Kysymys

Luotettavuusmittari digiboksiin tai kaapelimodeemiin

  • 6 elokuu 2010
  • 0 kommenttia
  • 1253 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • Tietolähde
  • 876 kommenttia
Nyt, kun tuo tietoliikenneyhteyden nopeuskysymys on menossa eteenpäin, niin mitenkäs olisi jos saataisiin jonkinlainen luotettavuusmittari tuolle yhteydelle?

Tiedonsiirtonopeushan voi pudota aika alas, verrattuna tuohon mainostettuun "huippunopean laajakaistan" nopeuteen, jotta yhteyttä voi käyttää normaalisti. Normaalisti siten, että tallenteita voi katsella ja surffaaminenkin käy. Eihän sitä aina tiedä mistä kohtaa tiedonsiirtoketjua ahdistaa. Mutta sen tietää, jos tiedonsiirtoyhteys katkeaa kokonaan. Sen huomaa heti, kun nämä liittymien mukana toimitetut ja ELISAn rampauttamalla firmiksellä varustetut rakkineet kieltäytyvät siirtämästä dataa yhtään mihinkään.

On ihan sama nopeuden kannalta, jos liittymäni nopeus on 12 tai 24h:n mittausjaksolla esim. 3/4 ajasta pois pelistä ja 1/4 ajasta toimii maksiminopeudella. Tuolloinhan saadaan tiedonsiirtonopeudeksi vielä keskimäärin 25Mb/s. Ihan hyvä nopeus, kun katselee mitä tuloksia on saatu. Tuollaisella tiedonsiirtonopeudellahan katselee vielä HD materiaaliakin, vai... Mutta eihän tuollaisella luotettavuuden tasolla mitään tallenteiden tai videoiden katselua voi tehdä. Tulisi siinä Matti Raninillekin muuta mieleen, kuin pelkät puuttuvat Komisario Palmu -elokuvat...

Mitä, jos jokaisen modeemin firmikseen lisätään automaattinen pingi, joka ilmoittelee itsestään esim. minuutin välein. Näin saadaan luotettava tieto siitä, onko tietoliikenteellä edellytyksiä toimia, sen sijaan, että kadonneen esim. ip:n tapauksessa asiakaspalvelu aina ilmoittaa, että "kyllä täältä näyttää että linja on kunnossa".

Eikö joku tämmöinen menetelmä yhteyden luotettavuuden seuraamiseksi olisi myös operaattorin etu?

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun