Vastattu

Kanavia ei löydy DNA:n verkkotöiden jälkeen

  • 9 kesäkuu 2015
  • 42 kommenttia
  • 3056 katselukerrat

Tänään DNA:n verkkotöiden jälkeen musta Viihde digiboxi ei enää löydä mitään kanavia. On palautettu tehdasasetukset, ei vaan löydä. Vanha digiboxi löysi kanavat heti samalla antennipiuhalla. Mitä tässä on tehtävissä?

MODE EDIT: Muokattu otsikkoa haun selkeyttämiseksi
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Spaideri 9 kesäkuu 2015, 16:15

Juuri saamani tiedon mukaan tämä ongelma ilmenee osalla asiakkaista. Tilannetta selvitetään, ja tällä hetkellä konsti jolla ongelman voi kiertää on tehdä kanavahaku antenniverkon puolelta

EDIT: merkattu ratkaisuksi jotta nousee helpommin haussa
Katso alkuperäinen viesti

42 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Sama vika.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Onhan tehdasasetusten palauttamisen yhteydessä tehty varmasti kanavahaku kaapelipuolelta? Oletteko koittaneet näkyvätkö peruskanavat millään muulla laitteella? Ilmeisesti DNA on tehnyt jotain, ja pyrimme tässä juuri selvittelemään et mistä kiikastaa...
Vanhalla boxilla kaikki kanavat näkyy, sama antennijohto. Viihteen boxilla yritin monta kertaa, ei löytänyt ainuttakaan kanavaa. Joo ja kaapelipuolelta on koitettu.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Juuri saamani tiedon mukaan tämä ongelma ilmenee osalla asiakkaista. Tilannetta selvitetään, ja tällä hetkellä konsti jolla ongelman voi kiertää on tehdä kanavahaku antenniverkon puolelta

EDIT: merkattu ratkaisuksi jotta nousee helpommin haussa
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Siirretty omaksi aiheekseen
Käyttäjätaso 1
Antennihaku auttoi osin: Ylen HD-kanavat kanavapaikoilla 21, 22, etc. antaa edelleen virheilmon "Kanavaa ei pystytä näyttämään". (Nämä toimivat tosin Elisa Viihteen IPTV-kanavapaikoilla 511, 512, etc.)

Ylipäänsä nuo dna:n kaapelin ylemmän pään kanavat (kanavapaikka >20) ei näy. Ei siellä nyt oikein muita kiinnostavia olekaan kuin nuo Ylen HD-kanavat, jotka olis hyvä saada näkymään muutenkin kuin IPTV:nä.
Vantaalla ei myöskään löydy kanavat. Olen irrottanut johdot ja tehnyt tehdasasetusten palautuksen. Mitäs nyt?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eli väliaikaisena korjauksena kanavahaku antenniverkosta kuten tuossa ratkaisun kohdalla lukee.

Seurailen yhä tilannetta, mutta valitettavasti minulla ei ole uutta kerrottavaa tähän asiaan liittyen.
Minulla on vanhan mallinen (valkoinen) digiboxi, vaikuttaako asiaan?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuon pitäisi vaikuttaa vain uuteen mustaan pieneen digiboksiin, eikä vanhempiin digibokseihin. Kannattaa tehdä vielä varuilta automaattinen kanavahaku uudestaan tuolle valkealle boksille.
Ei toimi täälläkään. Uusi boksi kyseessä. Paikkakuntana Helsinki.
Nyt lähti toimimaan.
Vantaalla haku todella onnistuu antennikanavien puolelta.
Kaapelikanavat edelleen hukassa. Antennipuolella toimii. Olisi kiva saada HD-kanavat käyttöön täällä Vantaalla. Onkohan aikataulusta mitään tietoa? Aika ikävää, jos maksullinen palvelu tökkii päivien ajan.
Vastauksissa mainitaan jo haku antenniverkon puolelta joten lisään sen, että ne kanavalistan alkupuolella olevat YLEN. ym. HD-kanavat ei näy minulla mutta kun selaa  kanavalistaa eteenpäin niin sieltä löytyvät YLE. ym. HD-kanavat näkyy. Myös kaikki muut ilmaiskanavat näkyy, Eurosport jne. Mitä DNA oikein hommaili, asiakkaille ei edes ilmoitettu päivityksestä, paitsi niille jolla on DNA/Welho ADSL ja jotka saivat tiedon laskun yhteydessä. Edes Info-kanava ei näkynyt päivityksen jälkeen että olisi saanut tietoa.
Käyttäjätaso 1
bravda kirjoitti:
Vastauksissa mainitaan jo haku antenniverkon puolelta joten lisään sen, että ne kanavalistan alkupuolella olevat YLEN. ym. HD-kanavat ei näy minulla mutta kun selaa  kanavalistaa eteenpäin niin sieltä löytyvät YLE. ym. HD-kanavat näkyy. Myös kaikki muut ilmaiskanavat näkyy, Eurosport jne.

Niin ne kanavalistalla myöhemmin olevat (kanavapaikoilla 500+) HD-kanavat on ymmärtääkseni nimenomaan Elisa Viihteen omia IPTV-kanavia, joihin tällä DNA:n päivityksellä ei ollut tietenkään vaikutusta.
Haen antenniverkon kautta niinkuin tuli viesti hakea mutta tulee vaan teksti odota...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Siirretty N7600 digiboksia koskeva viesti omaksi aiheekseen
Täällä sama ongelma, eli antenni-HD-kanavat (esim. 21) eivät näy enää kanavahaun jälkeenkään DNA:n verkossa. Tähän olisi kiva saada pikainen ratkaisu, IPTV-HD-kanavat (500-alkuiset) eivät näy HD-tasoisina joten niistä ei ole korvikkeeksi.
Sama ongelma Espoossa mustalla boksilla. On kokeiltu tehdasasetuksen palautukset, virtajohdon tuuletukset, lukuisat automaattiset kaapelikanavahaut. Ei löydy mitään kanavia haulla. Haun eteneminen (ruudulla lukee NIT ja prosenttiluku) menee aika mielenkiintoisesti 2 prosenttiin asti, aikaa tähän menee varmaan minuutti pari, minkä jälkeen pamahtaa suoraan 100 prosenttiin ja tulee viesti, että kanavia ei löydy. Meneekö haku siis kunnolla läpi?

Onhan Elisa muuten päivittänyt tuohon kanavahakuun ne uudet taajuudet, joihin DNA siirsi kaapelikanavat?

Itse kun mitään asetuksia ei haussa pääse säätämään.

Antennihaku tosiaan toimii, mutta kuten joku mainitsikin, YLE:n HD-kanavat eivät silloin näy kaapelin kautta ja ip-kanavilla kuvanlaatu on kyllä aika huonoa. Eli olisi suotavaa, että Elisa korjaisi kaapelikanavien hakuongelman pikaisesti.
Dna:n töiden jälkeen ei pieni musta boxi löydä kanavia Helsingissä. En aiemmista kirjoituksista kaikkea ymmärtänyt, mutta antennihaulla sain jonkin verran kanavia näkymään. Aiemmin niitä oli paljon enemmän. Piti käydä ostamassa toinen antennipiuha, jotta sain telkun suoraan kytkettyä antenniin. Tosi huono homma tälläinen! Tuosta DNA:n muutoksesta on kuitenkin tiedotettu jo pitkän aikaa sitten, että ei pitäisi tulla yllätyksenä (operaattorillekaan, jos siitä johtuu). KOSKA ASIA SAADAAN KUNTOON? 
Käyttäjätaso 1
Milloin tämä korjataan?!? :smileyhuh:
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Korjaus pyritään tekemään mahdollisimman pian. Tarkkaa aikataulua en kuitenkaan osaa sanoa.
Onko tähän tullut mitään uutta?
Käyttäjätaso 5


  • Valitettavasti ei ole vielä mitään uutta kerrottavaa tähän liittyen 😕
  • Osallistu keskusteluun