Kysymys

Microsoft Lync ja Elisa Viihde VDSL yhteys ja modeemi, tiedoksi ongelma ja ratkaisu

  • 11 lokakuu 2014
  • 0 kommenttia
  • 1077 katselukerrat

Huomenta!

Tiedoksi Palstalaisille seuraava Lync ongelma ja ratkaisu.

kokoonpano:

windows 7

msoffice2010 (sis.Lync)

Elisa Viihde vdsl yhteys

modeemi zyxel vmg3326

ongelma:

Yhteystyypin ja modeemin (ADSL->VDSL) vaihtumisen jälkeen Lync ohjelman Desktop Sharing ei toiminut mikäli jaoit ruutua enemmän kuin yhdelle henkilölle. Ruudunpäivitys vastaanottavassa päässä hidastui käyttökelvottomaksi.

ongelmanselvitys:

Nopeustestit tehty, downloadit ja uploadit normaalit (45-85Mbps/7-9Mbps). Kokeiltu toimintaa 3:ssa asunnossa jossa sama yhteystyyppi ja modeemi, sama ongelma kaikissa. Kokeiltu mm. McDonaldsissa ja parissa muussa verkossa, ongelmaa ei esiintynyt. Asennettu koneen käyttis uudelleen, muutettu modeemin MTU arvoja, resetoitu modeemia tehdasasetuksile, räpelöity Windowssin rekisteriarvoja, tehty muutamia vikatikettejä Elisalle ja työpaikan IT tukeen. Kokeiltu piuhalla ja ilman. Kokeiltu reitittävässä ja sillatussa tilassa, kokeiltu virtuaalityöpöydän kautta. Edellämainituista ei ollut apua.

ratkaisu:

Office2013 (sis.Lync) asennus. Jokin muukin ratkaisu saattaa olla olemassa mutta sitä en löytänyt 9kk kuluessa. Ehkä toisella VDSL modeemilla olisi voinut toimia mutta ei ollut saatavilla.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun