Lapsilukko toimii satunnaisesti

  • 5 kesäkuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 369 katselukerrat

Täällä on monet valittanut että lapsilukko tulee päälle miten sattuu. Pelkästään aikuistalouteen se on varmasti ikävää, mutta minulla on lapsia enkä voi luottaa lapsilukkoon tippaakaan. Nytkin tässä katson jo toista k12 ohjelmaa keskellä päivää, joita lapsetkin näköjään pystyisivät koulun jälkeen yksin katsomaan.
Lapsilukko on päällä, asetukset oikein, mutta päälle se ei ole mennyt. Välillä se toimii.

Ikärajat näkyvät hyvin minullekin, joten se ei voi olla syy, että eivät olisi Elisalla tiedossa.

Mitä tälle voisi tehdä?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Morjes Mustatähti, ja tervetuloa Palstalle! 🙂 Minnuu kiinnostaa vähän kuulla lisätietoja tähän tilanteeseen, niin päästään kunnolla pureutumaan. Mitä k12 materiaalia katselette ja millä alustalla tämä tapahtuu (Aitio, Suora lähetys, mikä?) ja onko sinulla mikä säätö päällä lapsilukkoon boksilla? 🙂 - Iinuliini
Suora lähetys TV:stä. En ole mitään erikseen digiboxiin laittanut. Laitoin sen Elisa Viihteen asetuksista. Muuta en ole tehnyt.

Mitä muuta pitäisi tehdä?
Käyttäjätaso 2
Osaatko sanoa tarkemmin minkä Elisa Viihteen asetuksen digiboksilla olet muuttanut ja mihin muotoon tämä on tullut? 🙂 - Iinuliini
Käyttäjätaso 3
Ei kai lapsilukko suoriin lähetyksiin vaikuta??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Ei kai lapsilukko suoriin lähetyksiin vaikuta??

Tässä aiheessa Matiaas kertoi (ollessaan vielä Elisan palveluksessa) näin:
"Elisa Viihteen lapsilukko suojaa tällä hetkellä ikärajoitetun sisällön katsomista ainoastaan livekanavien ja tallenteiden kohdalla. Jotta sääntö toimii, täytyy ohjelmaoppaassa (kanavalla tai tallenteessa) olla merkittynä ikäraja. Ikäraja on toisinaan erikseen määritelty eri jaksoille eritasoiseksi, jokin jakso voi olla korkeammalla suositusiällä kuin toinen jakso samasta sarjasta."

Tuon mukaan pitäisi siis toimia myös suoria lähetyksiä katseltaessa.

Osallistu keskusteluun