Kysymys

Miksi Elisa-viihteen Areenassa on vain pieni osa YLEn Areenan ohjelmista?

 • 24 lokakuu 2014
 • 3 kommenttia
 • 1648 katselukerrat

 • Uusi keskustelija
 • 1 kommentti
Harmittaa, kun haluaisi katsoa television isolta ruudulta Areenan ohjelmia, mutta kovin usein juuri haluttu ohjelma puuttuu Elisa-viihteen Areenan valikosta. Tuoreina esimerkkeinä Downton Abbeyn viidennen kauden eka jakso ja dokumentti mafiaperheiden naisista.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
 • , lähtökohtaisesti digiboksin Yle Areena-sovellukseen tulee tarjolle lähes kaikki mitä Ylen omaan verkkopalveluunkin. Digiboksilla on katottavissa viidestä eri kategoriasta 40 uusinta ohjelmaa kustakin kategoriasta.

  Jaksot siis pysyvät katsottavissa digiboksilta niin kauan kuin ne ovat 40 uusimman joukossa. Pidempään jaksot ovat katsottavissa suoraan Ylen omasta palvelusta.
 • Niin, kyllä ohjelmat tietokoneelta näkyvät. Meillä ongelma on se, että pöytäkone ja modeemi ovat alakerrassa, televisio yläkerrassa. Ne on yhdistetty ethernet-johdolla ja Elisa-viihdettä voi siis katsella tv:stä. Mutta tvstä YLEn Areenan ohjelmista näkyy siis vain pieni osa.

  Olisi myös mainiota, jos tietokoneen youtube-ohjelmia, musiikia ym voisi katsella tv:stä. Ethernet johto ei siihen riittänyt, vaaditaan kuulemma jokin wlan-laite. Harmi.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +2
  Riippuu televisiosta, tarvitaanko wlan-sovitin vai riittääkö että olemassa olevan verkkoyhteyden jakaa verkkokytkimellä tv:lle. Jos käytössä on Smart-tv niin silloin tv:n kautta pääsee esim. Youtubeen ja Yle Areenaan. Jos käytössä ei tuollaista televisiota ole niin sitten niitä ei saa näkymään mitenkään muuten kuin käyttämällä tv:tä tietokoneen kakkosnäyttönä.

  Totuus on kuitenkin se, että Smart-tv:n kautta käytettäessä hommassa menee ennemmin tai myöhemmin hermot. Omalla kohdallani tv:n (pari vuotta vanha Samsung smart-tv) sovellusten päivitys on johtanut tilanteeseen jossa selain, youtube ja muut sovellukset ovat käyttökelvottomia jatkuvan hidastelun ja jumiutumisen takia. Järkevämpi tapa olisikin käyttää tv:tä tietokoneen kakkosnäyttönä hankkimalla sen rinnalle oikea tietokone jonka kautta netin käyttö onnistuisi ilman mutkia.

  Osallistu keskusteluun