Kanavat ei näy ja N7700 jumittuu

  • 1 huhtikuu 2017
  • 3 kommenttia
  • 313 katselukerrat

Hei, seuraavanlaisia ongelmia boxin kanssa.

Tehdasasetukset palautettu ja kanavat uudelleenjärjestelty nyt useaan otteeseen, joten alkaa hiertämään. Meillä on antennisignaali suht huono, joten perus iptv kanavat (yle 1 hd ym) olen järjestellyt vakiopaikoille eli 1, 2, 3 jne. Mutta boxi haluaakin näyttää ensisijaisesti antennisignaalin kautta nyt näitä peruskanavia väkisin. Jos otan antennijohdon pois, niin näyttää ensin esim. Yle 1 ja sitten vaihtuu yle 1 hd heti perään ja se sitten joko näkyy tai ei näy. Jonkun ajan kuluttua saattaa ensin äänet kadota ja sitten hetken päästä menee jumiin kokonaan. Tämä ei ole ollut ongelma ennen vaan alkoi n. 1-2vkoa sitten.

Muita ongelmia:

- kaukosäätimen toimintasäde todella heikko - joutuu tähtäämään todella tarkasti
- netflix sovellusta käytämme usein ja tässäkin usein jumittumista, sekä yhteysongelmia (Tv:n oman netflix sovelluksen tai pc:n kautta ei ongelmia)
- hbo nordic oli jonkun aikaa käytössä, mutta siinäkin jatkuvia yhteysongelmia herjasi

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Moikka Jurriz, ja tervetuloa palstalle! Tee ensin seuraavat hommat (järjestyksessä), niin katsotaan tokeneeko:

1. Tarkista että digiboksi on suoraan verkkojohdolla (RJ45) kiinni modeemissa, modeemin porttia 4 tulee välttää, portit 1-3 ok. Langatonta yhteyttä voi toki käyttää jos verkkojohdon vetäminen ei ole mahdollista.

2. Sammuta digiboksi ja modeemi. Kytke modeemiin virrat, ja resetoi se painamalla "reset"-nappia 20 sekuntia. Katso että laite väläyttää valoja resetin merkiksi.

3. Kun nettiyhteys taas toimii, ota digiboksista virtapiuha irti, ja samalla kun kytket sen takaisin kiinni, pidä virtanappia pohjassa kolme sekuntia. Tämä pakottaa digiboksin hakemaan päivityksiä.

4. Kun kuva palautuu normaaliksi, paina digiboksin virtanappia nopeasti viisi kertaa peräkkäin palauttaaksesi sille tehdasasetukset.

5. Kokeile toimiiko nyt kunnolla.

Peruskanavat IPTVN:yli ei ole kaikilla alueilla tuettu ominaisuus, joten boksi pyrkii ensisijaisesti virittämään ne antennin kautta. Kanavalistan järjestelyssä on tässä päivityksessä bugi, joten tällä hetkellä niitä ei kannata siirrellä manuaalisesti, tämä johtaa kanavalistan entistä pahempaan sekoamiseen.
Mielestäni käyttöliittymään pitäisi lisätä käyttäjälle mahdollisuus valita mistä lähteestä kyseistä kanavaa näytetään, nyt taitaa olla valintana ainoastaan antenni/kaapeli ja IP. Tämä varmaan toimii keskimäärin hyvin, mutta mitäs sitten jos laite saa kanavan signaalin useasta tornista? Nyt vaikuttaa siltä että käytettävä signaali arvotaan mielivaltaisesti ja jos huono tuuri käy niin boksi valitsee signaalin jolla kanava ei näy.

Esimerkki:
Kanavahaussa Kutonen kuitenkin näkyy useaan kertaan, eri taajuuksilta löytyvät. Välillä laitteen joutuu nollaamaan, milloin mikäkin sovellus tai vastaava ei enää käynnisty. Laitteen sisäinen muisti tyhjennetään, laite palautetaan tehdasasetuksille, eikä kytketä internettiin ennen ensimmäistä kanavahakua. Näistä toimenpiteistä huolimatta Kutosen näkyminen on arpapeliä, ilmeisesti toisesta tolpasta tuleva signaali on sen verran heikko ettei riitä kanavan näyttämiseen, eikä siis käytettävää signaalia voi kanavan kohdalla vaihtaa. Käyttöliittymän näkymässä "signaalin tiedot" kun selaa toimimattoman kanavan kohdalle näkyy vain teksti "Odota...", tuokin teksti varmaan kannattaa vaihtaa jonkin aikarajan jälkeen ennenkuin joku mummo/vaari kokee nälkäkuoleman vastaanottimen edessä.

Mielestäni käyttäjällä pitäisi olla mahdollisuus vaihtaa ja lukita käytettävä signaali tarvittaessa, olkoon vaikka piilotettuna käyttöliittymän uumeniin, kunhan mahdollisuus annetaan. Automatisaatio helpottaa toki käyttöä, mutta käytännössä tulee aina poikkeustilanteita joihin tarvitaan käyttäjän avustusta. Nykyisellään järjestelmä on kyllä hieno ja helppo käyttää, mutta käyttökokemus kanavien toimimattomuuden vuoksi surkea.

En voi kyllä suositella koko Elisa Viihdettä tälläisen käyttökokemusta heikentävän vian vuoksi. Laitetta saa olla kuitenkin melko usein nollaamassa, ja sitten onkin taas tuuripeliä toimivatko tietyt kuuluvuusrajoilla olevat kanavat.

Osallistu keskusteluun