Kysymys

IR häiriö vituttaa - edelleen!

  • 23 tammikuu 2011
  • 3 kommenttia
  • 2088 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Pakko vaan todeta että tämä IR on tässä Elisa viihteen digiboxissa ihan perseestä. Vituttaa toi ns. "painikeluuppi" mihin tämä paska joutuu aina käynnistyessään. Mua ei kiinnosta kuunnella television ledien lämpenemisen aiheuttama häiriö digiboxin IR vastaanottimelle. Kaikki muut laitteen eivät tuosta tunnu olevan moksiskaan, joten tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa. Asia on teknisesti hanskattu paremmin muissa laitteissa. Elisan boxi on vain umpisurkea.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
On totta, että läheskään kaikkien laitteiden kanssa tätä ei esiinny, mutta useiden laitteiden kanssa kyllä:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010041211457190_ul.shtml

Toivottavasti tähän saadaan parannusta seuraavan digiboksimallin kanssa, sillä kyseessä on varsin ikävä häiriötilanne. Ongelmalle ei kuitenkaan ole mitään tehtävissä nykyisen boksin kanssa, koska kyse on pitkälti boksin rakenteesta.
Samanlainen ongelma alkanut ihan itsestään yhtäkkiä ja ei ole mitään energiansäästölamppuja lisätty yhtään minnekkään, On kokeiltu toisen boksin kaukosäädintä. Ja kyllä tuo aika hanurista kuulostaa että lamput sekottaisi laitetta, ei ole muut ir-kaukosäätöiset laitteet pykinyt yhtään.


Pakko vaan todeta että tämä IR on tässä Elisa viihteen digiboxissa ihan perseestä.  toi ns. "painikeluuppi" mihin tämä  joutuu aina käynnistyessään. Mua ei kiinnosta kuunnella television ledien lämpenemisen aiheuttama häiriö digiboxin IR vastaanottimelle. Kaikki muut laitteen eivät tuosta tunnu olevan moksiskaan, joten tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa. Asia on teknisesti hanskattu paremmin muissa laitteissa. Elisan boxi on vain umpisurkea.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Aikaisemmin on jo ollut mielessä postata tätä sivuaviin ketjuihin yksi teoria ja tässä se nyt tulee...

Auringonvalo.

Olen nimittäin muutaman kerran laittanut merkille, että aurinkoisena päivänä jos tuolle digiboksille tulee jostain raosta SUORAA auringonvaloa niin sen ohjautuminen putoaa liki nollaan. Varsinkin näin talviaikaan kun aurinko paistelee hyvinkin matalalta niin (ainakin omassa tapauksessani) sen säteet tavoittavat TV:n alapuolella olevan digiboksin aika helposti jos sälekaihtimet on vähänkään auki. Auringonvalohan sisältää ties mitä aallonpituuksia jotka sitten todnäk sekoittavat tuon digiboksin ah, niin herkän, IR-vastaanottimen. No, viestiketjujen perusteella se nyt tuntuu sekoavan mistä tahansa...  :D

Mutta kannattaa itse kunkin tuo(kin) asia huomioida. Ei se tosin poista sitä tosiasiaa, että ko. laite on turhan herkkä tuonkaltaisille häiriöille, itselläni muiden laitteiden kanssa ei vastaavia ongelmia esiinny.

Osallistu keskusteluun