Kysymys

Huono signaali IPTV-signaalia ei löydy

  • 28 maaliskuu 2016
  • 10 kommenttia
  • 462 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
  • Vakituinen vieras
  • 68 kommenttia
Minulla on pidemmän aikaa aina yrittäessäni HD-kanaville tullut otsikon ilmoitus huonosta signaalista. Olen resetoinut modemin ja palauttanut tehdasasetukset yms. Mikään ei tunnu auttavan. TV:n avatessa tulee viesti Yhdistetty Ethernetillä ja kanavat vaihtuu digiboksin säätimellä peruskanavilla. Nettiyhteys tuntuu toimivan kohtalaisesti, joskin ajoittain tietokoneilta putoaa Internet-yhteys, joka palautuu, kun koneen käynnistää uudelleen. Joskus auttaa Windowsin vianselvitys, jossa tukee erilaisia vietejä puuttuvist averkkoprotokollista tms.

Tallennetut HD-ohjelmat näkyvät, joskin tallenteet usein pätkivät hiukan. Kuva saattaa pysähtyä pariksi sekunniksi.

Minulla on Zyxel VMG3326-D20A modemi ja digiboksi on musta NetGem N8100-1TC.

Mikä tähän mahtaisi auttaa.

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Taitaa nettiyhteytesi pätkiä. ADSL ilmeisesti kyseessä?
Onko jotain jatkoksia puhelinrasian ja modeemin välissä, jos on niin pois? Mitä kertoo http://speedtest.net elisan palvelimelle?
Käyttäjätaso 1
Elisa Viihde ja ADSL omakotitalossa Etelä-Espoossa. Kuparikaapeli. Maksiminopeus pitäisi olla 20 Mbps.
Speedtest antoi tänään 12,5 Mbps download ja 0,7 Mbps upload. Aikaisemmat testit ovat antaneet yleensä n. 15 Mbps.
Ei ole jatkoksia ja kaapelikin on lyhyt. Kaapeli vaihdolla ei ole ollut vaikutusta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Lisääppä profiiliisi asiakasnumerosi, josko huomenna joku palstatiimiläinen tämän bongaisi ja pääsisi katsomaan linjaa tarkemmin.
Käyttäjätaso 1
Asiakasnumero löytyy profiilistani. Ei ole kukaan tainnut tätä kuitenkaan bongata.
Vaihdoin vielä kerran sekä puhelin, että antennikaapelit. Ei vaikutusta. Edelleen tulee ilmoitus "huono signaali - IPTV-signaalia ei löydy".
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuo vaikuttaisi nyt olevan modeemin ongelma. Tsekkasin sun laajakaistalinjan ja linja näyttää hyvältä ja nopeutta modeemille tulee päälle 17M. Koska pätkimistä on myös tallenteissa ja yhteys putoilee välillä laitteilta, uskon vian jäävän nyt modeemiin joten tilasin sulle uuden. Toimituksessa menee muutama arkipäivä. 🙂
Käyttäjätaso 1
Kiitos! Uusi modemi tuli tänään ja IPTV-signaalin ongelma on poissa. Speedtest antoi nyt kuitenkin nopeudeksi vain 7,6Mbps/0,8Mbps.
Käyttäjätaso 1
Hei, painoin vastaa nappia liian nopeasti ja yksi kysymys jäi pois. Miksi puhelimessa näkyy nyt kaksi verkkoa: Koti_28A5 ja Kotii_28A5_5G?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hei, painoin vastaa nappia liian nopeasti ja yksi kysymys jäi pois. Miksi puhelimessa näkyy nyt kaksi verkkoa: Koti_28A5 ja Kotii_28A5_5G?

Uusissa modeemeissa on myös 5GHz wlan vanhan 2.4GHz:n lisäksi.
Kai noita nopeustestejä ajelet ihan piuhan päästä?
Käyttäjätaso 1
Kiitos, voisi tuon 5GHz mainita myös pikaoppaassa, nii ei tulisi turhia kysymyksiä! Tai ehkä sen näkisi, jos ymmärtäisi nuo kirjainkoodit, kuten Dual Band Wireless AC/N Combo WAN Gigabit gateway with USB.

Ajoin Speedtestin läppärillä, joka on langattomassa. Aikaisemmi se on antanut ihan samoja nopeuksia, kuin HomePlugiin kytketty pöytäkone. Ajoin vielä uudet testit ja nyt molemmat anoivat nopeudeksi 15,3 Mbps. Edellinen oli ilmeisesti joku tilapäinen iltapäiväruuhkatilanne.

Yksi ärsyttävä piirre uudessa modemissa on verkkolaitteen leveä mötikkä, joka estää viereisten pistorasioiden käytön. 5-paikkaiseen jatkojohtoon voi enää kytkeä 3 laitetta. Jos tämän kytkee reunimmaiseen, se osuu virtakytkimen päälle ja sammuttaa virra!
Yhtä kertaa lukuunottamatta aina kun käynnistän pitemmän tauon jälkeen television ja digiboxin katsellakseni Maksu-TV kanavaa (Viasat Golf) tulee viesti "huono signaali IPTV signaalia ei löydy". Ainoa (ja varma) keino saada kuva näkymään on sammuttaa ja uudelleenkäynnistää modeemi, mikä kestää pari minuuttia. Jos sitten sammutan TV:n ja digiboxin vain lyhyeksi aikaa, maksukanava käynnistyy moitteetta. Ilmaiskanavat toimivat moitteitta, mutta niihin taitaa tulla signaali kaapeliverkosta antennikaapelin kautta. Maksu TV:n signaali tulee rivitaloyhtiön jakokeskukseen kuitua pitkin ja sieltä kuparilla puhelinpistorasiaan, josta 5 m johdolla ZyXEL modeemiin. Siitä 1 m Ethernet kaapelilla Elisan hopeanväriseen pyöreäreunaiseen digiboxiin. Ethernet-kaapelilla löytyy verkkonopeutta yli 50 M ja langattomastikin koko ajan yli 30 M. Kaapeleita olen kopeloinut ja vaihtanut ilman vaikutuksia.

Osallistu keskusteluun