Kysymys

HUONO SIGNAALI

  • 25 joulukuu 2010
  • 6 kommenttia
  • 1860 katselukerrat

Miksi esim Voice:lle (378 Mhz) antaa viestin huono signaali eikä näytä. Myöskään Liv ei näy. TV1 (330 Mhz)  ja useimmat muut näkyy. Kaikki kanavat näkyivät vanhalla digipoksilla 10 vuotta ennen "Viihteelle"  vaihtoa. TV -signaali tulee kaapelista.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Apuja löydät oheisesta ohjeesta kohdasta "Viihde Kaapeli":
http://www.elisa.fi/asiakastuki/700.3/elisa-viihde/8812/maksukanavat-tai-maksuttomat-lisakanavat-eivat-nay-digiboksi-ilmoittaa-huonosta-signaalista/

Lisäksi kannattaa tehdä laajennettu kanavahaku uudelleen sekä varmistaa, ettei kaapeliverkkoon ole kytketty samanaikaisesti muita digibokseja, jotka voivat viedä signaalista liikaa eikä signaali näin ollen tule tarpeeksi vahvana Viihde-digiboksille.
Täällä on havaittu samanlaisia ongelmia DVB-T signaalin kanssa viimeaikoina. Liv ei näy lähes ollenkaan, kuva pikselöityy tosi pahasti. Voice/TV5 näkyy satunnaisesti hyvin. Muiden kanavien kanssa ei ole ongelmia.

EDIT: Tyttiksen mukaan Voice/TV5 meni rikki silloin kun sieltä lähetettiin Tukiaisen hääohjelmaa ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen ei ole näkynyt Voice aamuisin.
Käyttäjätaso 4
Täällä myös liv signaali heiluu reilusta 30-90 eli ajoittain paljon pikselöitymistä.
Mistä voisi ihan oikeasti johtua, että tässä talven aikana kun LIV tuli DVB-T jakeluun niin Voice on lakannut näkymästä? Pikselöityy  ihan hirmuisesti tuo kuva sekä LIV:illä että Voicella. Muut DVB-T kanavat näkyy ongelmitta. Kyse on siis live DVB-T kuvasta, tallenteet näkyvät luonnollisesti ongelmitta. Kukaan ei ole käynyt käpälöimässä antennia tietääkseni.

Miksi esim Voice:lle (378 Mhz) antaa viestin huono signaali eikä näytä. Myöskään Liv ei näy. TV1 (330 Mhz)  ja useimmat muut näkyy. Kaikki kanavat näkyivät vanhalla digipoksilla 10 vuotta ennen "Viihteelle"  vaihtoa. TV -signaali tulee kaapelista.


-Kannattaa siirtää kaapelimodeemi ja kaikki sähköjohdot mahdollisimman kauaksi digiboksille menevästä antennijohdosta
(itse tässä järjestelin laitteita uudestaan ja kyseiset kanavat lakkasivat näkymästä ja sai yllä olevilla toimenpiteillä näkymään taas)

-Jos ei auta niin kaapeli modeemi pois päältä ja ilman haaroitusta johtokiinni, niin selviää johtuuko vain laitteista
Kanavahaku on tehty uusiksi pari kertaa jo tässä parin viikon aikana.

Tänään aamupäivällä ei näkynyt VoiceTV, tällä hetkellä se näkyy ongelmitta. LIV ei näy nyt illalla ollenkaan, aamulla en muista kokeiltiinko sitä edes.

Outo vika?

Kyseessä ei ole kaapelitalous vaan antennisignaali on peräisin harava-antennista katolta ja Saunavision / Viihteen kanssa ei ole aiemmin ollut DVB-T kanavien näkymisen kanssa ongelmia.

Osallistu keskusteluun