Kysymys

Kuva ja ääni katoilee

  • 21 toukokuu 2012
  • 11 kommenttia
  • 1593 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 5 kommenttia
Terve,

Onkohan muilla ollut tälläistä ongelmaa eli

Kuva ja ääni katoaa epäsäännöllisen säännöllisesti hassusti sekoillen eli ei niin että pamahtaa vaan musta ruutu vaan sitä edeltää outo kuvan "hakkaaminen". Välillä katko kestää sekunnin välillä ei saa kuvaa takaisin kuin buuttaamalla.

Ongelma toistuu samana riippumatta siitä onko kyseessä Kaapelista tai IPTVstä tuleva lähetys.

Sama ongelma ei toistu TVn omalla virittimellä eikä vanhalla Topfieldin sotaratsulla joka on myöskin samassa HDMI inputissa kiinni (Signaali kiertää vahvarin kautta, testattu myös suoralla piuhalla ja vika sama).

Testasin myös toisella HDMI piuhalla mutta sillä en jostain syystä saanut kuvaa näkymään ollenkaan. Omasta mielestä vika on jossakin HDMIn puolella (joku synkkausongelma kenties) joten epäilen syylliseksi tuota Pacen HDMI lähtöä, onko muilla ollut moisia ongelmia vai pitääkö tätä vieläkin perusteellisemmin omakohtaisesti selvitellä ennen kuin uskaltaa ottaa yhteyttä aspaan?

Hakuakin koitin käyttää mutta ihan samanlaista ongelmaa ei niissä mielestäni ollut.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Onkos elisan boksin hdmi -lähtö automaatilla vai 1080i:nä??
Oisko 1080i:nä en nyt ulkoa muista kun olen töissä mutta voin tsekata kun pääsen kotiin.

Se mulle on jäänyt vähän arvoitukseksi että kun tuon virtabuutin tekee niin miksi se käy ne kaikki signaalit joka hemmetin buutissa läpi jos sinne on se jo määritetty.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
polska kirjoitti:
Oisko 1080i:nä en nyt ulkoa muista kun olen töissä mutta voin tsekata kun pääsen kotiin.

Se mulle on jäänyt vähän arvoitukseksi että kun tuon virtabuutin tekee niin miksi se käy ne kaikki signaalit joka hemmetin buutissa läpi jos sinne on se jo määritetty.

Vaikuttaisi jonkinlaiselta telkkarin tunnistusongelmalta , jos joka IVO-buutissa boksi käy läpi resoluutiot. Minulla ei tee niin , vaan asetus säilyy. Ainoastaan tehdasasetusten palautusten jälkeen tietenkin boksi tutkii resot.

PS.  Jos et ole tehnyt tehdasasetusten palautusta , niin ehkä kannattaa kokeilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
papparainen kirjoitti:
polska kirjoitti:
Oisko 1080i:nä en nyt ulkoa muista kun olen töissä mutta voin tsekata kun pääsen kotiin.

Se mulle on jäänyt vähän arvoitukseksi että kun tuon virtabuutin tekee niin miksi se käy ne kaikki signaalit joka hemmetin buutissa läpi jos sinne on se jo määritetty.

Vaikuttaisi jonkinlaiselta telkkarin tunnistusongelmalta , jos joka IVO-buutissa boksi käy läpi resoluutiot. Minulla ei tee niin , vaan asetus säilyy. Ainoastaan tehdasasetusten palautusten jälkeen tietenkin boksi tutkii resot.

PS.  Jos et ole tehnyt tehdasasetusten palautusta , niin ehkä kannattaa kokeilla.

Kyllä minulla myös virtabuutin jälkeen muistaakseni käy kaikki resot läpi. 1080i:nä lähtö.

Tosin muistin kanssa meikulla pientä pariteettiongelmaa ollut jo iät ajat. :(
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
KooMikko kirjoittiKyllä minulla myös virtabuutin jälkeen muistaakseni käy kaikki resot läpi. 1080i:nä lähtö.

Tosin muistin kanssa meikulla pientä pariteettiongelmaa ollut jo iät ajat. :(


Niinhän se tuppaa olemaan tuon muistin kanssa. Täälläkin  ;)

Jotta ei jäisi pelkän mututuntuman varaan , niin tein boksille IVO-buutin ja ihan nätisti se käynnistyi ilman mitään resoluutioiden skannauksia vanhalla resolla 1080i. Minulla on telkkari suoraan HDMI:llä kiinni boksissa. Onkos teillä siinä välissä jotakin joka ongelman aiheuttaa? Voi toki johtua telkkarin merkistä ja mallistakin , koska ei tämä aivan ennen kuulumaton ongelma ole , vaan muissakin ketjussa on asiasta kyselty.

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/HDMI-automaattinen-resoluution-haku-ongelmana/m-p/189037#M17082
Minulla ainakin buutin aikana tiimalasin kanssa television mukaan se käy läpi kaikki resoluutiot pätkäisten aina resoluution vaihdossa.
Juu juurikin sama itsellä eli Loading ruutu pätkäisee aina reson vaihdossa kun IVO buutin tekee. Itellä on välissä Onkyo-609 johon menee kaikki HDMI sigunat sisään ja yhdestä töpselistä sitten pihalle.

Muiden laitteiden kanssa ei kyllä moista arpomista tapahdu. Toki tuo viritinvahvistin siinä välissä jotain tekee vaikka onkin HDMI output määritetty "Straight" moodiin eli mitään sen ei signaalille pitäisi tehdä.

Pitääpä testata suoralle piuhalla vielä kertaalleen että miten tuo toimii suoraan töllöön en juuri asiaan viime kerralla kiinnittänyt huomiota.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
antero kirjoitti:
Minulla ainakin buutin aikana tiimalasin kanssa television mukaan se käy läpi kaikki resoluutiot pätkäisten aina resoluution vaihdossa.

Ai sillä tavalla. No joo enpä ole telkkarista tarkemmin tutkikinut mitä oikein buutissa tapahtuu. Ei meillä telkkarin ruudulla näy kuin tiimalasi , joka syttyy ja sammuu muutaman kerran. Minulla tosin on Pacen softan uusin testiversio v104 ja viimeisin julkinen on v82.

Tärkeintä kuitenkin on , että meillä resoluutio ei muutu buutissa.
Resoluution minulla näyttää Samsung-TV vasemmassa yläkulmassa lähdetietojen yhteydessä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
antero kirjoitti:
Resoluution minulla näyttää Samsung-TV vasemmassa yläkulmassa lähdetietojen yhteydessä.

No niinpä tietysti. Sinulla on ilmeisesti paljon fiksumpi telkkari. Minulla Pace on kytketty yksinkertaiseen ja halpaan Philipsiin , joka on ns. kakkostöllö makkarissa. Olohuoneessa olisi kyllä aika uusi Sony kaikilla herkuilla , mutta ei ole viitseliäisyys riittänyt kuskaamaan Pacea olohuoneeseen  :smileycheesy:
papparainen kirjoitti:
antero kirjoitti:
Resoluution minulla näyttää Samsung-TV vasemmassa yläkulmassa lähdetietojen yhteydessä.

No niinpä tietysti. Sinulla on ilmeisesti paljon fiksumpi telkkari. Minulla Pace on kytketty yksinkertaiseen ja halpaan Philipsiin , joka on ns. kakkostöllö makkarissa. Olohuoneessa olisi kyllä aika uusi Sony kaikilla herkuilla , mutta ei ole viitseliäisyys riittänyt kuskaamaan Pacea olohuoneeseen  :smileycheesy:

Sen verran päivitystä tilanteeseen että nyt on Pace ollut suoraan kiinni töllössä (uudella piuhalla) muutaman päivän ja pätkimistä ei ole esiintynyt, eli ongelma on joko vanhvarissa tai sitten siinä toisessa piuhassa. Resoluution se toki siltikin arpoo joka buutissa vaikka onkin suoraan töllössä kiinni.

Osallistu keskusteluun