Kysymys

Miksi YLE1 HD kanavalla 511 on surkea kuvanlaatu ja ääni pätkii. Tätä jatkunut jo pari kolme viikkoa

  • 22 syyskuu 2015
  • 10 kommenttia
  • 1342 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Tallenteissa ei ko ongelmia ole eikä muilla kanavilla.

10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Suosittelen tähän alkuun laitteiden resetointia 🙂 Onko sinulla digiboxi kytkettynä modeemin ihan piuhalla?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tätä samaa tekee täällä muutaman kerran viikossa, nopeus 30M langattomasti. Ei salli yhtään muuta nettiliikennettä tai kuva on täyttä pikselimössöä. Ja tuo ajoittainen pikselöinti tulee myös ilman mitään tausta liikennettä. Samaan aikaan esim. kanava 512 toimii normaalisti.
Käyttäjätaso 3
Vertailin äsken kanavien 1, 21 ja 511 kuvia (eli YLE 1) ja totesin, että 511 on selvästi heikoin noista, mutta syy on mielestäni heikkolaatuisessa SD-kuvan skaalauksessa HD-kuvaksi. Lisäksi 511 kuva on n. 30 sekuntia jäljessä muista eli sille tehdään jotakin raskasta prosessointia ennen lähetystä ja kyllä sitä dataa puskuroidaankin jossakin kohdassa ketjua eli IPTV-lähetyksestä ei pidä mennä koskaan tarkistamaan kelloaan.

1-kanavalla kuva oli sopivasti pehmeä eivätkä virheet juuri häirinneet, 21 on kaapelista tuleva HD-kanava ja kuva oli kohtuullinen, vaikka alkuperäinen kuva ei ollutkaan takuulla HD-laatua, mutta 511 kanavan kuvan laatu oli lähinnä karsea, koska se oli täynnä toisistaan erottuvia vaakaviivoja. Erityisesti esim. ruudun alaosassa näkyvät toimittajien nimet yms (meneillään oli alueuutiset) olivat todella raidallisia eli kirjaimet muodostuivat selvästi toisistaan erottuvista vaakaviivoista.

Eli ettei vaan osa ongelmaa olisi tässä? Jos siis alkuperäinen ohjelmamateriaali on mössöä, se ei takuulla parane tuossa matkan varrella muka-HD:ksi skaalattuna. Vertailuja kannattaa tehdä esim. YLE:n klo 20.30 uutisten aikana, jolloin materiaali lienee parasta saatavilla olevaa - suora kuva varmasti HD:tä ja osa uutispätkistä ajoittain hyvinkin heikkolaatuisia. Muulloin on parasta unohtaa HD, jos alkuperäinen materiaali ei sitä ole. Jos siis uutistenlukija näkyy terävästi, mutta monet muut ohjelmat ovat mössöä, kyse voi olla koko datansiirtoketjun ongelmasta skaalauksineen, jossa mössöä yritetään parantaa monessa eri vaiheessa.
VilkkuvaMajakka kirjoitti:
Tätä samaa tekee täällä muutaman kerran viikossa, nopeus 30M langattomasti. Ei salli yhtään muuta nettiliikennettä tai kuva on täyttä pikselimössöä. Ja tuo ajoittainen pikselöinti tulee myös ilman mitään tausta liikennettä. Samaan aikaan esim. kanava 512 toimii normaalisti.

Samaa Muuramessa Netgemillä ja ADSL:llä - mm. juuri eilen keskiviikkona (Prisma studio vs. UP). YLE1 IP-kanava pikselöityy, äänisynkka heittelee koko ajan ja sitten pudopttaa kuvalaadun niin alas, ettei edes logosta meinaa saada selvää. Samanaikaisesti YLE2 IP-kanavalla nätti ja tarkka HD-lähetys rullaa ongelmitta, kuten muillakin HD-IP kanavilla.
N7700 boksin ja 511 Yle TV1 HD kanavan kuvan laatuheittelyyn liittyen on korjaavia toimenpiteitä tehty tänään.

Kommentoikaa tähän ketjuun, jos ongelmaa edelleen esiintyy niin tutkitaan lisää.
Minulla pikselöi/säröilee kaikki ylen normi kanavat , yle1 , 2 ja fem/teema. Muut kanavat ok. Resetoinut ja kokeillu suoraan aantennilla jolloin kuva ok. Musta boksi, mitä tehdä?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eli peruskanavilla tulee säröilyä? Onko kyseessä antenni- vai kaapelitalous? Vaikuttaisi äkkiseltään signaaliongelmalta, boksin viritin herkempi heikolle signaalille kuin vaikka telkkarin oma (jos sillä näkyy ok). Ylen kanavat on yleensä samassa kanavanipussa, joten sekin viittaisi signaaliongelmiin. Kannattaa ainakin toisella antennijohdolla kokeilla.
Antennitalo. Joo ei hd kanavat, välillä paljon parempaa sitten huonompaa. Täytyy kokeilla antennikaapelilla, mutta toimi hienosti aikasemmin jo?
Meillä myös tälläinen ongelma alkanut viikko sitten. Kaikilla viihdeboxin kautta tulevilla kanavilla ääni pätkii, paitsi viasatin kanavat, cmore pätkii, mtv3 ,ja yle kanavat pätkivät. ääni häviää n 10-15s
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Olitko jo kokeillut joitain toimenpiteitä tehdä tuolle? Yleisiin Viihde-ongelmiin voi suositella täydellistä laiteresettiä, tähän malliin:

1. Tarkista että digiboksi on suoraan verkkojohdolla (RJ45) kiinni modeemissa, modeemin porttia 4 tulee välttää, portit 1-3 ok. Langatonta yhteyttä voi toki käyttää jos verkkojohdon vetäminen ei ole mahdollista.

2. Sammuta digiboksi ja modeemi. Kytke modeemiin virrat, ja resetoi se painamalla "reset"-nappia 20 sekuntia. Katso että laite väläyttää valoja resetin merkiksi.

3. Kun nettiyhteys taas toimii, ota digiboksista virtapiuha irti, ja samalla kun kytket sen takaisin kiinni, pidä virtanappia pohjassa kunnes virtavalo alkaa vilkkua. Tämä pakottaa digiboksin hakemaan päivityksiä.

4. Kun kuva palautuu normaaliksi, mene Menu > Asetukset > Asetukset > Lisäasetukset. Tee tuolta ensin sisäisen muistin alustus ja tämän perään tehdasasetusten palautus. (jos sinulla on valkoinen Pace-digiboksi, palauta sille tehdasasetukset valikon kautta).

5. Kokeile toimiiko nyt kunnolla.

Osallistu keskusteluun