Vastattu

Internet yhteys pätkii uudella modemilla

  • 17 heinäkuu 2014
  • 33 kommenttia
  • 3195 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

33 kommenttia

Kannattaa myös kokeilla vaihtaa modeemin paikkaa. Joskus pelkästään modeemin siirto lähemmäs ikkunaa tai huoneiston toiselle puolelle saattaa vaikuttaa radikaalisti yhteyden laatuun.

Nyt tässä on jumppaa suoritettu. Laite on rintamamiestalossa jossa on peltikatto. Reititin on yläkerrassa..Häirinneekö toi katto sitten ?

Kun seuraa laitteen signaalipalkkeja, se vaihtelee 1 - 4 tolpan välillä vaikka laite on paikallaan eikä mikään liiku lähellä, ei edes tuule, joten puutkaan ei pitäisi noin vaikuttaa ?

Putookohan siitä sitten viimeinenkin palkki siinä vaiheessa kun katkoo yhteyden ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Voisit toki kurkata Cellmapperista miten sijoitut Elisan mastoihin/tukiasemiin nähden. Käytätkö minkälaista taajuutta tällä hetkellä? Oletko kokeillut lukita laitetta jollekin taajuudelle esim. 800MHz?

Myös erillinen ulkoantenni (tai jopa parikin) mastoon suunnattuna voi parantaa tilannetta ja vakauttaa yhteyttä.
Voisit toki kurkata Cellmapperista miten sijoitut Elisan mastoihin/tukiasemiin nähden. Käytätkö minkälaista taajuutta tällä hetkellä? Oletko kokeillut lukita laitetta jollekin taajuudelle esim. 800MHz?

Myös erillinen ulkoantenni (tai jopa parikin) mastoon suunnattuna voi parantaa tilannetta ja vakauttaa yhteyttä.


Lukitsin tuon 4G asentoon. Masto on melkeinpä näköetäisyydellä. Voisiko toi purkki olla rikki kun signaalion voimakkuus heiluu 1 - 4 palkin väliä ?
Tänä aamuna katkesi Netflixin filmin katselu. Nopeastihan toi nousee uudestaan tulille mutta alkoi sen verran taas v.....aan ettei filmi enää kiinnostanut
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Onko sinulla muita laitteita mobiililaitteita, joissa Elisan liittymä? Toimiiko netti näissä laitteissa normaalisti?

Ei ole muita seurattavia kuin tämä. Tämäkin toimi mielestani ensimmäisen viiko aivan ok, tai en havainnut yhteyden katkeamisia. Nyt pleikkari ja Netfliksin käyttö on katkennut kesken "session".

Harkitsen jo hitaamman ja kalliimman lankalaajakaistaan palaamista. Mutta pitää tää ensin tutkia. Pitää tilata toinen samanlainen reititin ja seurata tekeekö samaa.


Nyt tein sitten tehdasasetuksiin palautukset, kun kaatui yhteys nettiin taas hankalassa kohti. Jos vielä jatkuu, pitänee lankaan palata.


Vilkaisin vielä tilannettasi. On kyllä vähän mysteeri miksi yhteys noin käyttäytyy. Sinänsä kyllä käyttöalue on aika isojen muutosten alla juuri tällä hetkellä ja mitään muuta en tähän nopeasti keksi selitykseksi. Arvioitu yksi päivitys 6.6 tulevaksi ja toinen sitten n. kuukauden sisään perään. Pitäisi 4G yhteyksien laatu ja nopeus kasvaa näillä toivottavasti merkittävästi. Itse tietenkin voit päättää jos kiinteän haluat ottaa. Mieti tuplalaajakaistaakin jossa on molemmat kimpassa.
Nyt alkaa hiat palaa tän 4G reitittimen kanssa. 1 - 2 tunnin välein hukkaa yhteyden internettiin. Nyt pitää reitittimen alkusivulta katkaista mobiilidata ja kytkeä uudelleen. Pelisessio menee v....si ja filmin katselussa pakollinen kusitauko.
Pitänee alkaa selvittään minkälainen sopimus tän kanssa on tehty. Joutuuko tätä kuin kauan maksaan, vai saisko hitaampaan ja kalliimpaan lankaan vaihdettua.
Käyttäjätaso 7
Oletko jo varmistanut, onko ongelma verkossa vai laitteessa, vai kenties sim-kortissa?
Oletko jo varmistanut, onko ongelma verkossa vai laitteessa, vai kenties sim-kortissa?

Milläpäs minä ne varmistan ? Tehdas "bootin" olen tuolle tehnyt, käyttis väittää olevan ajantasalla. Signaalin voimakkuus on ton oman mittarin mukaan 3,


Aiemminkin toi katkoi, mutta nousi itse tulille samantien takaisin, Tänään parin katkon jälkeen piti käydä ulkona "jäähyllä" eittei tule kalustovaurioita, kun pelisessio katkesi pahimmalla hetkellä. Käsin piti toi sitten tehdä, että yhteys palautui,
Näyttäisi, ettei toi yhteys katko jos ei yhteyttä kuormita. Nyt aamulla reitittimen yhteys on aikalaskurin mukaan säilynyt, Ongelma esiintyy jos katsot esin Netflixiä (samsung TV :n sovellus) tai pelaat PS4 verkkopeliä. Molemmat ovat piuhalla reitittimessä.

Ja, nythän se oli taas reittitin kyykännyt, aikalaskuri oli nollaantunut. Eli nyt oli sitten itse noussut "tulille". Nyt ei muuta käyttöä kuin läppärillä tätä viestiketuja kirjoitellut ja tämä on wlanilla reitittimessä.

Osallistu keskusteluun