Vastattu

Kotiboksi ADSL A2100N

  • 27 heinäkuu 2015
  • 33 kommenttia
  • 2795 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

33 kommenttia

Niin juu, unohdin sanoa siitä. Eli modeemi on dhcp tilassa, ei sillatussa. Dhcp taitaa olla "oikea" kun se tulee resetoinnin jälkeen automaattisesti päälle?
Meillä täysin samoja ongelmia ja paljon. Asiakastuki toistaiseksi neuvonut buuttaamaan ja resetoimaan boxin. Ei auta. Juuri putosin puhelinneuvottelusta 5 kertaa ½ tunnissa. Saisiko tätä kautta oikeasti apua?
Käyttäjätaso 1
Onkohan tähän löytynyt ratkaisua? Mulla on samanlaisia ongelmia ainakin satunnaisesti. Vaikuttaa että jostain syystä modeemi ei osaa hanskata kovin montaa laitetta NAT tilassakaan, vaan helposti käy niin, että jää junnaamaan IP osoitteen hakuun. Lisäksi tuntuu, että tuo toimi paremmin aiemmilla softaversioilla, mutta itse olen huomannut ongelmaa erityisesti B13002-Elisa12-94469 softaversion kanssa.

Toi on vähän hankala softa kun ei itse pääse edes konfiguroimaan dhcp poolia.

Tällä hetkellä neljä laitetta tuntuu toimivan ihan ok, mutta aiemmin aamulla oli ongelmia saada ip osoitetta nyt käyttämälleni laitteelle.
Meillä vaihtui tuo laite Zyxel VMG3926:ään. WLAN ongelmat katosivat sen sileän tien. Androidit ja WLAN-tikut eivät saaneet aiemmin IP:tä. Ohessa  uuden laitteen myötä 1Gb Ethernet ja 2,4G/5G+n+ac WLAN. Yli puoli vuotta jo tätä auvoisuutta takana.
Täällä samat ongelmat!!! Yhteys katkeilee eikä android laitteita meinaa saada yhdistettyä välillä millään... Saisiko jotain apua??
Samanlaisia ongelmia on myös täällä, mutta en edes pysty yhdistämään android laitetta ollenkaan wlaniin ja ipad tiputtaa yhteyden ihan jatkuvasti. Netflixi pätkii yhden jakson aikana jopa 5 kertaa ja aina joutuu sammuttamaan boksin, että ees yrittää hakea uudelleen yhteyttä. Ajattelin jo vaihtaa kokonaan pois saunalahdelta...
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
A2100N on kyllä luvattoman huono laatikko. Meillä ilmeni myös wlan-ongelmia ja kaikkein häiritsevintä oli, että boksi hukkasi internetyhteyden säännöllisen epäsäännöllisesti n. puoleksi minuutiksi. Linjaa mittailtiin asentajan toimesta ja runkolinjaa myös tuunattin johtimia vaihtamalla, mutta virheily vaan jatkui. Viimeisenä keinona vaihdettiin modeemi Zyxeliin ja kaikki ongelmat katosivat + wlan toiminta on kymmenen kertaa parempi.

Vaikea ymmärtää, miksi 2100 boksia ei aina vaihdeta ensimmäisenä toimenpiteenä. Luulisi, että on halvempaa, kuin juoksuttaa asentajia...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kannattaa kokeilla niitä WLAN-säätöjä muutella mitä Oma Elisa tuolle tarjoaa (langattoman kanavat, salaustyyppi mikäli mahdollista). Minulla ei tässä paikan päällä ole testilaitetta, enkä muista tukeeko se niiden vaihtamista salaustyypin vaihtamista. Jos ei auta niin sitten tosiaan laite vaihtoon.

Osallistu keskusteluun