Vastattu

Hidastelua yhteydessä ja pätkimistä c5200n purkissa

  • 4 joulukuu 2019
  • 6 kommenttia
  • 449 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 2 kommenttia

Morjesta,

Minulla on tuollainen Bewan c5200n (vm 2010?), joka on nyt alkanut viime kuukausina temppuilemaan. Yhteysnopeus on kutakuinkin tasan puolet entisestä (speedtest antoi ennen n. 96Mbs, nyttemmin 40-46...). Liittymä tyyppi on 100M. Ajoittain esiintyy myös merkittävää haittaa aiheuttavaa pätkimistä, jonka ainoa korjaustapa on purkin uudelleen käynnistys. Purkin valot näyttävät kuitenkin katkonkin aikana että kaikki kunnossa, mutta data ei kulje. 

Boksi on tässä vikaa selvitellessä tullut resetoitua useammankin kerran, mutta oire ja nopeus säilyy samana. On lisäksi manittava että kun pätkimistä on tapahtunut, on myös tv satunnaisesti kadottanut hetkellisesti signaalin. Se ei liene boksin aiheuttamaa kuitenkaan?

Välillä pätkimistä ei ole muutamaan viikkoon tapahtunut, mutta nopeus on kuitenkin pysytellyt tasaisen matelevana jatkuvasti.

Kaikki laitteet on kytkettynä ethernet kaapelilla, joko suoraan purkkiin tai kytkimen kautta, mutta tällä ei ole toimintaan ollut vaikutusta. Myös asunnon muita “antenni”pistokkeita on kokeiltu

 

Mitähän tälle vielä pitäisi tai voisi tehdä?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 9 joulukuu 2019, 16:16

Kiitos asiakasnumerosta 🙂 Tsekkasin linjaa ja mitään suoraan linjavikaan viittaavaa en tuolla nyt suorilta nähnyt, enemmänkin veikkaan että ongelmana on tosiaan tuo suhteellisen iäkäs modeemi. Pistin uutta tulemaan laitetakuun piikkiin, tulee lähipostiin ja Posti ilmoittelee kun noudettavissa. Vaihtele samalla mukana tulevat johdot käyttöön kun laitetta vaihtelet :blush:

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Hyvää iltaa.

Kyseinen modeemi alkaa viettää pian vuosikymmenen juhlapäiviään ja 9-vuotiaana laittaisin jo eläkkeelle. Uusi modeemi Elisalta nimeltään Arris on nykyaikaisempi ja sillä lähtee rullaamaan. Jos sinulla on Elisa Viihde, ole yhteydessä asiakaspalveluun ja siellä lähetetään ilmaiseksi uuden. Tämä ennen kaikkea siinä sopparissa, jossa Viihteen mukana modeemi ylipäätään tuli mukana. Jos näin ei ole tapahtunut, ei ole onneksi kallis sijoitus. Sijoita heti parempaan nettiin.

Noin vanhassa modeemissa ei oikein kannata vikoja alkaa rajata…

Nyt soi Memorylane - You’ll Never Break Me (Original Mix).

Käyttäjätaso 3

Moro @Fibu ! Voit päivittää profiiliin asiakasnumerosi, niin voidaan toki vielä linjaa mittailla ja kurkata täältä suunnilta. Mutta kuten hpguru tuossa jo mainitsi niin alkaa tuolla laitteellakin jo ikää jonkunverran olemaan, eli mahdollistahan on myös että tuo modeemi alkaa jo vetelemään viimeisiään. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Noin vanhassa modeemissa ei oikein kannata vikoja alkaa rajata…

Jos laitteessa on pistotulppavirtalähde, aina kannattaa kokeilla toisella vastaavalla virtalähteellä.

On lisäksi manittava että kun pätkimistä on tapahtunut, on myös tv satunnaisesti kadottanut hetkellisesti signaalin.

 

Tämä viittaisi kyllä ennemmin verkkovikaan kuin modeemiin.

Kannattaa ottaa yhteys vikapalveluun ja kysyä, miltä tilanne verkonvalvonnasta näyttää.

Morjesta,

Kiitoksia vastauksista. 

Profiilissa on nyt asiakasnumero jos tuota linjaa viihtitte vilkaista. Paketti tosiaankin on Elisa Viihde, sitä kautta tuo edellinenkin purkki on kotoisin. Ehkä sen sietäisi sitten vaihtaa, ellei nyt muuta ilmeisempää löydy.

Erikoisen hommasta tekee se, että pätkiminen on hyvin satunnaista, välillä 10 minuutin, tunnin tai viikon välein, mutta nopeus on jatkuvasti puolittainen.. 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kiitos asiakasnumerosta :) Tsekkasin linjaa ja mitään suoraan linjavikaan viittaavaa en tuolla nyt suorilta nähnyt, enemmänkin veikkaan että ongelmana on tosiaan tuo suhteellisen iäkäs modeemi. Pistin uutta tulemaan laitetakuun piikkiin, tulee lähipostiin ja Posti ilmoittelee kun noudettavissa. Vaihtele samalla mukana tulevat johdot käyttöön kun laitetta vaihtelet :blush:

Kiitoksia,

Purkki saapui tänään, ja nyt tehtyjen mittausten perusteella data liikkuu liittymälle normaaliin tapaan (ja jopa aiempaa paremmin). Uskokaamme, että pätkimiset liittyivät samaan asiaan ja palaillaan asiaan mikäli tarvetta esiintyy :sunglasses:

 

 

Osallistu keskusteluun