Kysymys

Formulat näkyviin Elisa M pakettiini

 • 24 helmikuu 2016
 • 8 kommenttia
 • 1612 katselukerrat

Hei!

Asiakaspalvelua ei kiinnostanut hoitaa tätä asiaa kuntoon, joten lisätään panoksia ja laitetaan kaikkien nähtäville!

Tilanne on tämä:

Tilasin 19.2.2016 Elisan (TTV) kaapelikorttiini Elisa M -paketin, jota TTV:n sivuilla mainostettiin näin:

"Hyödyntämällä Elisa Mix M -tarjoukset nautit mm. suorista F1-lähetyksistä, muusta huippu-urheilusta ja Disney-klassikoista. Tutustu voimassa oleviin tarjouksiin täällä." Tämän puheen innostamana tilasin k.o. paketin tarjouksella 3kk hintaan 10e/kk + 3kk normaalihintaan 19,90e/kk (tuotesivulla hinnaksi ilmoitetaan kuitenkin 24,90e/kk!?) Kaikki muut kanavat alkoivat näkymään, muttei MTV MAX (HD), mistä ainoana käsittääkseni F1 lähetyksiä Suomessa voi seurata.

Laitoin asiakaspalveluun välittömästi viestiä asiasta ja ennen tätä jo oikeutenikin selvitin (Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta kopioitu: "Internetissä lähtökohta on, että myyjän ilmoittamat tiedot tuotteesta, esimerkiksi hinnasta ja ominaisuuksista ovat sitovia. Kuluttaja voi vaatia tuotetta verkkosivuilla tarjottuun hintaan sen jälkeen, kun hän on hyväksynyt tarjouksen tilaamalla tuotteen." Tämän toin ilmi myös reklamaatiossani asiakaspalveluun.

Viestiini vastattiin (19.2.2016) tylysti näin: 

"Hei!

Voimassa olevat TTV:n kampanjat löydät täältä:

http://www.ttv.fi/kampanjat.htm

Formula 1 kuuluu MTV Total Sport -kanavapakettiin, eikä siis suoraan Elisa Mix M -pakettiin. Elisa Viihteeseen MTV Total Sport -paketin saa 1kk:n ajaksi veloituksetta ja tämän jälkeen seuraavat 5kk hintaan 24,95e/kk.

Ystävällisin terveisin,

**
Elisa asiakaspalvelu"

Vastasin heti takaisin ja vaadin uudelleen F1 lähetysten katsomiseen tarvittavia kanavia näkymään samaan rahaan, kuten myyntipuheessa oli luvattu. Viestiini ei enää vastattu. Sittemmin TTV:n sivuilta on poistettu maininta F1-kisoista Elisa M -paketin mainospuheessa. Alkuperäisestä sivusta minulla on onneksi kuvakaappaus olemassa. Tuotesivulla muuten lukee "Elisa Mix M on 14+6 kanavan kattaus...". Kanavia tosin paketiin kuuluu vain 13 !! + 6.

(EDIT: Itseasiassa tuotesivulla, otsikossa lukee 15+6 !!! Mitä ihmettä te touhuatte?)

 

Pitääkö tässä nyt vielä mennä eteenpäin tämän asian kanssa, vai kytkettekö luvatut kanavat näkymään?

Nytkin on jo parit F1 harjoituskoostelähetykset mennyt ohi!!

Samalla asiani kuntoon hoitava voisi tarkistaa, että HD-linkitysasiat ovat kunnossa, pyydä viestillä parituskoodia.

Pitäisikö Animal Planet HD:n näkyä, koska SD kuuluu pakettiin? Ei ainakaan nyt näy. Entäs valinnainen History Channel? Sama juttu, HD ei näy. Eikä HD kanavia ainakaan erikseen ole valittavissa, joten kuvittelisin, että on paritusongelma?

Edit: Työntekijän nimi poistettu viestistä //Tiude-

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mikäli olet uutisia seuraillut, olet varmasti huomannut Maikkarin järjestämän pienen yllärin koskien juuri F1 -lähetyksiä. Nuo erilliset kanavat/palvelut, joista vielä viime vuonna näki Formulat on tälle vuodelle poistettu ja siirretty tuonne Total Sport -paketin alle.

Luin tämän jutun eilen/toissapäivänä ja se on varmasti tullut yllätyksenä myös operaattoreille, jotka ovat aiemmin voineet tarjota näitä F1 -kanavia ilman, että asiakas joutuisi tilaamaan Total Sportin. Nyt se ei enää ole mahdollista, koska kanavia operoiva taho, eli Maikkari on tehnyt muutoksen omiin kanaviinsa/palveluihinsa.
Nyt sitten on turha kanavapaketti tuo Mix M. Stana! Huijausta! 16.12.15 tilattu 3kk 0€ ja 3kk normi hintaa! Ja nimen omaan kysyin HALVINTA mahdollista formula pakettia! Nyt kus...n asiakasta rajusti öögaan!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
arho kirjoitti:
Nyt sitten on turha kanavapaketti tuo Mix M. Stana! Huijausta! 16.12.15 tilattu 3kk 0€ ja 3kk normi hintaa! Ja nimen omaan kysyin HALVINTA mahdollista formula pakettia! Nyt kus...n asiakasta rajusti öögaan!

Tuolloin Mix M -paketti täytti nuo vaatimukset. Ja tuolloin kun olet kanavan tilannut, ei Elisallakaan ole varmasti ollut minkäänlaista tietoa siitä, että F1 -lähetykset lakkaavat paketissa olleelta kanavalta ja ne siirretään kokonaan toiseen kokonaisuuteen. Nyt kun kanavaa ja F1 -lähetyksiä operoiva ja hallinnoiva taho, eli Maikkari, päätti lopettaa tuon kanavan ja laittaa Formulat Total Sportin alle, ei Elisa (tai mikään muukaan maksukanavia tarjoava operaattori) voi tuota kanavaa enää asiakkailleen tarjota.

Vika ei siis ole Elisassa vaan MTV:n johtoportaassa, joka päätti tehdä tällaisen muutoksen ja kuluttajille se tuli täysin puun takaa.

Elisa Viihteen maksullisten kanavien sopimusehdot sanovat seuraavaa:

 

Elisa ei vastaa ohjelmapalvelun sisällöistä. Sisällöistä vastaavat oikeuksienhaltijat. Elisa ei vastaa ulkopuolisten ohjelmatoimittajien ohjelmien muutoksista, häiriöistä tai keskeytyksistä eikä näistä aiheutuvista haitoista tai vahingoista asiakkaalle.

 

Elisa ei vastaa kolmannen osapuolen tarjoamista palveluista, tietoliikenneverkon tai muiden toiminnallisten osien toiminnasta sekä niiden mahdollisista vaikutuksista palveluiden toimivuuteen.
Vähän toisella tavalla kohdellaan asiakkaita esim DNA:lla. Heidän sivuiltaan kopioitua:

"Kanavayhtiö MTV on päättänyt, että MTV Max -kanava on 1.2.2016 jälkeen tarjolla ainoastaan MTV Total - ja MTV Total Sport -kanavapaketeissa.

Mikäli sinulla on jo tilattuna Mix 8 -kanavapaketti, on se 1.2.2016 lähtien nimeltään DNA Mix 8 Premium. Premiumasiakkaana MTV Max -kanava säilyy kanavavalikoimassasi, vaikka se poistuu uusmyynnistä. Tästä on lähetetty asiakkaillemme tiedote kirjeitse tällä viikolla."

Lukee sopimusehdoista mitä hyvänsä, joka tapauksessa jos mainostetaan tuotetta jossa näkyy suorat F1 lähetykset ja olen sellaisen tilannut, kuuluu minun se tilaamani tuote saada. Olkoon sitten Mtv:n kanava tai joku muu. Jos ei muita vaihtoehtoja ole, niin Elisa varmaankin tarjoaa sitten samaan rahaan tuon mtv total paketin!?

Eikö kukaan, joka asioita osaa / uskaltaa hoitaa voi ottaa tätä asiaa hoitaakseen?

tai edes delegoida tätä jollekin, jolla on päätösvaltaa asioihin?

Tämä mykkäkoulu Elisan puolelta johtaa siihen, että joudutaan kohta soittelemaan kuluttajavirastoon. Sitä rumbaa tuskin kumpikaan osapuoli haluaa? Näinkin pienen asian takia.
Ei täysin vastaa otsikkoa, mutta onkohan Elisaa noteerattu ns. vanhojen asiakkaiden tarjouksessa? Kyse on siis Total Sportin tyrkyttämisessä vanhoille asiakkaille 149€ hinnalla vuoden loppuun. Ei ole ainakaan toistaiseksi kuulunut mitään, Elisan asiakas on mielestäni Total Sport tilaaja siinä missä kortinkin tilaaja.

Odotellen soittoa tai postia, josko se sieltä tulisi, olisi kiva tietää jo etukäteen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Ei kai Elisa nyt mitään tarjouksia vanhoille asiakkaille anna. Olen ollut yli 2 vuotta MTV Total tilaaja eipä mitään tarjouksia ole näkynyt.
Vanha asiakas tarkoittaa tässä f1 kauden päätteeksi irtisanottua, noin mtv3 tuntuisi asian pyöräyttävän. Olisi kohtuullista jos Elisa myös tarjoaisi tämän, kun maikkarikin niin tekee.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Hei 
 • ?

  Pahoittelen, että TTV:n sivustoilla näkyi kuvauksen osalta vielä vanhentunutta tietoa. Kyse on tosiaan MTV:n tekemästä muutoksesta, jonka johdosta 1.2 jälkeen ei myydä enää muita F1 sisältäviä paketteja, kuin MTV Totalia/Total Sporttia. 

  Muutoksen myötä M-paketin hinta laski 24,90e/kk->19,90e/kk. Ymmärrän tietysti sinulle koituneen harmin, mutta valitettavasti ei ole mahdollista lisätä uudelle tilauksellesi enää jo niiden osalta poistunutta kanavaa. Tämä on Elisasta riippumaton päätös. 

  TTV:n sivujen osalta nuo virheet on nyt ilmoitettu. Osa onkin jo korjattu ja esimerkiksi kanavien määrän suhteen korjaukset tehdään mahdollisimman pian. Sinulla on tällä perusteella tietysti oikeus irtisanoa tilaamasi M-paketti ja siihen liittyvistä laskutusasioista voimme keskustella tarkemmin, jos laitat minulle yksityisviestiä. Linkitystiedot voit lähettää minulle samalla. :)

  Pakettiin kuuluu HD kanava, vain jos se on luettelossa erikseen manittu. Mainitsemiesi kanavien osalta HD versiot eivät siis kuulu peruskanaviin. 
 • Osallistu keskusteluun