Vastattu

Heikko Signaali /Kanavaa ei voi näyttää

  • 4 tammikuu 2017
  • 16 kommenttia
  • 3484 katselukerrat

Hei Tampereelta! :)

Uuden pienen mustan elisa viihde digiboksin kanssa on mennyt hyvin kuukausia, mutta nyt yhtäkkiä ei ole millään saanut tv-osiota toimimaan. Elisa Viihteen valikko, tallenteet ja Yle areena näkyvät hyvin, mutta ongelma on se kun valitsee katselukohteeksi perus TV:n, näkyy ruudussa vain mustaa, satunnaisia pikseleitä ja ääntä ei kuulu. Kaikki kanavat tällaisia.

Kokeilin tosiaan kaikki mieleen tulevat keinot hoitaa homma: kaikkien johtojen tarkistus ja paikoillaan ovat, uudelleenkäynnistys, virtajohdon irroittaminen minuutiksi, hdmi-johdon vaihto, hdmi-johdon paikanvaihto ja tehdasasetusten palauttaminen+kanavahaku.
Valitettavasti tilanne on pysynyt aivan samana kaikesta huolimatta. Modeemi ja televisio toimivat tarkoituksen mukaisesti tämän sähläyksen pohjalta.

Ilmoituksessa lukee "Heikko Signaali" ja tehdasasetusten palauttamisen jälkeen "Kanavaa ei voi näyttää".

Mikähän mahtaa olla vialla ja miten sen korjaa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Prinsessaponi 5 tammikuu 2017, 10:39

Shiara: Hyvä että testasit uutta antennijohtoa! Onko digiboksin asia saatu jo selvitettyä? Asia voidaan selvittää myös tätä kautta yksityisviestillä: http://elisa.fi/palstatiimi 🙂
Katso alkuperäinen viesti

16 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Vika voi olla antennijohdossa, digiboksin virittimessä, antennirasiassa tai asuntosi ulkopuolella. Ensimmäinen on omalla vastuullasi, kolmen jälkimmäisen osalta voit tehdä asiasta vikailmoituksen operaattorille.
Vau kiitos nopeasta vastauksesta!

Katsoin juuri antennijohtoa ja sitä hitaasti pyörittämällä digiboksin reiässä huomasin, että mustassa ruudussa rupesi pikseleitä vilisemään. Välillä myös isompia pikseleita joissa näkyi kuvaa.

Ulkoisesti johto näyttää olevan kunnossa, mutta kuulostanee sinullekin siltä että kannattaa uusi käydä hakemassa ja katsoa sitten mikä tilanne?
Kävin kaupasta hakemassa uuden antennijohdon. Harmittavasti sama ongelma päällä tämänkin kanssa ja mitään kanavaa ei näy lähetyksenä, vain mustaa.
Kiitos avusta vian etsinnässä ja asian selvittämisessä. Soitan huomenna vikailmoituksen operaattorille ja puretaan asiaa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Shiara: Hyvä että testasit uutta antennijohtoa! Onko digiboksin asia saatu jo selvitettyä? Asia voidaan selvittää myös tätä kautta yksityisviestillä: http://elisa.fi/palstatiimi 🙂
Moi.
Muuten samat ongelmat mutta uusi kanavahaku löytää kanavat, ehkä n. kuukauden ajan on kanavat pitänyt hakea vähintään kerran viikossa. Onko tähän jotain vinkkiä? Tai pystyykö hakemaan kanavat jotenkin manuaalisesti?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Moi.
Muuten samat ongelmat mutta uusi kanavahaku löytää kanavat, ehkä n. kuukauden ajan on kanavat pitänyt hakea vähintään kerran viikossa. Onko tähän jotain vinkkiä? Tai pystyykö hakemaan kanavat jotenkin manuaalisesti?


Ongelma saattanee johtua nyt digiboksin uusimmasta päivityksestä. Oletko huomannut, katoaako kanavat aina yön aikana?
Illalla kun telkkarin avaa niin ongelma tulee esiin, eli yö/päivän aikana kanavien näkyminen häviää.
Päivitys oli maaliskuulta ja uusin asennettu eilen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Maaliskuisessa firmwaressa ei ollut kyseistä bugia.
Antennisignaalin voimakkuus lienee tähän hukkailuun syypää.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Jos uusi ohjelmistopäivitys on asennettu vasta eilen, silloin vian ei pitäisi olla siinä. Kannattaa nyt seurailla signaalitasoja. Onko ne hyvät/huonot, tai heitteleekö tasot paljon? Toimivuutta voisi kokeilla myös toisesta antennirasiasta jos mahdollista. Jos antennirasiassa on vielä esim t -haaroitin, kannattaa kokeilla myös ilman sitä.
Minulla on nyt viimeisen päivityksen jälkeen hävinnyt kaikki "normikanavat". Ensin 3 ja 4. Sain ne uudelleen haettua, sitten eilen illalla katosi loputkin. Vain HD-kanavat + "taivaskanavat" näkyvät. Tunti tehtiin töitä jo puhelintuen kanssa. Käytössä musta boxi, tehdasasetukset ajettu moneen kertaan, antennikaapeli vaihdettu. Nuo puuttuvat kanavat näkyvät valikossa, mutta ruudut mustana ja teksti "kanavaa ei voi näyttää". Tavallisen digiboksin kanssa nuo puuttuvat kanavat näkyvät loistavasti, mutta ei siis viihteellä. Harmittaa vietävästi.
Täällä perjantaina toimi kaikki ok.
Lauantaina hävis peruskavavia kuten "Arki" nimimerkiltä.
Sunnuntaina osa noista pe-la välisenä yönä kadonneista kanavista oli palannut, mutta
sitten oli vähinnyt muita kanavia. Eli nyt EI näy perus 1,2 (hd näkyy), fox, jim, 5, 6 jne....
Kuitenkin nämä kaikki kanavat näkyvät kun elisa viihteen ottaa välistä pois, eli menee telkkarin omalla virittimellä. Johdot on tarkistettu ja testattu, on tehty alustusta, päivitystä, resetointia, kaikkea mahdollista mitä vaan on ohjetta ollut ja mielikuvitusta löytynyt.
Maksukanavat näkyvät moitteettomasti.
Onko tosiaan niin, että täällä saa joka aamu jännittää mitkä peruskanavat tänään näkyy ja mitkä ei?
Eihän tälläisella laitteella sitten tee yhtään mitään jos sillä ei edes näe ilmaiskanavia.
Aika kallista toimimatonta tekniikkaa.
Tampereelta terve !

Samalla linjalla mennään kuin ylemmätkin ... On tää ny ihm juttu jos yhtäkkiä lakkaa kanavat näkymästä.. Olen tehny kaikki maholliset, boxi johto irti - painettu 3sekkaa virta nappulaa -> Ei auta ! , scartissa ei mtn vikaa, eikä antennin johdossa !

Kaikki tehty mitä ylemmissä kommenteissa mainittu. Laittakaa ny oikea päivitys digiboxiin jos siit johtuu.. Itella tuo musta pieni laatikko boxi ja mulla on elisa viihde.. Ei tästä ny aleta maksamaan jos ei ny kanavia saada toimimaan ! Ja muutenki on tuo oma kiinteä laajakaistan modeemi katkassu nettiyhteyden muutaman kerran päivässä.. mistähän lie sekin johtunee... 😠
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Viihteen boksissa voi olla heikompi viritin kuin telkkarissa / toisen mallisessa digiboksissa. Jos peruskanavien kanssa on ongelmia, kannattaa kokeilla toista antennijohtoa + kanavahaku. Mikäli siitä ei ole apua, laita palstatiimille asiasta yksityisviesti niin tutkitaan tarkemmin (http://elisa.fi/palstatiimi).

Sauli_p:n viestiin kommentti että ainakin keskustassa oli eilen yleinen kaapeli-tv -vika, tänään kanavien tulisi näkyä taas normaalisti. Mainitsit tuossa myös katkeilevan nettiyhteyden, sammuuko linjavalo kun netti katkeaa? Onko sinulla laitteita sekä langattomasti yhteydessä modeemiin että langalla? Katkeaako kaikista netti samanaikaisesti?
Lainaan vanhaa ketjua: Valitin asiakaspalveluun että kutonen ja digikanavat ei näy. No nehän sieltä lähettämään uuden haarottimen ja antennijohdon, propsit siitä! No kanavat lähti näkymään uudella haaroittimella mutta minkä johdon ne mulle lähetti? Ylempi siis uusi lähetetty, alempi käytössä oleva.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kuvan perusteella tuo voisi olla F-liittimen kevytversio, josta kierrelukitus on jätetty pois ja korvattu jousilla.

F-liittimiä käytetään Suomessa mm. kaapelimodeemeissa, yhteisantenniverkkojen tarvikkeissa (kuten muuntimet, vahvistimet, haaroittimet ja jaottimet) ja satelliittivirittimissä.

Yhdysvalloissa F-liittimiä käytetään myös televisioissa ja digibokseissa.

Osallistu keskusteluun