Kysymys

Kaapeliverkko ja sinivalkoinen Pace

  • 19 helmikuu 2014
  • 4 kommenttia
  • 1707 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • Tiedonjyvä
  • 875 kommenttia
Reklamoin Elisalle siitä, että kaapeliverkon Netgem boksi ei pitänyt YLE HD kanavien tekstitysasetuksia, jos boksin sammutti. Vastauksena reklamaation kerrottiin, että kyseessä on ko. boksin "ominaisuus", eikä ohjelmistoa enää kehitetä. Korjauksena lähetettiin tuo surullisen kuuluisa sinivalkoinen paholaisen keksintö. Kun kysyin vaihdon aikataulusta, minulle kerrottiin, että molemmat boksit toimivat hetken aikaa "päällekkäin", joten mitään katkosta ei pitäisi tulla. Uusi boksi saapui eilen, ja pelonsekaisin tuntein panin sen tulille illalla...

Jo ensiasennuksen aikana se vilautti ominaisuuksiaan. Kaksi ensimmäistä kanavahakua jämähtivät paikoilleen, ja boksi täytyi buutata (ainakin luulin niin...). Asennuksen aikana boksia täytyi "käyttää", eli tehdä useita kaukosäädin toimintoja, ja lukemani pani toimimaan r a u h a l l i s e s t i. Kun asennus oli mennyt läpi ,alkoi boksiin tutustuminen. Käytössä huomasin laitteen vasteen kaukosäätimeen hidastuvan. Mitä pidemmälle käyttö eteni, niin sitä pidempään täytyi odottaa, että boksi reagoi uuteen painallukseen. Kunnes viive kasvoi niin pitkäksi (yli minuutin), etten enää jaksanut odottaa vaan buuttasin boksin taas. Sitten alkoi MTV3 HD:n etsintä, muuten näytti kanavat löytyvän ihan hyvin. Mutta vaikka tein haun uudelleen, niin ko. kanavaa (23) ei löytynyt. No, näkyisiköhän se kanava sitten IPTV paikalla (513)? Ei näkynyt. Pelkkä musta ruutu. Pitäisiköhän salausavaimet päivittää? Vaihto(yritys) Viihde palveluun, jolloin boksi jämähti. Kauankohan tässä menee? Kokeillaan, eli jatketaan aamulla...

Aamulla boksi olikin "palautunut", mutta sitä MTV3 HD:tä ei näkynyt. Tehdasasetusten palautus, ja pelin aloitus alusta. Kaikki menikin hyvin, ja se MTV3 HD:kin löytyi (23), mutta ei näy. Pelkkä musta ruutu. Salausavainten päivitys; ei auta. Kanava ei vaan näy.... Ei näy myöskään Eurosport HD..., eikä Bonuskanava, eikä National Geographic. Näissä boksi kertoo kanavien vaativan tilauksen. MTV Finland (Music Television) sen sijaan näkyy...

Sitten kysymyksiä:

  1. Pitäisikö nuo kaapeliverkossa pelkällä kanavakortilla näkyvät kanavat näkyä myös tällä boksilla (Netgemillä ne näkyivät)?
  2. Tuo hidastuminen käytössä, ja elpyminen kun vaan odottaa, viittaa kyllä vahvasti softabugiin? Onko sitä muut huomanneet?
  3. Kuinka tuon MTV3 HD:n saa näkyviin, vai saako lainkaan?
  4. Toimiiko tämä Pace 7100 samoin kuin Netgem 7600, eli se vastaanottaa kaapeliverkosta myös nuo HD kanavat, ja maksukanavat, ja boksi toimii vain "salauksen purkajana" (eli nuo kanavat eivät kaapeliverkossa tule IPTV:nä)?

4 kommenttia

1 Pacella pitäisi näkyä samat kanavat kuin vanhalla Netgemillä

2 Pacella on tuo hidastumisongelma, joka esiintyy vaihtelevasti

3 Olisikohan tuo boksin linkitys vielä kesken tai mennyt pieleen. Yhteys vikapalveluun.

4 Toimii samalla tavalla.

Huom! Vain yksi boksi voi olla samanaikaisest linkitettynä asiakastunnukselle.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
antero kirjoitti:
...
3 Olisikohan tuo boksin linkitys vielä kesken tai mennyt pieleen. Yhteys vikapalveluun.

...

Huom! Vain yksi boksi voi olla samanaikaisest linkitettynä asiakastunnukselle.

Linkityksen puutteellisuudesta en oikein ole varma, kun tallenteet ja kaikki muukin toimii OK.

Tuosta yhden boksin rajastahan on paljonkin kirjoitettu, mutta se taas sotii sitä vastaan, mitä tekninen tuki nimen omaan sanoi vaihdosta.

Ei täällä palstalla enää ketään Elisalaisia ole?
Kanavien linkitys (provisiointi) on erillään muusta linkityksestä ja siinä voi olla myös yksittäisenkin kanavan linkitys toimimatta.

Minullakin on pari kertaa kadonnut yksittäisen kanavan oikeudet ja soitolla vikapalveluun asia on korjaantunut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
V12 kirjoitti:
Tuosta yhden boksin rajastahan on paljonkin kirjoitettu, mutta se taas sotii sitä vastaan, mitä tekninen tuki nimen omaan sanoi vaihdosta.
Niinpä. Kyllä samalla liittymällä voi olla linkitettynä useampi kuin yksi boksi kerrallaan tekniikan puolesta. Se syy , miksi Elisa ei sitä halua tehdä , on ihan puhtaasti kaupallinen. Siis kyllä sinä saat useamman boksin käyttöösi , jos maksat siitä. No eivät ole toistaiseksi suostuneet laittamaan niitä samalle tunnukselle , mutta ei sillekään mitään teknistä estettä ole.

Nimimerkillä "kokemusta on"  :smileygrin:

Osallistu keskusteluun