Vastattu

HA35 signaalitaso

  • 1 helmikuu 2019
  • 8 kommenttia
  • 465 katselukerrat

Minusta tuntuu, että HA35:n ulostulotaso on alhainen, kun en saa televisiosta kuin olemattomat äänet ilman vahvistinta. Voiko sitä jotenkin säätää? Mobiilikenttä on kyllä hyvä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi harriolavi 3 helmikuu 2019, 20:23

Pakko tunnustaa, että äänen valinta "kotiteatteri" oli lipsahtanut pois päältä
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Eli ongelmana on liian alhainen äänitaso?

Tuo HA35 on ilmeisesti hybridimodeemi. Sen kautta tulee netti, eikä se sinällään vaikuta äänen voimakkuuteen millään tavalla. No tietenkin silloin, jos netti on poikki niin ei varmaan äänikään kuulu.

Äänen voimakkuuteen vaikuttavia laitteita ovat digiboksi, vahvistin ja TV. Miten olet laitteet kytkenyt? HDMI-kaapeleilla? Erillisillä äänikaapeleilla (optinen, koaksiaali, RCA)? Onko digiboksin asetuksista valittu äänitilaksi "Paras mahdollinen", "Kotiteatteri" vai "Digitaalinen stereo"?

Jos osaat kertoa hieman tarkemmin on huomattavasti helpompaa auttaa, kun tietää lähtökohdat, eikä tarvitse ottaa kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja huomioon.

Kuitenkin ihan ensimmäiseksi kokeilisin laittaa digiboksin äänitilaksi "Kotiteatteri". Silloin boksin äänilähtö asettuu kiinteälle (maksimi)tasolle, eikä boksin äänenvoimakkuutta voi/tarvitse säätää, vaan voit säätää sitä vahvistimesta tai TV:stä (riippuen, miten laitteet on kytketty tai miten niitä käytät). Jos taas haluat säätää äänenvoimakkuutta boksin kautta, niin valitse äänitilaksi "Paras mahdollinen" tai "digitaalinen stereo". En tätä kuitenkaan suosittele, koska silloin äänen voimakkuuteen vaikuttaa enemmän kuin yhden laitteen säätö >>> tulee helposti sekavuutta.
Valinta on kotiteatteri, jotta 3/2 monikanava toimii.
Modeemin ja digiboxin välillä olen koittanut sekä kaapelia että WiFiä, ei eroa. Digiboxin ja TV:n välillä on HDMI.
Vielä täydennyksenä: Tarkoitan eroa äänitasossa, kun vaihdan normaalitelevision (antenni) käytön Elisan kautta katsomiseen. Ääni hiljenee lähes kuulumattomaksi ja taas palatessa antennikäyttöön alkaa huuto
Ei ollut vika HA35 modeemissa. Anteeksi epäilyni. Aikani viriteltyäni kotiteatterin vahvistinta niin jo on äänitasot sopivat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Katsotko muuten Viihdeboksin kautta IPTV (500+) vai antennikanavia (1-20)?

Itse asun kaapelitaloudessa ja katselen suoraan telkkarin kautta hyvin harvoin, mutta nyt kun testasin niin totesin, että telkun kaapelikanavilla äänitaso on selkeästi suurempi kuin vastaavalla Viihdeboksin IPTV-kanavalla. Eli sama homma kuin sinulla (antenni vs. IPTV). Vai onko myös boksin kautta antennikanavat hiljaisempia kuin tv:n kautta?

Sensijaan boksin kaapelikanavat ovat (korvakuulolla) samalla tasolla kuin tv:n vastaavat. Olenkin järjestänyt boksin kanavat siten, että kaikki kaapelin kautta tulevat ovat "esillä", IPTV kanavat ovat piilotettuna. (Siksi en ole tuohon aiemmin kiinnittänyt mitään huomiota, eikä se jatkossakaan minua tule häiritsemään, mutta ymmärrän kyllä kohdallasi täysin, että on harmittavaa, kun noin toimii).

Eipä tuolle taida ihan helposti olla mitään tehtävissä asiakkaan päässä.
Pakko tunnustaa, että äänen valinta "kotiteatteri" oli lipsahtanut pois päältä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Pakko tunnustaa, että äänen valinta "kotiteatteri" oli lipsahtanut pois päältä
Hyvä kuitenkin, että syy löytyi! 🙂

Osallistu keskusteluun