Häiriö Elisan Viihde palvelun tallenteissa 11.9.2018 alkaen

  • 18 syyskuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 583 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 1196 kommenttia
Ei viitsitä ilmeisesti sanoa että palvelimien kapasiteetti ei riitä, vaan sanotaan että on "häiriöitä".... :)

Alla siis kyseinen vikatiedote:
"

Häiriö Elisan Viihde palvelun tallenteissa 11.9.2018 alkaen

Häiriö alkanut: 11.9.2018
Arvioitu korjausaika: 21.9.2018 klo 16:00
Elisa Viihde palvelussa on havaittu ajoittain ilta-aikaan häiriöitä erityisesti tallenteiden katselussa. Vika ilmenee mm. kuvanlaadun heikkenemisenä ja tallenteiden latautumisena katselun aikana.
Vian selvitys- ja korjaustoimet ovat käynnissä.
Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa haittaa.
"

http://corporate.elisa.fi/uutishuone/tiedotteet/tiedote/?id=21920149222533

3 kommenttia

Nämä häiriöt ovat jatkuvasti tulleet pahemmiksi, ja ilmenevät juuri parhaaseen katseluaikaan. Toivottavasti asia korjataan nopeasti!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
En tiedä mitä palvelimia Elisa käyttää, mutta ainakin Amazon Cloud on skaalattavissa nopeasti niin kapasiteetiltaan kaistassa kuin itse palvelimessa. Elisa on lisäksi teleoperaattori, joten on perin ihmeellistä, etteivät palvelut toimi. Ehkä kannattaisi lakata tarjoamasta Elisa Viihde -sovelluksia edes ilmaisina näytteinä, jos eivät toimi kovin hyvin edes 50 megabitin laajakaistalla.
Käyttäjätaso 1
YLE-kanavien tallennukset eivät yleensä palikoidu niin herkästi kuin MTV3-kanavan tallennukset. Tallennuksien laatueron varsinaiseen lähetykseen huomaa helposti jopa putkitelevisiolla. Värit ovat haaleammat ja yksityiskohdissa on enemmän "aliasing artifacts" eli siis samantyyppistä kuin esim. uutisankkurilla on liian yksityiskohtainen puku päällä niin se "elää" koko ajan ainakin putkiruudussa. Boksi vissiin skaalaa HD-laadun jotenkin huonosti SCART-signaaliin, koska antennilähetyksissä tuollaista ei näy ainakaan läheskään noin vahvasti. Kaikki tämä siis tapahtuu vaikka ei latailisi ollenkaan. Toisaalta Aition videot eivät näistä ongelmista kärsi mikä on outoa. Siellä yleensä tulee täydellä laadulla tai sitten latailee ja pätkii. Selvästi siis heidän puolella nämä ongelmat ovat.

Osallistu keskusteluun