta katsomaan, joten tuskin on vikaa tämän talon antenniverkossa. Edelleenkin väitän että se maaliskuussa tullut päivitys on se mistä ongelmat johtuu. Eikä ennen sitä ollut mitään ongelmia kanavien näkymisessä. Eli haluisin ainakin kokeeksi palata takaisin siihen edelliseen versioon jotta nähdään esiintyykö vikaa siinä vai ei.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tekniikan puoli katsoi tarkemmin tota sun boksin logia, ja sieltä voidaan havaita että antennisignaali heittelee aika vahvasti, minkä vuoksi boksi sitten ottaa nokkiinsa ja hyppää IPTV:ltä hakemaan kanavia kun signaali heikkenee liikaa. TV:n viritin luultavasti ei ole yhtä herkkä signaalinvaihtelulle. Todennäköisesti antenni esim. heiluu tuulessa vähän tai suuntaus ei ole paras mahdollinen. Järvenpäästä tulee nimittäin jonkun verran matkaa lähimmälle antennilähettimelle eikä täytelähettimiä ole lähellä niin antennin suuntaus pitää olla todella hyvä, että signaalinlaatu pysyy hyvänä. Asentajaa siis neuvoisin hankkimaan tarkistamaan signaalia sieltä pistokkeista ja suuntaamaan antennia paremmin. Tuotanto-ohjelmistoversioita ei voida rullailla vanhempiin enää eikä tämän firmiksen kanssa ole yleisesti havaittu tällaista ongelmaa.
Miten sitten kun muut kanavat näkyvät hyvin paitsi nämä mainitut ongelma kanavat?
En usko että antennissa on syytä koska ennen ohjelmistonpäivitystä ei ollut tv-kuvassa mitään ongelmaa. Sitä paitsi samassa taloyhtiössä asuu myös appivanhemmat joilla on myös elisa viihde eikä ole kokoaikana ollut MITÄÄN ongelmia tv-kuvassa.
Tein tänään kavanahaun ja nyt laite ei anna valita signaalin lähdettä näillä ongelmakanavilla (muilla antaa). Pelkkää IPTV:tä tarjoaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Nuo kyseiset kanavat ovat samassa "nipussa" Digitalla, eli tulevat samaa taajuutta ja ilmeisesti tuon taajuuden signaali nimenomaan on ongelmallinen.
Otin antenninvahvistimen välistä pois ja nyt kanavan näkyminen antennin kautta palautui. Alunperin ei boksin signaali ollut vahvistettu ollenkaan (vain naapuri huoneeseen menevä koska johdon mitta liian pitkä muuten). Katsotaan pysyykö signaali nyt tarpeeksi voimakkaana. Taloyhtiöön (rakennettu 60-luvun lopulla) on tulossa saneeraus sähköverkkoon jolloin kaikkiin asuntoihin vedetään myös kuituyhteydet. Mutta se venyy tod. näk. ensi vuoden puolelle, joten on vaan jotenkin sinniteltävä siihen asti nykyisillä rojuilla. Hermo vaan meinaa mennä kun ei toimi. Väitän kuitenkin edelleen että ongelmat alkoivat siitä boksi ohjelmiston päivityksestä, koska vanha ohjelmisto toimi ilman ongelmia yli vuoden.
(Meinasin jo lähdetä kysylemään onko kilpailijoilla vähemmän herkkiä päätelaitteita, onneksi nyt taas toimii...)
Hei! Ongelmani on, että peruskanavat eivät (eivät ole näkyneet toukokuun jälkeen). Näin kesän jälkeen on vasta intoa paneutua asiaan. Ja kun huomasin, että määräaikainen soppari umpeutui niin sekin antoi potkua ruveta selvittämään asiaa. Jos asia vaikka korjaantuisi vaihtamalla johonkin toiseen palveluntarjoajaan. Mutta en haluaisi vaihtaa...
Eli ongelma sijoittuu ajankohtaan kun viihteeseen tuli isompi päivitys ja samalla taisi olla menossa nuo digitan antennipäivitykset. Omakotitalo on antenniosuuskunnassa, jossa peruskanavat on pitänyt virittää manuaalisesti (mitä kyllä ei ole tarvinnut minun ainakaan tehdä). On löytänyt kanavat automaattihaulla. Ja löytää edelleen, mutta kanavat eivät näy...heikko signaali, kanavaa ei pystytä näyttämään. Tämä siis toukokuun aikana tapahtui ja muistaakseni juuri viihteen päivityksen jälkeen. Boksissa ei ole manuaalihaku mahdollisuutta, joten en sitäkään pysty kokeilemaan. Tehdasasetuksia ja uusia kanavahakuja on takana lukematon määrä...toivottavasti jollakin olisi vinkkejä?
Ja kaikki toimi siis moitteetta ennen toukokuuta. -Simo
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Hei Simppa12 ja tervetuloa Palstalle :)

Oletko testannut yhteyttä vielä toisella antennijohdolla? Näkyvätkö kanavat normaalisti jos vaihdat antennijohdon kytkennän digiboksista television omaan virittimeen?

Osallistu keskusteluun