Kysymys

HD kanavien ääni ei toimi

  • 12 kesäkuu 2014
  • 12 kommenttia
  • 12919 katselukerrat

Ongelma on että kaikkien (HD)  kanavien ääni on pelkkää "särinää" PAITSI mtv3 HD joka toimii normaalisti.  Kuva on hyvä kakilla kanavilla mutta ääni ei toimi. Mikä neuvoksi ?

12 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Hei juhiss,

Milloin ongelma on alkanut? Onko boksilta yhteys televisioon hdmi:llä vai scart-johdolla?
Ongelma on ollut pitkään, en ole vaan jaksanut tehdä asialle mitään, ehkä viime syksystä ? Boxi on HDMI piuhalla kiinni telkkarissa mutta ääni tulee optisesti vahvarille.
Käyttäjätaso 4
Oletko kokeillut äänien toimintaa ilman tätä vahvarin mukana oloa? Toimiiko äänet silloin normaalisti?
Hmm joo ääni toimii normaalisti televisiosta kuunneltaessa kaikilla kanavilla. 

Eli vika boxin optisessa lähdössä ja vain tietyillä HD kanavilla ? Vaikea uskoa että vika vahvistimessa kun toimii muilla kanavilla ihan normaalisti ja jopa maikkarin HD kanavalla. Mikä sitten muuttuu noilla muilla HD kanavilla äänen suhteen ? 
Käyttäjätaso 4
Niin no tarkkaan en osaa valitettavasti tuosta sanoa, kun käytössä on muitakin laitteita, kuin nämä meidän laitteet. Kyllä hyvä olisi kokeilla toisella optisella johdolla esimerkiksi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Nyt ilmeisesti kyseessä siitä kuuluuko ja toimiiko Dolby Digital äänet vai ei.

MTV3 HD:lla ei lähetetä DD ääniä ollenkaan, vaan tulevat samalla tekniikalla kuin SD kanavillakin, eli muistaakseni kait mpeg-2 stereo koodattuna. Ylen HD kanavilla ja esim. Eurosport HD lähettävät äänet pelkästään DD äänillä joko stereona taikka 5.1 monikanava ääniraidoilla. 

Ero siinä millä tavalla äänet lähtevät boksista ulos digitaalisena eli optisella kaapelilla. DD äänet lähtevät muuttumattomina DD "äänidatavirtana" ja mpeg-2 ääni muutetaan PCM ääniksi.

Eli ilmeisesti jotain pielessä asetuksissa (sekä boksissa että vahvarissa) taikka vahvistimessa, sekä lisäksi palstalla muistaakseni jotain tarinaa että jollakin boksilla jos sekä hdmi että optinen kaapeli yhdistettynä niin tulisi ongelmia. Ainakin N8100 boksissa ei ongelmaa ole.

Muut voinevat tarkentaa ja korjata...
Onkohan tämä tilanne vielä Netgem 7700 boksilla:

Tällä hetkellä Dolby Digital monikanavaäänet eivät toimi HD-lähetyksissä. Mutta näitä monikanavaääniä tullaan lisäämään kuitenkin heti alkuvuodesta, joten odotellaan siis tätä.

 

 

https:///t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Dolpy-Digital-%C3%A4%C3%A4net/m-p/336337#M24174
Käyttäjätaso 4
Hyvä huomio anterolta tuo, jos siis käytössä on tämä Netgemin uusin boksi.
Joo toi dolby homma vois hyvinkin olla se mistä tämä johtuu. Käytössä on vanha musta boksi, mikälie malliltaan.. ?

Jos boxin valikosta menee ääni kohtaan ja yrittää vaihtaa esim HDMI-ääni asetusta niin ruutu menee mustaksi ja ei tee enää mitään sen jälkeen. virrat pois ja päälle niin herää taas henkiin. Asetus ei siis muutu...

Valitettavasti vahvistin ei tue hdmi:n kautta ääntä niin ei voi kierrättää kuvaa ja ääntä hdmi:llä vahvarin kautta telkkarille.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
jos vanha musta boksi eli sama kuin mulla siis n8100

Niin itsellä siis menee niin että hdmi telkkaan ja optinen vahvistimeen.

Boksi asetukset ääni ja kuva valikossa:

näyttötila: 1920*1080i50

hdmi-ääni: pois

tv-scart: rgb

tv-muoto/näyttö: 16:9 / normaali

ääniformaatti: dolby digital

oletus kieli ja tekstitys: suomi

Näillä itsellä toimii äänet kaikilla kanavilla oikein, tekstitys pitää käsin laittaa ylen hd kanavilla päälle, ja kuva oikeassa muodossa...
antero kirjoitti:
Onkohan tämä tilanne vielä Netgem 7700 boksilla:

Tällä hetkellä Dolby Digital monikanavaäänet eivät toimi HD-lähetyksissä. Mutta näitä monikanavaääniä tullaan lisäämään kuitenkin heti alkuvuodesta, joten odotellaan siis tätä.

 

 

https:///t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Dolpy-Digital-%C3%A4%C3%A4net/m-p/336337#M24174

Minulla ainakin toimii monikanavaäänet. Esim. Tartu Mikkiin on hyvä ohjelma tarkistaa toimivuus.
Minulla on noiden DD äänien kanssa sellainen tuo Netgem7700 boksi, että saan kyllä DD-signaalia stereona ulos kaikilta Hd-kanavilta. Mutta 5.1 ääntä saan ulos ainoastaan HBO:n livekanavalta, mutta HBO:n ohjelmakirjastosta tulee äänet vain stereona. Kierrätän äänen ja kuvan siis vahvistimen kautta HDMI:llä. Samanlainen tilanne, vaikka kytken laitteen optisella äänijohdolla vahvistimeen ja HDMIn suoraan telkkariin, olen niitä tässä kokeillut eri variaatioilla..

Osallistu keskusteluun