Kysymys

hdcp- varmentamisessa tapahtui virhe!!

  • 7 heinäkuu 2012
  • 6 kommenttia
  • 4438 katselukerrat

Yhtäkkiä viihde boxi alkoi valittaa "hdcp-varmentamisessa tapahtui virhe". Mistä johtuu? Eilen toimi ihan normaalisti kaikki ja tänää kun yritin käynnistää boxia niin joka kanavalla valittaa tota. vähän ajan kuluttua näyttö muuttuu vaa siniseks! Koitin palauttaa tehdasasetukset, vaihdoin hdmi kaapelia ja vaikka mitä, mutta ei näytä toimivan mikään........ 

MITÄ TEEN?????

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Onko väliin laitettu hdmi kytkin, joka sohlaa? Jos on koita ilman ilman. Tarkista johtojen liiitokset, jotta nr ovat kiinni.

Itse törmäsin vastaavaan taannoin. Ongelman syytä en aivan saannut selville. Oletus on että jokin kuvasuhdemuutos esim. Maikkarilla saa varmenneketjun rikki. Itselläni ongelma ratkesi käynnistämällä molemmat laitteet uudestaan. Joten tämä voisi auttaa. Pahimmillaan valmiustilassa käynti ei riitä vaan virtajohtoa irti noin puoleksi minuutiksi. Muuta en keksi.
Ei oo välissä mitään kytkintä. Kaikki johdot kävin myös yksitellen läpi, näyttöön ilmestyy kuitenkin aina sama teksti. Ja nuo virtajohdon on irrotettu myös 😞
Käyttäjätaso 2
Harmaassa Netgemissä taisi olla niin, että kun äänenvoimakkuuden (siis boksista) naputteli täysille ja siitä vielä kerran niin tekee tuon hdcp-kättelyn uudestaan. Voisi kokeilla.
srout kirjoitti:
Harmaassa Netgemissä taisi olla niin, että kun äänenvoimakkuuden (siis boksista) naputteli täysille ja siitä vielä kerran niin tekee tuon hdcp-kättelyn uudestaan. Voisi kokeilla.
Pacessa ei ole tätä toimintoa. 😉
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Vastaavan kättelyn voisi koittaa tehdä niin, että siirtyy televisiolla toiseen kuvaläheteeseen ja sitten palaa takaisin tähän hdmi-kaapelin näyttämään kuvaan. 

Virhe johtunee siitä että televisio ei vastaa oikein sille heitettyy varmennehaasteeseen. Siksi digiboksi ei näytä kuvaa, Ongelman pitäisi vain tulla hd-tasoiesssa kanavassa. Siis ongelmaa ei pitäisi olla sd-tarkkuuden kanavailla. Irse kärsin tästä muutaman kerran harmaalla boksilla. Laitteiden sammuttelu ja käyminen toisessa kuvalähteessä auttoi. 
Jouduin vaihtamaan SCART-kaapeliin, kun tuo virheilmoitus alkoi taas yhtääkkiä pomppia  ruutuun. Mitään ei ole muutettu. Eilen toimi. Aika surkea muutenkin tämä boxi

Osallistu keskusteluun