Vastattu

Kaapelimodeemi katkoo yhteyttä

  • 16 syyskuu 2014
  • 4 kommenttia
  • 3896 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 6 kommenttia
Eli tämmöinen ongelma ollut riesana jo kesäkuusta lähtien. Yhteys siis katkeilee useita kertoja päivässä 1-3 min ajaksi.

Tämän kuun alkuun saakka modeemina oli BeWAN C5200, kunnes sitten asiakaspalvelusta lähetettiin uusi tilalle (Pace C2300). Mitään muutosta ei asian suhteen tapahtunut.

Yhteys katkeilee satunnaisin väliajoin eikä mitään tarkkaa syytä tunnu löytyvän. Kuitenkin esim. useiden välilehtien aukaiseminen yhtä-aikaa tuntuu pistävän netin maihin melko usein.

Tulisiko kenellekkään mieleen mikä voisi olla syynä? Aivan uskomattoman V-mäinen vaiva varsinkin kun tulee jatkuvaa yhteyttä vaativia pelejä pelattua usein.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi IBF 3 lokakuu 2014, 15:17

Juu ratkaisu löytyikin tuossa viikko sitten. Eli emolevyni verkkokorttia varten tehty softa Killer network manager oli päivittänyt itsensä jossain välissä ja sieltä oli asetuksista mennyt päälle "kaistanleveyden hallinta" joka sitten jostain syystä pätki nettiä ainakun liikaa rasitusta ilmeni.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • Olitko kokeillut modeemia toisessa antennirasiassa? Myöskin, vaihdoithan uuden modeemin myötä johdot ja haaroitinkappaleen uusiin, jos sellaiset sait? :)

    Kuinka usein yhteys katkeaa sinulla?

    Olihan sinulla laitteet kytkettynä modeemille verkkojohdolla/testattu toimivuus verkkojohdolla, ettei ongelma johdu langattomasta verkosta? :)

    ps. Lisäilehän asiakasnumerosi tietoihisi, niin voidaan auttaa paremmin tarvittaessa!
  • Ennen siis yhteys katkeili aivan satunnaisesti, joskus saattoi mennä 6h ilman katkeamista ja välillä 5 min välein.

    Mutta nykyään tuon uuden modeemin hankkimisen jälkeen tosiaan vaikuttaa siltä, että yhteys katkeaa vain jos avaan selaimessa usean välilehden samaan aikaan, siis kaksikin välilehteä lataamassa samaan aikaan riittää jo katkaisemaan yhteyden. Kuullostaa ihan uskomattomalta, mutta näin se tuntuu menevän. Eri selaimia on kokeiltu ja sama homma jokaisessa.

    Tämä siis tapahtuu vain tällä yhdellä pöytäkoneella, joka on verkkojohdon takana. Taloudessa myös 2 läppäriä langattomalla yhteydellä,  joissa samaa ei tapahdu. Netti kuitenkin katkeaa kaikilta talouden laitteilta ja modeemilla menee n. 2 minuuttia saada yhteys takaisin.
    Käyttäjätaso 7
    Kunniamerkki +5
    Onko sinulla Pace kaapelimodeemi?

    Minulla JA yhdellä tutulla sama ongelma kun yhteys on kuormitettu liikaa ja modeemi sekoaa - tämä aiheuttaa sitten linjalta putoamisen. Välillä se ei putoa linjalta modeemivalojen mukaan, mutta yhteydessä ei silti bitti liiku. Ei aina tällaista, mutta usein. Etenkin kotiverkon kuormitus aiheuttaa suuresti tuollaisen ongelman, kuten vaikkapa tietojen siirto läppäriltä modeemissa olevaan USB-muistilaitteeseen ja eritoten kun tietoa siirtyy paljon.

    Tämä ongelma on Elisalla tiedossa, Palstalla on ketjuni asiasta, mutta eipä ole ketään asia silleen kiinnostanut. Johtuu varmaan siitä, että ratkaisua ei ole ja koskee vain satunnaisesti niitä, jotka sattuvat käyttämään välillä yhteyksiä yli-innokkaasti.
    Juu ratkaisu löytyikin tuossa viikko sitten. Eli emolevyni verkkokorttia varten tehty softa Killer network manager oli päivittänyt itsensä jossain välissä ja sieltä oli asetuksista mennyt päälle "kaistanleveyden hallinta" joka sitten jostain syystä pätki nettiä ainakun liikaa rasitusta ilmeni.

    Osallistu keskusteluun