Vastattu

Kanavien katselu ilman antennipiuhaa

  • 11 syyskuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 311 katselukerrat

Moi,

täällä on jonkin verran ollut keskustelua tästä aiheesta mutta selvää vastausta en mielestäni ole löytänyt. Käytän Netgem boksia ilman antennipiuhaa (pelkkä nettikaapeli) kaapelitaloudessa Pirkanmaalla. Otin antennipiuhan pois koska se aiheutti häiriötä kuvaan (pikselöintiä).

Kaikki kanavat näkyy ihan hyvin, mutta ajoittain kuva pimenee ja tulee ilmoitus "kanavaa ei voida näyttää". Tämä korjaantuu yleensä pelkästään kanavaa vaihtamalla, mutta on hiukan ärsyttävää silti.

Mistä moinen voi johtua ja pystyykö sitä jotenkin estämään.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 14 syyskuu 2017, 17:59

Suosittelisin siis asentamaan antennijohdon takaisin boksiin ja tekemään tehdasasetusten palautuksen, näin tuo ongelma mitä todennäköisimmin poistuu. :)Tai sitten ei.. Itselläni ei ole mitään vikaa peruskanavissa, mutta tallenteet pikselöityvät välillä todella pahoin. Jopa puolet kuvasta saattaa olla hetkellisesti täyttä pikselimössöä. Tehdasasetusten palauttaminen digiboksille ei todellakaan korjaa ongelmaa. Nettiyhteydessä ei ole vikaa, se toimii moitteetta, käytössä olevat kaapelit myös ok.Otin antennipiuhan pois koska se aiheutti häiriötä kuvaan (pikselöintiä).Kannattaa testata myös toisella antennijohdolla. Jos sinulla on televisiossa sopivat virittimet, testaa peruskanavien näkyvyyttä television omilla virittimillä. Mikäli myös telkkarin virittimillä ilmenee vastaavaa ongelmaa, kannattaa tarkistuttaa antennirasian kunto ja signaalitasot.
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Hei theace ja tervetuloa Palstalle!

Elisa Viihteessä peruskanavat tulee aina ensisijaisesti antenni - tai kaapeliverkon kautta, lukuunottamatta pieniä alueita Pohjanmaalla, jossa peruskanavat tulee netin kautta. Suosittelisin siis asentamaan antennijohdon takaisin boksiin ja tekemään tehdasasetusten palautuksen, näin tuo ongelma mitä todennäköisimmin poistuu. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Suosittelisin siis asentamaan antennijohdon takaisin boksiin ja tekemään tehdasasetusten palautuksen, näin tuo ongelma mitä todennäköisimmin poistuu. :)

Tai sitten ei.. Itselläni ei ole mitään vikaa peruskanavissa, mutta tallenteet pikselöityvät välillä todella pahoin. Jopa puolet kuvasta saattaa olla hetkellisesti täyttä pikselimössöä. Tehdasasetusten palauttaminen digiboksille ei todellakaan korjaa ongelmaa. Nettiyhteydessä ei ole vikaa, se toimii moitteetta, käytössä olevat kaapelit myös ok.

Otin antennipiuhan pois koska se aiheutti häiriötä kuvaan (pikselöintiä).

Kannattaa testata myös toisella antennijohdolla. Jos sinulla on televisiossa sopivat virittimet, testaa peruskanavien näkyvyyttä television omilla virittimillä. Mikäli myös telkkarin virittimillä ilmenee vastaavaa ongelmaa, kannattaa tarkistuttaa antennirasian kunto ja signaalitasot.

Osallistu keskusteluun