Vastattu

Elisan digiboxi ei soita kotiteatteria

  • 12 elokuu 2016
  • 9 kommenttia
  • 519 katselukerrat

Vahvistimen kautta kuunnellessa radiota ja kaytettäessä blueray-soitinta äänet kuuluvat kaikista kaiuttimista. Digiboxin kautta tuleviin lähetyksiin ja tallenteisiin saan äänen tulemaan vain etukaiuttimista. Digiboxi on kiinni hdml-liittimellä vahvistimessä ja vahvistimen scene on tv:n katselu. Miten saisin tv:n äänet kaikkiin kaiuttimiin? Jos vuokraisin elisaviihteen kaupasta elokuvan, sekään ei varmaan kuuluisi kuin etukaiuttimista?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi N A 17 elokuu 2016, 15:44

Kannattaa vielä tarkistaa digiboksin ääniasetukset. Jos digiboksista on valittuna Stereo, boksi muuntaa 5.1-materiaalin stereoääneksi.Rion lähetysten äänet ovat Ylen HD-kanavilla yleensä 5.1-muodossa. Pro Logicia ei käytetä urheilulähetyksissä. Se on käytössä lähinnä sarjoissa ja vanhoissa elokuvissa.
Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Muuta vahvistimen ääniasetuksia. Vahvistimen asetuksista voinee muuttaa ääniasetukset siten, että myös digiboksin kautta tuleva ääni toistetaan monikanavaäänenä.

Ilman tarkempaa tietoa vahvistimesta, ei voi antaa myöskään tarkempia neuvoja. Käyttöohjeiden lukeminen voinee auttaa asiassa.
Kiitos. Yamaha rx-v463- vahvistimessa pystyy varmaan asettamaan sen multichanel-ääneksi. Olen aika tumpelo sen kanssa. Vastauksestasi selvisi, että digiboxin signaalin muuttaminen moniääniseksi on mahdollista. Vielä äsken en onnistunut, mutta eiköhän se löydy.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Nyt kun ei ole kyseisen vahvistimen kakea nenän edestä, annan vinkkejä vanhemman kaken pohjalta.

Valitse vahvistimesta se kanava, johon digiboksi on kytketty (HDMI, optinen tms). Itselläni on kaukosäätimessä erilliset painikkeet audiolle. Niistä pystyy valitsemaan kyseiselle sisääntulolle oman ääniasetuksen.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Digiboxin kautta tuleviin lähetyksiin ja tallenteisiin saan äänen tulemaan vain etukaiuttimista. Digiboxi on kiinni hdml-liittimellä vahvistimessä ja vahvistimen scene on tv:n katselu. Miten saisin tv:n äänet kaikkiin kaiuttimiin? Jos vuokraisin elisaviihteen kaupasta elokuvan, sekään ei varmaan kuuluisi kuin etukaiuttimista?

Mikä digiboksimalli sinulla on? Vanhalla Netgemillä (N7600) monikanavaäänet saa kuuluviin vain Toslink-kaapelin kautta. Uudemmilla bokseilla monikanavaäänien pitäisi toimia HDMI:nkin kautta. Ainakin Pacessa pitää asetuksista laittaa äänen tyypiksi Dolby, jotta monikanavaäänet saa kuuluviin.

Jos digiboksin asetukset ovat kunnossa, oletko varmasti testannut digiboksin ääniä sellaisella materiaalilla, jossa on monikanavaäänet? HD-kanavienkaan ohjelmissa ei aina ole monikanavaääniä. Yksi tapa testata digiboksin monikanavaääniä olisi katsoa vuokraamosta Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuvan traileri. Siinä on monikanavaäänet (sekä SD- että HD-versiossa). Elokuva löytyy tällä hetkellä Suosituimmat-kategorian kärkipäästä.

Monissa tv-ohjelmissa, joissa ei ole monikanavaääniä, on Pro Logic -äänet. Ne saa kuuluviin vahvistimen Sur. Decode -näppäimellä. (Näin ainakin omalla RX-V663-vahvistimellani). Jos kyseisellä asetuksella kaikki äänet tulevat keskikaiuttimesta, se tarkoittaa, että ohjelmassa ei ole Pro Logic -ääniä.
Minulla on Yamaha RX-V463 HDMI-liittimineen. Rion olympialaisten hd lähetys ei ainakaan tule pro logic_äänenä. Juuri testasin myös Superman vs. Batman trailerin. Ei kuulunut keskikaiuttimesta mitään. Olen luullut jo löytäväni vahvistimin manuaalista oikean reitin oikeisiin asetuksiin, kuitenkaan siinä onnistumatta. Olen tosi kömpelö vahvistimen kanssa ja kömpelyyttä lisää englanninkielinen manuaali.
Kiitos neuvoista.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kannattaa vielä tarkistaa digiboksin ääniasetukset. Jos digiboksista on valittuna Stereo, boksi muuntaa 5.1-materiaalin stereoääneksi.

Rion lähetysten äänet ovat Ylen HD-kanavilla yleensä 5.1-muodossa. Pro Logicia ei käytetä urheilulähetyksissä. Se on käytössä lähinnä sarjoissa ja vanhoissa elokuvissa.
Elisa viihde digiboxin asetuksissä kohdassa kuva ja ääniasetukset oli ääni vaihtoehtoja 3. Ensimmäinen "paras mahdollinen ääni", ei antanut ääntä kuin etukaiuttimille. seuraava "kotiteatteri" vaihtoehto oli oikea. Nyt toimii. KIITOS
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@Cartero: Olenkin tuosta betaryhmässä aikanaan antanut palautetta. "Paras mahdollinen" ei tosiaankaan ole kaikkien laiteyhdistelmien kanssa nimensä mukainen, ja myös täällä Kotiteatteri-asetus oli oikeampi valinta.
Käyttäjätaso 4
@Cartero: Olenkin tuosta betaryhmässä aikanaan antanut palautetta. "Paras mahdollinen" ei tosiaankaan ole kaikkien laiteyhdistelmien kanssa nimensä mukainen, ja myös täällä Kotiteatteri-asetus oli oikeampi valinta.

Joo, nämä asetusten nimet pitäisi olla kyllä erilaiset tai ainakin joku selitys mitä ne tekevät.

Osallistu keskusteluun