HG635 Home Gateway

  • 24 huhtikuu 2020
  • 2 kommenttia
  • 675 katselukerrat

1  Otsikossa mainitun reitittimen ohjeissa sanotaan, että jos käytössä on samaan aikaan useampia WLAN-laitteita, suositellaan että osa laitteista yhdistetään 2,4 GHz WLAN - verkkoon ja osa verkkoon 5GHz. Jos käytetään samaan aikaan kannettavaa tietokonetta ja Elisa Viihdettä (digiboxi & TV), miten po. ohjetta tulisi noudattaa?

2   Jos reitittimen Internet - valo vilkkuu (ei siis pala tasaisesti), onko jommankumman taajuuden asetusten viimeistely vielä kesken eli vaaditaan jatkotoimenpiteitä? 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 4

5 GHz wifi-verkko on helposti vähemmän ruuhkainen wifi-verkon taajuus, jolloin toimivuus ja nopeus voi olla parempi. 2,4 GHz taas läpäisee esimerkiksi rakenteita paremmin. Eli jos haluat jakaa eri laitteita eri taajuuksille käytettäväksi, voit esim. kokeilla etäisyyksien mukaan kumpaa laitetta kytket kumpaankin. Osa laitteista, kuten esim. useimmat pelikonsolit ja vanhemmat puhelimet tai tietokoneet eivät tunnista 5 GHz verkkoa ollenkaan, jolloin 2,4 GHz wifi-verkko on näille laitteille ainoa vaihtoehto. :slight_smile:

Jos internet-valo vilkkuu se vain tarkoittaa sitä, että tiedonsiirto on käynnissä internet-yhteyden kautta, eli netissä liikkuu tavaraa parhaillaan. Ei siis kannata siitä huolestua :blush:

Kiitokset draakille. Sain hyvää tietoa kysymyksiini. 

Osallistu keskusteluun