Kysymys

Miksi stream hyytyy kelauksen jälkeen joka kerta?

  • 28 toukokuu 2013
  • 6 kommenttia
  • 3164 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Kun kelailen ohjelmaa (ihan millä nopeudella tahansa) hyytyy stream aika pikaisesti heti sen jälkeen kun olen jatkanut katselua uudesta kohtaan. Tämä toistuu noin 99% tapauksista.

Ominaisuus on äärimmäisen ärsyttävä. Mikä tässä mättää TAAS?

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Mitenkä siis tuo streami hyytyy? Kun kelaat ja painat play-nappia, niin kuva ilmeisesti vain pysähtyy ja alkaa lataamaan kunnes kuva taas lähtee liikkeelle?

Oletko testannut tietokoneella, että minkälaista nopeutta se saa, kun digiboksi ei ole päällä ja silloin kun digiboksi on päällä?

Kokeile vaikka näillä: http://www.speedtest.net/ ja http://saunalahti.fi/saunamittari/

Suosittelen myös testaamaan kahdella eri selaimella, koska joillakin uusilla Firefoxin versioilla on Flashin kanssa hitautta.

Ja oletko kokeillut jo modeemin ja digiboksin uudelleenkäynnistämisen sekä mahdollisesti modeemin resetoinnin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Näin meillä:

Kelaus toimii melko hyvin noin 16 Mb/s nopeudella. Saman verran kaatumisia 92 Mb/s nopeudella. Voisiko Pacella olla osuutta asiaan?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jumittuuko siis boksi kokonaan ja joutuu ottamaan esim. virtajohdon irti, vai millä tavoin tässä käy? Oliko nuo aiemmin mainitut asiat käyty läpi ja edelleen ongelmia ilmenee? Onko ongelma satunnaisesti vai tapahtuuko tätä jatkuvasti? 
Käyttäjätaso 2
Avasin vaihteeksi uuden threadin kun mitään järkevää syytä ei kuulu. Saan pelkkiä kysymyksiä enkä lainkaan vastauksia. Seuraavaksi menee laskut joka kerta reklamaatioon tuotevirheen johdosta.

Tätä jumiutumista tapahtuu JOKA IKINEN KERTA kun kelaat tallennetta. Tämä on aivan vakio tapahtuma joka kerta. Toistettavissa aina ja iänkaikkisesti. Ja kyllä, kaikki noin helppoheikkien kehittämät mukafixit kuten boxin boottaamiset on tehty. Boxi itsessään ei jumiuidu kokonaan, vaan tallenne, eli se streami jumiutuu JOKA KERTA!
Käyttäjätaso 2
Kyllä noi kaikki perusasiat ovat kunnossa. Kaistaa on aina HD kanavien katseluun asti. 11Mbps/0,86Mbps.

Se on tosin todettava että Elisan ADSL -verkko on kyllä surkein näkemäni laadultaan eivätkä he saa edes kuituja alueelle. Kyse on kuitenkin Vantaan kaupungista pk-seudulla, joten surkeeta on tämä Elisan verkokehitys. Tässä vika on kuitenkin selvästi Boxin/stream-servereiden ohjelmistoissa kun jumiutuminen ilmenee AINA samalla tavalla.

Stream jumiutuu täysin paikalleen eikä "lataile" (puskuroi) mitään. Stream vain loppuu kuin seinään. Tässä tosissaan stream katkeaa totaalisesti eikä todellakaan jatka ilman kelaus/play/pause painikkeiden räpläystä. Tässä täytyy olla kyse vain ohjemistovirheestä.
Käyttäjätaso 3
minulla ihan sama ongelma. Boxina pace ja adsl modeemina bewan a2100n

Streamit hyytyy joka ikisellä katselukerralla. Vikailmoitustakin laitoin yli viikko sitten, mutta eipä ole vastattu.

Streami saattaa hyytyä myös kesken katselun, ei siis kelatessa. Mutta hyytyminen tapahtuu joka ikinen kerta streamia katsoessa. Boxi ei mene jumiin, vaan kanavia pääsee katsomaan normaalisti kun poistuu tallenteista esim. sinisellä näpäimellä.

Ja sitten toi kelaus. Jos laitan tallenteen kelautumaan 10 x nopeudella (eikös se siis tarkoita että sekunnissa tallenteen pitäisi kelautua 10 sekunttia???) niin hetkittäin kuva menee hitaammin eteenpäin kuin normaalilla katselunopeudella. Onneksi numeroilla voi hyppiä suht koht kätevästi eteenpäin. pois lukien tietysti sen kerran kun se saa tallenteen jumiutumaan kokonaan...

Osallistu keskusteluun