Miksi digiboksi pätkii, sammuilee ja välillä ei edes aukea?

  • 18 kesäkuu 2017
  • 7 kommenttia
  • 556 katselukerrat

Olen törmännyt digiboksini kanssa uuteen ongelmaan. Välillä n. 15-30 minuuttia kestävä aukeaminen, internet yhteyksien tomimattomuus. Välillä kun avaan digiboksin se avautuu Elisa Viihde - Tervetuloa kohjtaan ja alkaa uudelleen käynnistymisen rumba joka kestää parhaimmillaan 15 minuutista 30 minuuttiin ja välillä ei mitään ( riippuneeko tuulen suunnasta vai mikä on) Olen laittanut boxin moneen kertaan tehdasasetuksille joka ei ole auttanut tilanteeseen yhtään. Toinen ongelma on nettiyhteyden kanssa. Alussa toimi ihan fine ei mitään ongelmia. Nyht tämän käynnistely rumban aikaan alkanut nettiyhteydet häviämään ja ei löyd' minkään tason yhteyksiä. Ei omaa kiinteää laajakaistaa eikä edes vaikka jakaisi puhelimnelle verkon boxin vieressä. Onkos tänään jotain niksiä vai onko boxini jo roskalava kamaa? 🙂

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Ei kyllä kuulosta nyt ollenkaan oikeanlaiselta tuo laitteen käytös. Toki, jos nettiyhteys tökkii, niin digiboksi saattaa alkaa sekoilemaan sen vuoksi. Olit varmaan modeemia resetoinut? Käytätkö Viihteessä nettiyhteyttä langattomasti vai johdolla?
Langattomasti ja boxi toimi alkuun aivan moitteettomasti.
Hiukka samaa vaivaa kun jatkuvasti pätkii ja käynnistyy uudelleen.

Samalla männäviikolla alkoi vaivaamaan 2,4 mhz:n Wi-Fi yhteyden tökkiminen - Ei näytä sitä ollenkaa tietsikan /ja/tai kännyn valikoissa vaihtoehtona. Boottauksen ja/tai tehdasasetusten palautuksen jälkeen näyttää aika ajoin, mutta tökkii muutaman minuutin jälkeen ja katoaa bittiavaruuteen-
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kannattaa alkuun tehdä viihteelle seuraavat hommat järjestyksessä:

1. Tarkista että digiboksi on suoraan verkkojohdolla (RJ45) kiinni modeemissa, modeemin porttia 4 tulee välttää, portit 1-3 ok. Langatonta yhteyttä voi toki käyttää jos verkkojohdon vetäminen ei ole mahdollista.

2. Sammuta digiboksi ja modeemi. Kytke modeemiin virrat, ja resetoi se painamalla "reset"-nappia 20 sekuntia. Katso että laite väläyttää valoja resetin merkiksi.

3. Kun nettiyhteys taas toimii, ota digiboksista virtapiuha irti, ja samalla kun kytket sen takaisin kiinni, pidä virtanappia pohjassa kunnes virtavalo alkaa vilkkua. Tämä pakottaa digiboksin hakemaan päivityksiä.

4. Kun kuva palautuu normaaliksi, paina digiboksin virtanappia nopeasti viisi kertaa peräkkäin palauttaaksesi sille tehdasasetukset (jos sinulla on valkoinen Pace-digiboksi, palauta sille tehdasasetukset valikon kautta).

5. Kokeile toimiiko nyt kunnolla.

Mikäli wifi tökkii, voi olla (varsinkin kerros/rivitalossa) syytä ladata älypuhelimelle wifi-analyzer -sovellus, ja sillä tarkistaa mitä langattoman kanavia naapurit käyttävät. Sen jälkeen voi kirjautua modeemin paikallishallintaan, ja lukita langattoman kanava sellaiselle jota naapurit eivät käytä, väliltä 2-11. Mikäli laitteet vielä tippuvat verkosta / eivät löydä wifiä, voi kokeilla toista langattoman verkon salaustyyppiä. Periaatteessa kaikkia paitsi WEP-salausta ja ei salausta ollenkaan voi kokeilla.
Aika paljon ohjeita sentakia että homma alkoi tökkiä monen vuoden jälkeen männäviikolla.

1. kiinteä yhteys on tikiboxiin portista 3 . WiFissä 5 G toimii "moitteetta" mutta 2,4 G edelleen katkeilee eikä "mainosta " itseään kun hetken ja senjälkeen häviää..

2. Chatti"guru" resetoi härpättimen eilen, mutta sama vaiva jatkuu edelleen. Kokeilempa noita guruohjeita jossain sopuisassa kohdin
Sama robleema jatkuu edelleen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Teitkö edellisten ohjeiden toimenpiteet järjestyksessä? Mikäli ongelmia edelleen ilmenee, voi asiaa tutkia sähköisesti laittamalla meille yksityisviestin asiakasnumerosi kera, tähän: https://elisa.fi/palstatiimi

Osallistu keskusteluun