Kysymys

Elisan digiboxilla ei pääsyä nettiin

  • 2 joulukuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 207 katselukerrat

Nyt tuli tenkkapoo.
Sain Elisalta uuden modeemin, kun vanhaa täytyi resetoida jatkuvasti. Tippui solkenaan laitteet verkosta.
No, nyt on uusi modeemi (ZyXEL VMG3925-B10B) paikalla ja WIN10 läppäri ja WP10 mobiili meni sukkana nettiin (wifi). Digiboxi ja PS3 eivät menneet nettiin, IP:n molemmat saivat, mutta ei yhteyttä. Sen verran sain teknisestä tuesta apuja, että päivitettiin ohjelmisto modeemiin. Toivottivat onnea.

Päivityksen jälkeen läppäri ja mobiili edelleen langattomasti kiinni modeemissa. Mutta PS ja digiboxi eivät suostuneet langattomasti toimimaan (IP löytyi, ei nettiyhteyttä). Pistin molemmat piuhalla kiinni ja boottasin kaikki vielä kertaalleen. TOIMI. Huokaisin helpotuksesta. Kuvittelin, että tämä oli tässä. Laitteet näkyivät hienosti modeemin diagnostiikkasivulla kytkeytyneinä.

Kunnes koitti uusi päivä. Ei kirveelläkään nettiin. Digiboxi ja PS3 edelleen piuhalla kiinni, mutta ei nettiyhteyttä. Eikä laitteita näy modeemin diagnostiikkasivulla. Digiboxilla näkyy ns. TV-peruskanavat. Mutta kaikki verkon yli tapahtuva toiminto on blokattu. Ei pääsyä tallenteisiin, Aitioon, Netflixiin.
Sama PS3:lla, ei pääsyä nettiin. Myös Samsungin Anroid-luuri jää vaille nettiyhteyttä. Langaton verkko löytyy ja siihen pääsee kiinni, mutta ei päästä nettiin.

Onko modeemin asetuksissa jokin valikko, josta saisin väylät auki myös muille laitteille? Yhteys ulkomaailmaan on kuitenkin auki. Tämäkin kone on nyt yhteydessä tuohon modeemiin ja data liikkuu. Löytyykö kohtalotovereja? Entä asiantuntijoita?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
PS3 saattaa vaatia, että modeemissa on UPnP kytketty päälle.

Lisäksi tuo modeemi kannattaisi resetoida. Etenkin, jos firmware on päivitetty.

Myös tuo Elisan digiboksi kannattaa palauttaa tehdasasetuksiin.
Kiitos kommenteista.
UPnP on päällä (enable), oli defaulttina. Eli tuohon en ole koskenut.
Moodemin resetoin heti firmiksen päälle.
Neljä vuotta sitten käyty palstalla keskustelua vastaavasta ongelmasta (DNS-ongelma Elisa Viihteen ADSL-modeemissa). Silloin root näytti olevan tämä: " Jos tuohon modeemiin (= sen WLAN/DHCP-asetuksiin) saisi itse naputeltua toimivat julkiset DNS-osoitteet, niin asia olisi varmasti kunnossa. Ilmeisesti tuo ei kuitenkaan ole mitenkään mahdollista, joten joku hyvämainen verkkokauppa ja hyvän ADSL-modeemin/reitittimen ostaminen sieltä taitaa olla ainut toimiva ratkaisu tähän."

Miten on tilanne nyt? Tuo ongelmakuvaus jotenkin näytti tutulta, ja veikkaan että itse kärvistelen vastaavan ongelman parissa. Tuohon on varmaan löytynyt ratkaisu silloin, vieläko vippaskonstit ovat ajankohtaisia. Esim. digiboxin IPn manuaalinen asetus. Joka ei ratkaise muiden laitteiden ongelmaa.
Olen yrittänyt saada PS3:sta nyt ensisijaisesti verkkoon (vaikka otsikkona on digiboxi), toivon, että PS3 ratkaisulla lähtisi myös boxi toimimaan.

Olen konffanut nyt uuteen modeemiin seuraavaa (mitään näistä en tehnyt vanhalle modeemille):
- NAT Port Forwarding - Lisäsin TCP Portit: 80, 443 ja 5223 ja UDP Portit: 3478, 3479 ja 3658 PS3:n IP:llä. Tästä tuli herja "The IP Address entered is not in the same IP Address range as that of the router."
- Lisäsin 'uuden Staattisen Reitin' (PS3:n tiedoilla).
- Lisäsin 'uuden DNS reitin' (WAN IF: ADSL, Subnet Mask PS3:sta)

-> Ei muutosta. Ei mene verkkoon.

Osallistu keskusteluun